Audiokniha Dětství s Vrchlickým (1982)

Pohádky pro dospělé děti a nedospělé dospělé
Vydejte se s námi do světa nekonečné fantazie a jemného humoru. Přemýšleli jste někdy nad tím, v co se promění hvězdy, když spadnou z nebe? O tom, zda i na první pohled chladné sněhové vločky zatouží po hřejivém pocitu lásky? Co se stane, když se písmenka v knize rozhod…

Příhody matky Přírody
K POSLECHU DĚTEM VŠEHO VĚKU, PŘEDTÍM NEŽ VYRAZÍTE DO LESA ! Sedm příběhů, bajek nebo moderních autorských pohádek od oblíbeného básníka Radka Malého se dostalo do rukou tvořivé dvojice herce Petra Vaňka a hudebníka Jury Hradila, kteří společně natočili originální audiok…

Chaloupka na muřích nožkách
Babo Jago, stůj, nijak nečaruj! Chaloupko, otoč mě k životu čelem! Zatímco v Mrazíkovi se uměla otočit jen k Ivanovi a zase k lesu vchodem, tahle strašidelná chaloupka obávané baby Jagy má daleko širší repertoár. Pokud trochu pohne muřími nožkami a zčerstva popoběhne, z…

Dospělé děti emočně nezralých rodičů
Zbavte se viny, která není vaše Jak emočně nezralí rodiče ovlivňují život svých dospělých dětí Pokud jste vyrostli s emočně nezralým, nedostupným nebo sebestředným rodičem, můžete v dospělosti pociťovat hněv, emoční osamělost, pocit zrady, úzkosti, deprese, obtíže v n…

Život v Otcovej láske
Audiokniha Život v Otcovej láske, je vzácnym zhrnutím duchovného dedičstva manželov Hoxarovcov, ich životných skúseností a cesty poznávania Božieho otcovského srdca. Je to súhrn všetkých vyučovaní, ktoré účastníci môžu počuť na seminároch Otcovo srdce, spolu s otázkami …

Literární a jiné poklesky Miloše Kopeckého
Tento snímek natočil Miloš Kopecký v lednu 1983 v pražském Divadle hudby za účasti publika. Skvělý a oblíbený herec, který za svou dlouhou kariéru vystřídal několik pražských divadelních scén včetně Národního divadla (nakonec zakotvil v Divadle na Vinohradech), jej poja…

S vůní šminek a benzinu
S vůní šminek a benzínu - audiokniha obsahuje vyprávění a vzpomínání herecké dvojice Jany Hlaváčové a Luďka Munzara na své osobní zážitky z prostředí automobilových závodů a hereckého zákulisí. Nahrávka byla pořízena živě při veřejných vystoupeních v roce 1998.

Čas vos
Dokážou se přenést přes tragickou minulost, kvůli níž se jejich cesty zkřížily? Báře i Mirkovi zvanému Ptáčník toho vrtkavý osud naložil na bedra víc než většině lidí. Ze syna domácího tyrana se stal podivín, který si nechává zděděný dům padat na hlavu a raději tráví vš…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Rozmarná léta
Očima vzpomínek oscarového režiséra poznáte některé významné a dramatické události v historii naší země a především nahlédnete do zákulisí vzniku filmů: Ostře sledované vlaky, Rozmarné léto, Postřižiny nebo Vesničko má středisková. Charakteristický Menzelův hlas je inti…

Život víry 2026/06
Z obsahu čísla: Už nejsem Boží vnučka, ale dcera (rozhovor s Kristýnou Exnerovou) Zpěvačka a maminka čtyř dětí Kristýna Exnerová umí žít každý den radostně a naplno. V rozhovoru vzpomíná na dětství v rodině pastora a známé vedoucí chval i na bolestivý rozvod rodičů. O…

Dousková: Hrdý Budžes
Podle bestselleru Ireny Douskové Hrdý Budžes vzniklo divadelní představení, ve kterém vytvořila herečka Barbora Hrzánová svou životní roli. Získala za ni Cenu Thalie. Záznam četby z této populárníknihy vychází na našem albu. Jde o vyprávěné desetileté holčičky Helenky, …

Život na pavoučím vlákně
Malé příběhy velkých dějin. Autorka sleduje životní osudy několika rodin od třicátých do sedmdesátých let minulého století a události, které jejich životy ovlivnily. Všímá si také charakterů jednotlivých hrdinů. Autorka sleduje životní osudy několika rodin, svatby, stud…

Obrazy z dějin národa českého (1979)
Příběhy slavných osobností českého národa začal Vladislav vančura psát v roce 1939 se záměrem, aby v době okupace pozvedl národní sebevědomí. Knihu nepojednal jako souvislé vyprávění, ale jako stylizované příběhy slavných postav českého národa. Vyprávění začíná příchode…

Rozina sebranec
Rozina v dětství nechápe, proč ji její rodiče nemají rádi. Pochopí to až později, když se dozví, že je sebranec, dítě odložené na schodech před kostelem. Jediným blízkým člověkem pro ni je její zachránce, páter Antonín z kláštera svaté Anežky. O mužích má špatné mínění.…

S Thespidovou károu Jana Pivce
JAN PIVEC (*19.5.1907 – † 10.5.1980) Z komentáře k původnímu LP albu 1218 3809 vydanému Supraphonem v roce 1986: Nejprve k názvu."Thespis, 6.st.př.n.l., řecký dramatický básník; jeho jméno spjato s počátkem antického divadla. Rok, kdy Thespis zvítězil v dramatickém záv…

Skála: Svatební cesta do Jiljí
Svatební cesta do Jiljí Čtou Tatiana Vilhelmová a Vojtěch Dyk Hudba Petr Skoumal Audioverze humorného románu, podle kterého vznikl i legendární TV film Milý, vtipný a nesmírně poutavý příběh dvou mladých lidí, kteří se náhodně setkají, zamilují se do sebe a podniknou …

Logopedická pohádka aneb Jak zvířátka naučila Matýska hezky mluvit
Autorka Šárka Kavanová přišla s nápadem propojit přirozenou lásku dětí k přírodě a ke zvířátkům s nenásilnou výukou správné výslovnosti. Vypráví příběh malého Matýska, kterého zvířátka naučila hezky mluvit. Logopedická pohádka je plná říkanek a písniček, při nichž se dě…

Hrubín: Romance pro křídlovku
Jde o poemu, cožPříběh, který básník František Hrubín vyprávěl na prázdninové cestě do Florencie dvěma svým přátelům, prožíval jako chlapec v lešanském ráji svého dětství. Příběh, v němž Láska aSmrt hrály jednu z nekonečné řady svých partií o lidské osudy. V sázce byly …

Román lásky a cti. Dramatická montáž o Janu Nerudovi a Karolíně Světlé
Z komentář k původnímu albu Supraphonu DV 15286 z roku 1966:....V řadě námětů, které se u nás staly základem biografických děl té doby, zaujímá obzvláštní místo historie, o níž nemůže pomlčet ani ta nejstručnější studie obírající se zjevem Jana Nerudy anebo Karoliny Svě…

Vrchlický: Noc na Karlštejně. Veselohra o 3 dějstvích
Karel Höger v roli Karla IV., Libuše Švormová v roli jeho ženy Alžběty, Eduard Cupák jako Arnošt z Pardubic, Jana Preissová jako Alena a plejáda dalších skvělých herců ve známé divadelní hře Jaroslava Vrchlického Noc na Karlštejně slibují skvělý zážitek i po letech, kdy…

Karlínská č. 5
Původní LP album 1218 0488 "Helena Šmahelová Karlínská č. 5" vydal Supraphon v roce 1984 - nyní toto vyprávění o partě dětí z pražského činžáku, které se rozhodly pomoci svému kamarádovi, jemuž onemocněla maminka, vychází poprvé digitálně. HELENA ŠMAHELOVÁ (*14. červen…

Příběh kriminálního rady
Četba na pokračování z roku 1971. Psychologický román je podobenstvím o těžkostech dospívání a touze vymanit se z rodičovského vlivu, zároveň je i mrazivým a napínavým pátráním po pravém původci zločinu. V metaforické rovině je úvahou o příčinách viny a důsledcích trest…