Obrázek podcastu Der Schatz im Silbersee

Audiokniha Der Schatz im Silbersee

Délka:

4 hod 51 min

Čte:

Kristin Kieren

Vydavatel:

Edika

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Erben: Kytice II

Erben: Kytice II

Ve slavné básnické sbírce K. J. Erbena je 13 balad. Vy už znáte album Kytice 1, kde bylo sedm básní, Kytice 2 obsahuje dalších šest. Je mezi nimi ta nejslavnější - Vodník. Možná jste viděli film, kde příběh o vodníkovi, inspirovaný Erbenovou baladou, patří k nejpůsobivě…

Obrázek podcastu Život víry 2023/06

Život víry 2023/06

Život víry 2023/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Miro Tóth: Každou neděli jsem na jiném místě Miru Tóthovi z Nitry leží na srdci především mě…

Obrázek podcastu Svět bez stížností

Svět bez stížností

Audio verze bestselleru Willa Bowena. Jak si přestat stěžovat a začít si užívat takový život, jaký jste vždycky chtěli. To, že stěžováním si škodíme především sami, tuší asi většina z nás. Stěžování je ale tak silný a rozšířený návyk, že k tomu, abychom se ho zbavil…

Obrázek podcastu Bezohlední lidé

Bezohlední lidé

Co se děje za oponou jedné z nejvlivnějších společností planety? Bývalá vysoce postavená zaměstnankyně Facebooku Sarah Wynn-Williams v memoáru mapuje svou kariéru a dává nahlédnout do rozhodnutí, která v posledních desetiletích ovlivnila světové dění, a do pohnutek lidí…

Obrázek podcastu Francouzština do ucha

Francouzština do ucha

Jedná se o ucelený výukový materiál pro začátečníky až po pokročilé, který je sestavený podle platných didaktických pravidel, kdy způsob vlastní výuky je založen na metodě „drilu“. Zaměřuje se na všechny podstatné prvky výuky cizího jazyka – výuku slovní zásoby a frází,…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 64 - Andrea Kalivodová 08.06.2014

100 statečných - Host č. 64 - Andrea Kalivodová 08.06.2014

Hostem L. Výborné - A. Kalivodová (operní diva)

Obrázek podcastu Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy

Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy

Od Top Gear k farmě aneb Od rychlých aut k největšímu traktoru. Pokračování knihy bývalého moderátora televizního pořadu Top Gear, který si během covidu pořídil farmu a místo prohánění rychlých aut začal řídit největší traktor na světě. Pokračování první knihy sloupků s…

Obrázek podcastu Údolí

Údolí

Malá vesnice v srdci Pyrenejí je po sesuvu půdy naprosto odříznutá od okolního světa a zdejší obyvatele navíc děsí sériový vrah, který za sebou nechává znetvořené oběti. Kriminalista Martin Servaz čelí disciplinárnímu řízení, přesto se však na místo vydává. Nemůže jinak…

Obrázek podcastu Stoikův průvodce pro každý den

Stoikův průvodce pro každý den

Kde najít skutečnou radost? Jak zapřáhnout sílu rozumu ve svůj prospěch? Co je skutečným měřítkem úspěchu? Jak zvládat vztek? Jak nalézt smysl života? Jak překonat zármutek? Odpovědi na tyto i další otázky jsou jádrem stoické filozofie. Zásady z pera Marka Aurelia, Epik…

Obrázek podcastu Život víry 2019/5

Život víry 2019/5

Život víry 2019/5 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čte Kateřina Hodecová. Z obsahu čísla: * téma: Vztah s Neviditelným - Jako křesťané víme, že bychom měli trávit čas při modlitbě a čtení Bible. Ale co když nás to nebaví? Jak číst …

Obrázek podcastu Poľština na cesty A1 - B1

Poľština na cesty A1 - B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz kurz Poľština na dovolenku A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu a frázy, ktoré môžete použiť pri cestovaní. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen sl…

Obrázek podcastu Malé ženy

Malé ženy

Príbeh štyroch sestier prvý raz uzrel svetlo sveta v druhej polovici 19. storočia, ale jeho obľúbenosť prekročila hranice času. Stále ďalším generáciám matiek a dcér ukazuje hodnotu rodiny, priateľstva, odpustenia a života v pravde a láske. Príbeh sa odohráva v časoch a…

Obrázek podcastu Neviditelný život Addie LaRue

Neviditelný život Addie LaRue

Francie, rok 1714. Ve chvíli nejvyššího zoufalství se mladá žena rozhodne uzavřít faustovskou dohodu, díky níž bude žít navěky, ale s prokletím: nikdo z lidí, s nimiž se setká, si ji nebude pamatovat... Tak začíná neskutečný příběh Addie LaRue, oslnivé dobrodružství ode…

Obrázek podcastu Jak omezit vtíravé myšlenky a zlepšit kvalitu života

Jak omezit vtíravé myšlenky a zlepšit kvalitu života

Žijeme hektický život, v neustálém běhu zapomínáme na sebe a přestáváme vnímat své okolí. Jsme neustále pod tlakem, ze všech stran nás atakuje reklama, a neskutečné množství informací, zcela protichůdných. Dva roky covidu a válka na Ukrajině už jen dokonaly to, co v nás…

Obrázek podcastu O Mikešovi

O Mikešovi

Kdo by neslyšel o Mikešovi... Černý kocourek žil v Hrusicích u Ševců, mluvil jako člověk a nejvíc si s ním rozuměl jeho kamarád Pepík. Spolu se navyváděli mnoho veselých kousků a taškařic, při nichž nikdy nechyběli kamarádi prase Pašík a kozel Bobeš, později i roztomilý…

Obrázek podcastu Ideální manžel

Ideální manžel

Inteligentní humor, brilantní dialogy a samozřejmě nepostradatelné bonmoty - to jsou kvality, pro které stále vyhledáváme divadelní hry Oscara Wilda. V hlavních rolích dramatu ze společnosti, v němž se hříchy mládí připomenou v nejnepříhodnější čas, uslyšíte Jaromíra Ha…

Obrázek podcastu Život víry 2022/09

Život víry 2022/09

Život víry 2022/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Lucie Endlicherová, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Pastor a ekolog Dave Bookless: Neboť Bůh tak miloval vesmír... (rozhovor)…

Obrázek podcastu Španělská gramatika pro začátečníky a mírně pokročilé A1, A2

Španělská gramatika pro začátečníky a mírně pokročilé A1, A2

Díváte se na úplně nový poslechový kurz Španělská gramatika A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se španělsky neučili vůbec nebo se učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen…

Obrázek podcastu Zatracenci

Zatracenci

Matthew si chtěl pouze užívat štěstí, které mu spadlo do náruče. Než přišel Harper. Jizva nedokázal zapomenout na ženu, která ho zmrzačila a rozhodla se pracovat pro Harpera. Fialooký zabiják Morado za sebou nechával mrtvé. Klidně i pro Harpera. A Harper si myslel, že m…

Obrázek podcastu Stopy mých otců

Stopy mých otců

Druhý díl historické trilogie o osudech autorčiných předků, kteří z otce na syna dědili mlynářské povolání. Patent o zrušení nevolnictví umožnil Janu Šmahelovi a jeho synovi Josefovi odejít ze starého možděnického mlýna na Českomoravské vysočině do blízkého Stružence. T…

Obrázek podcastu Večer s Milošem Kopeckým

Večer s Milošem Kopeckým

"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Obrázek podcastu Život víry 2024/03

Život víry 2024/03

Život víry 2024/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Můj vliv je jedna konzerva pro jednoho člověka – rozhovor s Petrem Húštěm …

Obrázek podcastu Jak se hladí duše

Jak se hladí duše

Autorská četba z knihy Jak se hladí duše (2020), souborů drobných textů a básní oblíbeného spisovatele a moderátora Františka Novotného, jako např. Studánky v srdci, Chvála otázek, Jak číst myšlenky, O hradech z písku, Jak jsem ani tentokrát neporazil Františka Nepila, …

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu Ženitba

Ženitba

Gogolova satirická komedie. Mistrná typizace střední vrstvy ruské společnosti 19. století. Poslechněte si klenot světové dramatiky.V domě stárnoucí a vdavekchtivé Agáty se díky dohazovačce Tekle schází čtveřice nápadníků. Každý z nich bezostyšně sleduje především své vl…