Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 10

Audiokniha Deník malého poseroutky 10

Délka:

1 hod 18 min

Čte:

Václav Kopta

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu John: Rajský ostrov. Vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla - vybrané kapitoly

John: Rajský ostrov. Vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla - vybrané kapitoly

Původní LP album DV 15186 "Rajský ostrov" s vybranými kapitolami vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla z knihy Jaromíra Johna vydal Supraphon v roce 1963 (v reedici - z níž je i naše titulní strana - pak vyšel v roce 1983 pod kat.č. 1018 3350) - nyní tento titul

Obrázek podcastu Špion, který přišel z chladu

Špion, který přišel z chladu

Kdo chce přežít studenou válku, musí být tvrdší než železná opona… Podzim 1961. Protože útěk z čerstvě zazděného východního Berlína skončil katastrofou a tamní rozvědka síť jeho kontaktů postřílela, je agent britské MI6 Alec Leamas nadřízenými poslán k ledu. Přesněji od

Obrázek podcastu Večerníčkův kolotoč pohádek

Večerníčkův kolotoč pohádek

Pohádky z šesti nejoblíbenějších cyklů televizních Večerníčků se točí na pomyslném kolotoči tohoto titulu. Zbývá jen vybrat si tu, kterou máte nejraději!

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 97 - Petr Dvořák 08.06.2014

100 statečných - Host č. 97 - Petr Dvořák 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - P. Dvořák (generální ředitel České televize)

Obrázek podcastu Syn

Syn

Sonny Lofthus býval oblíbeným, příkladným studentem vzhlížejícím ke svému otci. Jednou se chtěl stát policistou jako on. Jeho život se však rozpadl jako domeček z karet, když jeho vzor spáchal sebevraždu a v dopisu na rozloučenou se přiznal k braní úplatků i spojení s k

Obrázek podcastu Příběhy sportovců, které políbila múza

Příběhy sportovců, které políbila múza

Vlasta Burian, Johnny Weissmüller, Erich Tylínek, Sonja Henie, Lino Ventura, Dick Francis, Bud Spencer, Jurij Vlasov, Josef Nálepa, Toller Cranston. V pořadí daném rokem jejich narození obsahuje kniha deset příběhů těchto osobností, které svůj život zasvětily dvěma zdán

Obrázek podcastu Anne of Green Gables

Anne of Green Gables

Audiokniha Anne of Green Gables namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro začínající posluchače. One day, in Canada, an eleven year old girl, Anne, arrives at Green Gables. She is going to live with Marilla and Matthew Cuthbert, who are brother and sister. But

Obrázek podcastu Turbína

Turbína

K. M. Čapek-Chod, který je znám svou zálibou v tragikomice a grotesce, i v románě Turbina naplno užije tento umělecký postup. Dokázal převrátit děj tak, že se z uměleckého literárního díla stal "román životního rozčarování", v němž každá postava přijde o svoje iluze a s

Obrázek podcastu 100+1 poviedok na večery a noci

100+1 poviedok na večery a noci

101 najkratších starodávnych mystických poviedok zo sveta publikovaných v Anglicku pred rokom 1910. Sú usporiadané od kratších po dlhšie. Zhromaždil ich škótsky spisovateľ Andrew Lang (*1844, +1912). Je to výber z 12 kníh známych pod názvom The Coloured Fairy Books. Výb

Obrázek podcastu Brouk

Brouk

Tato detektivka obdržela „Cenu Jiřího Marka“ v roce 2015 udělovanou českou sekcí „Asociace autorů detektivní literatury (AIEP)“ jako nejlepší detektivní kniha roku 2014. Během oslav pohanského svátku Juhannus na finském ostrově Ukko Kokko náhle zmizí dívka – a několik

Obrázek podcastu Cesta na sever

Cesta na sever

Na cestě podniknuté převážně lodí zachytil Karel Čapek slovy i kresbami klid vzdálených míst, kde se spořádaně střídají polární den a noc, kde končí cesty i železnice. Spisovatel nehledal kulturní památky. Tentokrát pro něj byla středobodem zájmu příroda a místa civiliz

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Pokoj, lidé, budiž vám  - pásmo o životě J. J. Ryby

Pokoj, lidé, budiž vám - pásmo o životě J. J. Ryby

Pásmo o životě skladatele provázené jeho drobnými vánočními skladbami i úvahami kolem nich. Připravil Pavel Miňovský. Stereofonní scénář Antonín Němec a Markéta Jahodová, která má také režii. Účinkují Blanka Bohdanová, Sylva Sequensová, Vladimír Brabec, Jiří Holý a Petr

Obrázek podcastu Borovský: Básně

Borovský: Básně

Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a

Obrázek podcastu Osm žen z Hradu

Osm žen z Hradu

Pavel Kosatík a dramatizovaná četba z jeho knihy, v níž popisuje osudy manželek československých prezidentů. Na základě dostupných materiálů (literárních a archívních pramenů, vzpomínek dosud žijících členů rodiny a dalších pamětníků), se pokusil zrekonstruovat obraz je

Obrázek podcastu Svatby v domě

Svatby v domě

První stránky Hrabalovy autobiografické trilogie Svatby v domě, Vita nuova a Proluky spatřily světlo světa koncem sedmdesátých let dvacátého století, tedy v době, kdy spisovatel až na výjimky nesměl ve své vlasti oficiálně publikovat (ve stejné době mimochodem vznikala

Obrázek podcastu Popoluška

Popoluška

Bolo nebolo, žilo raz jedno krásne dievčatkom, ktorému zomrela mamička. Keď si jeho otec doviedol do domu novú ženu, začali pre dievčinu ťažké časy. Pracovala ako slúžka, obskakovala svoje rozmaznané sestry, no nijakej vďaky sa nedočkala. Našťastie sa našli kamaráti, kt

Obrázek podcastu Michelup a motocykl

Michelup a motocykl

Dobová rozhlasová dramatizace známého Poláčkova románu. S osobitým humorem líčí autor životní styl a názory člověka držícího se opatrně při zemi, bez ambicí - člověka posedlého sháněním nejrůznějších výhod, samolibého a přesvědčeného o vlastní úctyhodnosti. Trampoty úče

Obrázek podcastu Smrt darebáka

Smrt darebáka

„Nemůžeš si podříznout krk, aby vůbec nebyla vidět krev.“ Vášně cloumají s herci před každou premiérou, nicméně spolek ochotníků z Caustonu v hrabství Midsomer je povážlivě rozhádaný už delší dobu. Na vině nejsou jen stavovské třenice, jejichž zdůrazňováním si Britové

Obrázek podcastu Ted Bundy, vrah po mém boku

Ted Bundy, vrah po mém boku

Kompletní portrét nejbrutálnějšího sériového vraha Ameriky. Kniha spisovatelky Ann Rule, Ted Bundy, vrah po mém boku, je naprosto jedinečná ve své ohromující intimitě a popírá stejně děsivě jako v době svého vzniku naši představu, že bychom přece samozřejmě poznali, kdy

Obrázek podcastu Voda na Marsu

Voda na Marsu

Na čtyřech místech povrchu Marsu - v oblastech zvaných Hale, Palikir, Horowitzův kráter a Coprates Chasma objevili výzkumníci NASA spektrální analýzou pozůstatky zanechané proudem silně slané vody. Všeobecně se soudí, že jde o první skutečný důkaz existence tekoucí vody

Obrázek podcastu Kvantový doktor – Kvantový fyzik nás provádí zdravím a léčbou

Kvantový doktor – Kvantový fyzik nás provádí zdravím a léčbou

Podle kvantového fyzika AmitaGoswamiho je medicína připravena na aplikaci nového vědního oboru založeného na prvenství vědomí. Tento nový směr má působivou schopnost integrovat konvenční vědu, spiritualitu a léčitelství. V tomto novém vydání své populární knihy Goswami

Obrázek podcastu Křesťanská konference 2013 – Společně

Křesťanská konference 2013 – Společně

Nahrávky všech promluv a seminářů z 26. (česko-slovenské) Křesťanské konference, jejímž podtitulem bylo „Společně“. Řečníci a témata: Michal Klesnil: Jednota a kompromis Stefan Horn: Cesta k průlomu a proměně Martin Moldan: Služba povzbuzování Peter Čuřík: Můžeš měni

Obrázek podcastu Doba z druhé ruky

Doba z druhé ruky

Četba z knihy oceněné Nobelovou cenou za literaturu za rok 2015. Text je mozaikou skutečných příběhů, které běloruská spisovatelka Světlana Alexijevičová sestavila z mnoha rozhovorů. Ženy vyprávějí o tom, jak věřily v sovětský komunistický systém, o tom, jak v něm žily