Audiokniha Dešťová hůl

Večer s Bohumilem Bezouškou (2)
Původní LP album 1118 2786 Večer s Bohumilem Bezouškou (2) vydal Supraphon v roce 1981 - nyní titul vychází poprvé digitálně (první díl byl vydaný v březnu pod kat. číslem VT 0413-2) Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce …

Humoristické povídky Stephena Leacocka II
Stephen Leacock (1869-1944) byl kanadský humorista a vysokoškolský učitel politické ekonomie na McGillově univerzitě v Montrealu. Proslavily jej zejména humoristické povídky, jichž napsal na dvě desítky knih. Věnuje se v nich obyčejným životním situacím, které dohání do…

Malé experimenty
>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Krotitel rizik podnikání zasahuje ve výrobě nábytku
Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Desátý díl se opět odehrává v hotelu, ale to jen proto, že pan podnikatel už o svou firmu přišel. Tím,…

Čech: Dívčí válka
Prozatímně osvobozené divadlo osvědčeného "baviče" Františka Ringo Čecha zaplňuje od prosince roku 1998 hlediště divadelních sálů a sálků po celé republice obnoveným představením už kdysi slavné Dívčí války v produkci Pragokoncertu. Čechův osobitý humor v podání Uršuly …

Umění konverzace
Jiří Adamíra jako soukromý učitel a Jana Preissová jako jeho žačka v půlhodinové lekci společenské konverzace. Vždyť umění dobře mluvit a vystupovat potřebuje k úspěšnému životu snad každý z nás!

Staré řecké báje a pověsti 5
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Rozsudok ulice
Advokát Mickey Haller má za sebou ťažké obdobie rekonvalescencie po poslednom prípade, pri ktorom takmer prišiel o život, sa chystá sa vrátiť do veľkej hry americkej justície. Kým sa stihne poriadne usadiť na zadnom sedadle svojho Lincolna, zavraždia jeho kolegu Jerryho…

Šťastný princ a jiné pohádky
Pohádky tohoto anglického básníka, dramatika a prozaika irského původu nejsou odvozeny z lidových pramenů, nýbrž jsou tvorbou výlučně literární. Vznikaly v poslední třetině devatenáctého století a projevuje se v nich výraznou měrou secesní zdobnost, ornamentálnost a pří…

Potopa
Velkolepý román polského spisovatele, nositele Nobelovy ceny, je prostředním, dějově zcela samostatným dílem Sienkiewiczovy slavné historické trilogie. Potopa se odehrává na počátku druhé poloviny sedmnáctého století, za polsko-švédské války? Jedinečně zachycený obraz t…

Wabi Sabi
Tady a teď! Naprosto nový pohled na náš život a svět kolem, inspirovaný starou japonskou moudrostí. Wabi sabi je japonské slovní spojení vyjadřující krásu prostého, nedokonalého a měnícího se v čase. Spojení wabi sabi je na Západě populární především jako estetika bytov…

Psychosomatická prvouka
V knize o vztahu lidského těla a duše se významný český psychiatr věnuje celému spektru témat: emocím, léčbě bolesti, nejnovějším studiím o „útrobním mozku“, o účincích spánku, o komunikaci mezi lékařem a pacientem a dalším. MUDr. Honzák v knížce, která je určena jak la…

Od chaosu ke smyslu
## O audioknize Tempo změn je dnes rychlejší než kdy dřív. Technologie a umělá inteligence nám otevírají obrovské příležitosti – ale zároveň přinášejí chaos, tlak a nejistotu. Jak se v tom neztratit? Tato kniha vás naučí ovládnout čtyři klíčové superschopnosti, které r…

Dubliners
Audiokniha Dubliners namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. An ambitious mother, a boy in love, a lonely older man, a cynical intellectual and a girl who dreams of a life in another country are just a few of Joyce’s Dubliners. In these …

Život víry 2019/12
Život víry 2019/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Ludmila Hojková a Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Bogdan Lach: „Všichni vědí, kde máme klíč od do…

Neuromancer
V tomhle světě je tělo vězením, ze kterého se dá uniknout… Case to zvoral, zatraceně zvoral. Zkoušet ojebat šéfy se nevyplácí – a pro práci v kyberprostoru to platí tuplem. Kdysi vyhlášený kovboj s konzolí zavěšenou proklatě nízko a jeden z nejlepších hackerů v celém Sp…

Tatínek píše paměti
Buďte teď pěkně potichu, protože tatínek vám dnes začne vyprávět své paměti. Věříme, že mnozí z vás při poslechu zamyšleně vykřiknou: To byl ale mumin! Nebo: Toto je opravdový život! Než potkal maminku, než měl rodinu, žil tatínek život plný dobrodružství. Svůj příběh v…

Život víry 2022/03
Život víry 2022/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Konflikty v manželství Co se spory, které se nedaří překonat? Jaká omluva přináší smíř…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Prameny živé vody
Podle stejnojmenné knihy o životě a díle přírodního léčitele a zakladatele vodoléčby pro rozhlas upravil Pavel Linhart. Příběh popisuje životní osudy zakladatele lázeňské tradice v Jeseníku Vincence Priessnitze. Miloš Kočka se dlouhodobě věnoval osobnosti V. Priessnitz…

Němec: Pan Sanytr chce svůj tácek a další soudničky
Co si představíte, když se řekne soudnička? Slovník říká, že jde o drobný literární útvar, kterým noviny referují o případech ze soudní síně. Její úkol je prostý, informativní. Co se ale stane, když se úkolu zhostí literárně nadaný novinář, jakým byl třeba František Něm…

Ptáci - Hlas pro tento den
Komentované nahrávky nejběžnějších a nejzajímavějších ptáků žijících v blízkosti člověka. Naučte se rozeznávat druhy ptáků žijících na uzemí ČR podle zpěvu a nejen to: získejte vědomosti o jejich vzhledu, místě hnízdění, stravě a rozmnožování.

Hysterie – strach z odmítnutí
Zkušený terapeut Heinz-Peter Röhr popisuje příčiny hysterie, snaží se o její destigmatizaci a nabízí možnosti léčby. Další skvělá kniha od známého terapeuta se tentokrát zaměřuje na hysterii, dnes nazývanou histrionskou poruchu osobnosti, její projevy a způsob léčby. Ve…

Režná nitka
V zemi tak malé, že by ji za noci přeletěl hlas pasáčkovy flétny, se princezna Radka rozhodla, že chce ženicha. Ale ne ledajakého! Musí mít oči modré jako chrpa, srdce dobré a rozum nesmí mít z vaty. K tomu musí být vysoký, ramenatý a v pase jako nitka. Splní někdo tako…

Tvůrčí akt
Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá …