Audiokniha Dialog v předvečer soudu

Angličtina – Vlastnosti pro pokročilejší B1_B2
Angličtina Vlastnosti pro pokročilejší B1_B2 Pro vyjadřování na úrovni potřebujete znát slovní zásobu popisující vlastnosti. Pokud patříte mezi středně pokročilé nebo pokročilé a chcete si své dosavadní znalosti procvičit a rozšířit trochu jinak, je tento kurz vhodný pr…

Sofiin svět
Norský učitel Jostein Gaarder spojil ve své knize Sofiin svět zdánlivě neatraktivní témata: dějiny filosofie a příběh dospívání patnáctileté dívky. Román, který byl publikován v roce 1991, ovšem slaví neuvěřitelný úspěch; vzápětí po svém norském vydání vyšel v desítkách…

Obamová: Můj příběh
Silné a inspirativní osobní vzpomínky bývalé první dámy Spojených států amerických Malá Michelle Robinsonová vyrůstala v jižní části Chicaga, bydlela ve společném pokoji s bratrem Craigem a hrávala si s ním v nedalekém parku. Její rodiče Fraser a Marian Robinsonovi ji …

Pád domu Usherů, Berenice
V povídce Pád domu Usherů se samo zdivo starého paláce, „způsob sestavení jeho kamenů“, stává spolu s plísněmi, které na něm bují, a s hynoucími stromy v okolí tajemnou chemickou silou tvořící zvláštní atmosféru domu. Tento přízračný van rozkládá stavbu i determinuje os…

N či M?
Tommy a Pentlička Beresfordovi pátrají v přímořském rekreačním středisku Sans Souci po válečném špionovi… Z galerie detektivů, kterými obohatila žánr kriminálních příběhů jeho nejznámější autorka Agatha Christie, se Tommy a Pentlička Beresfordovi vymykají nejméně dvěma…

Příběh mateřídoušky
Když se Anně začne hroutit manželství, odjede s tříletým synem ke své matce a při průzkumu chaloupky po předcích najde pytlík s mateřídouškou. Díky ní se dostává k událostem první poloviny dvacátého století, vyhroceným vztahům mezi Čechy a Poláky i velké lásce, které st…

Otčenáš
V modlitbě stále znovu opakujeme prosbu Ježíšových učedníků: „Pane, nauč nás modlit se.“ Stejně jako apoštolům Ježíš celé církvi dává modlitbu Otčenáš. Nesytí duši spousta vědomostí, ale vnitřní procítění a zakoušení pravdy. V Otčenáši najdeme podněty, které pomáhají up…

Spasitel
Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan. Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže si vybavit ani své jméno…

Příhody telátka Poplety
Na statku s maminkou krávou a tatínkem bejkem žije telátko. Protože všechno poplete, říká se mu telátko popleta. Poslechněte si 64 krátkých příběhů s telátkem popletou, maminkou krávou a tatínkem bejkem.

SPRÁVNÁ PĚTKA na útěku
„No dobrá, dobrá,“ chlácholil ji Julián, „taky nepůjdeš sama, půjdeme všichni. Musíme držet spolu.“ Georgina, jíž nikdo neřekne jinak než George, strávila třetinu prázdnin doma na Kirrinu jen se svým psem Timem. Zbytek Správné pětky, její bratranci a sestřenice Julián, …

Kot v butach, Czerwony kapturek, Królewna Śnieźka, Latajacy kufer
Na titulech 03547, 03550, 03545 a 03546 (resp. 36593, SUK 36596, SUK 36591) vydal v roce 1964 Supraphon (resp. Supraphon - Artia) pohádky Kocour v botách, Červená Karkulka, Sněhurka a Létající kufr v polském jazyce - nyní tyto pohádky vydáváme poprvé digitálně. Třeba i …

Stín bohů
Tohle je svět krve, drápů a ostrých čepelí, svět předčasné a bolestivé smrti… Bitevní plání Vigríd, kde před staletími umírali bohové, se šíří zvěsti o válce, a tak slávychtiví jarlové i samozvaní králové svolávají své věrné. A zatímco se šikují a narychlo uzavírají nov…

Ema nejde do školky
Ema měla jít se školkou na plavání, ale protože zakašlala, maminka ji nikam nepustila, aby v bazénu neprochladla. Co se Ema rozhodla doma dělat, o tom vám bude vyprávět Hajaja. Seriál je citlivým obrázkem trampot, které prožívá asi každé dítě v době, kdy do jeho domácí…

Mořeplavec
Jejich lásku nezmaří čas ani hranice. Vydejte se s nimi proti proudu historie z Edinburghu až na Jamajku! Po tragické prohře na pláni u Cullodenu se Claire vrátila opět do 20. století a po dvacet let vychovávala v Bostonu svou dceru Briannu. Bolest z toho, že se jí nepo…

Stratené topánky
Je leto a Bombardéri majú veľa plánov. Prvý krok? Konečne prehľadajú polorozpadnutý dom v Agátovej ulici, ktorého sa všetci boja. Nikto do neho už roky nevkročil – možno tak mačky. Celé stovky mačiek. Nebojácny vodca partie Poki si ale dosť zavaril a za trest so sebou v…

Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1
„Zkrátka jsem jiný než šéfové ostatních stájí. Umíte si mě představit u Mercedesu? Panebože!“ Rázovitého Itala s německy znějícím jménem znali donedávna především skalní fanoušci motoristického sportu. Díky dokumentárnímu seriálu Netflixu F1: Touha po vítězství je však …

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Půjdeš s námi ven?
Dají se květiny jíst? Kdo to rozryl trávník v parku? Jak si vlastnoručně sestrojit kompas? Proč některé stromy zrovna nevoní? Příroda je všude kolem nás – i ve městě. Na mnoha nečekaných místech se překvapivě daří různým živočichům i rostlinám. Bydlí tam s námi třeba my…

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Kocúr v čižmách
Kde bolo tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí si po otcovej smrti rozdelili dedičstvo. Ako to už v rozprávkach a občas i v živote býva, najmladší obišiel najhoršie - zdedil kocúra. Všetko zlé však môže byť dobré, najmä ak takýto zdedený kocúr má rozumu za troch. A to …

Lovec
Když se Hunter dostane do problémů, jeho otec ho odsoudí k šesti měsícům celibátu, střízlivosti a příšerné nudy pod střechou Sailor Brennanové, od které se má naučit, jak převzít ropnou společnost. A Sailor v tom vidí příležitost, jak přijít k penězům. Rozhodně přece ne…

Kormidelník Vlnovský
Marryatův příběh je klasickou robinzonádou. Rodina váženého pana Rolemila se čtyřmi dětmi a černou chůvou se plaví na obchodní lodi z Evropy do Austrálie. V bouři v Indickém oceánu je loď poškozena, posádka vrak opustí a rodinu ponechá na palubě. Jediný, kdo na potápěj…

POHÁDKY z Dračí skály
Na Šumavě, v Dračích skalách poblíž vesničky Svojše žije velký počet zvláštních lesních potvůrek. Nastěhovaly se tam proto, že je to tam nejhezčí, a nemusí mít strach, že by je někdo obtěžoval nebo dokonce lovil. Jsou totiž neviditelné. Jediný člověk, který je vidí, je …

Angličtina – slovná zásoba pre pokročilých C1, C2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina – slovná zásoba pre pokročilých C1, C2. Kurz je určený pre pokročilých používateľov, ktorí už štandardne v angličtine komunikujú. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa budete učiť a opakovať nielen slovíčka, al…