Audiokniha Den, kdy se potkali

Krotitel rizik podnikání zasahuje v prodejně zbraní
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o rodinný či firemní majetek? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasah…

Galerie slávy - Jan Saudek
Galerie slávy - Jan Saudek - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Jedinečný životopisný rozhovor se světoznámým českým fotografem Janem Saudkem. Mimořádně otevřená, exkluzivní, zpověď člověka, která nenechá n…

Sucho
Rozpraskaná půda odhalí i dávno pohřbená tajemství… Australský policista Aaron Falk z melbournského oddělení hospodářské kriminality se po dvaceti letech vrací do městečka Kiewarra sužovaného děsivým suchem. Do rodného venkovského kraje ho však nepřivedla pohroma, kvůli…

Věta jako povolání - Nezapomínky
Audiokniha obsahuje dva první oddíly knihy Věta jako povolaní - Nezapomínky: Osmý den týdne - fejetony babičce a Dobře mrtvý dědeček - fejetony a eseje. Významný český novinář a spisovatel Karel Hvížďala oslaví v srpnu roku 2021 své osmdesátiny. Při této příležitosti vy…

Ďáblova čísla
666. Ďáblovo číslo, číslo šelmy. Podvrh nebo důkaz působení temných sil? Během úřední cesty Jiřího Adama z Dobronína dojde ve Dvoře Králové k několika vraždám. Jednou z obětí je člen rodu Valdštejnů. Jde o dílo ďáblovo? Při běžné úřední cestě královského písaře Jiřího…

Zinnerová: Růžička a duhový princ
Dramatizace původní pohádky Markéty Zinnerové v interpretaci Svatopluka Beneše, Miroslava Moravce, Hany Maciuchové, Slávky Budínové,Luďka Munzara a dalších

Radúz a Mahulena
Julius Zeyer (1841 – 1901) se proslavil nejen svými romány, ale také pohádkovým romantickým dramatem, Radúz a Mahulena. Toto dílo bylo mnohokrát zpracováno, na divadle, v rozhlase, i pro film. AudioStory nově natočilo tento příběh plný lásky a vášní pro současnou genera…

Žil jsem ve 20. století
Jaroslav Novák, náruživý čtenář starých novin a knížek o historii a politice, se narodil na samém začátku dvacátého století, dožil se poměrně vysokého věku, téměř konce století a vzpomíná na to co vše zažil. Byly to hospodářské krize, popravy, koncentráky, dvě světové v…

Great Expectations
Audiokniha má obtížnost četby A2. Pip is born poor, but one day his life mysteriously changes. He is sent to London to learn to become a gentleman. But who is paying for his education? Who is paying for his life in London? We follow Pip as he grows up, falls in love and…

Jonathan Strange & pan Norrel
Pan Norrell má poslání. Hodlá se zasadit o návrat magie do Británie! Na počátku 19. století se v Anglii vyskytují pouze mágové-teoretici, jejichž příležitostná setkání připomínají spíš diskusní kroužek usedlých gentlemanů. Přesto se jednomu z nich, samotářskému panu Nor…

Čaj s jedem
Gemma, majitelka čajovny U Koníčka, vyslechne na koktejlové party v Oxfordu zlověstný rozhovor. Pár minut nato dojde ke smrtelné otravě jednoho ze studentů univerzity. Co když to nebyla náhoda? Gemma se opět pouští do vyšetřování, se kterým jí pomáhají třeskutě vtipné p…

Do oblak – Velká kniha pro malé i velké piloty
Chceš pilotovat stíhačku? Nebo tě jen baví pozorovat letadla, fascinují tě kokpity, pilotova výstroj, letecká akrobacie nebo kluzáky? V téhle barvité knížce tě s tím vším seznámí opravdový český bojový pilot a první český astronaut! Ukáže ti, jak to vypadá ve výcvikovém…

Na smrť 2
Mrazivý príbeh o zrade, pomste a vykúpení. Dvaja bývalí kamaráti sa nečakane stretnú uprostred hrôz nemeckého koncentračného tábora, stoja však na opačných stranách. Kým bývalý židovský gangster Viktor sa zúfalo snaží zachrániť svojich blížnych, fanatický esesák Karl zo…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Marie Antoinetta – zlatá léta před revolucí
Vychází první kniha dvoudílné série norské spisovatelky Clary Tschudi o francouzské královně Marii Antoinettě. Mapuje život dcery Marie Terezie od jejího narození v Rakousku až do roku 1789, kdy začíná Francouzská revoluce, během které je manželka Ludvíka XVI. popravena…

Bridget Jonesová: Láskou šílená
{'cs': 'Bridget Jonesová se vrací po téměř šestnácti letech na scénu. Leccos se bezpochyby změnilo, ale hodně toho zůstalo při starém. A i když do jejího seznamu předsevzetí přibyly nové výzvy („Přestanu před dětmi varovně počítat „Raz… dva…“, aniž jsem rozhodnutá, co v…

Vyjednejte nemožné
Jak na patové situace ve vyjednávání - Některá vyjednávání jsou snadná. Jiná o něco složitější. A pak existují situace, které se zdají být vyloženě neřešitelné. Za daných okolností vám příliš nepomohou dokonce ani vaše obrovské zkušenosti. Konflikt se stupňuje, spor zab…

Hardcore historie
Zapomeňte na ospalé hodiny dějepisu a nekonečné seznamy jmen a dat. Zkoumat dějiny s Danem Carlinem je jako vydat se na cizí planetu, kterou také obývají lidé. Biologicky stejní, ale kulturně odlišní. Co všechno se můžeme z trosek vyspělých civilizací dozvědět sami o so…

Tichá noc Hercula Poirota
‚Když už to tam je‘, proč to nevzít v potaz? Ačkoliv původně chtěl Hercule Poirot strávit Vánoce jen po boku svého mladého přítele Edwarda Catchpoola ve Whiteheaven Mansion, po nekalém vpádu inspektorovy matky se všichni tři vydávají do vesničky v Norfolku. Důvodem je …

Prebijem sa! Štefánik
Stál za jeho smrťou Beneš? Bol Štefánik slobodomurár? Kto v skutočnosti vyhlásil Česko-Slovenskú republiku? Bol viac čechoslovakistom alebo Slovákom? Čím imponoval ženám a prečo sa neoženil? V audioknihe Prebijem sa! Štefánik sa dozviete aj to, aký svetový rekord vytvor…

Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu
„A svěřím ti zázrak, jenž se mi zjevil ve snu: Cesta sama je již královstvím.“ Před Velikonocemi dramatického roku, který v budoucím křesťanském kalendáři ponese číslovku 30, se nešťastný Říman Marcus Manilius Mezentianus vydal z Alexandrie do svatého města Židů. Cítí, …

Houslistka z Osvětimi
Má naději láska, která vyklíčila mezi ostnatými dráty vyhlazovacího tábora? Historický román o životě slavné rakouské houslistky Almy Rosé. V Osvětimi je každý den bojem o přežití. Alma má na ruce světle modrým inkoustem vytetované číslo 50381 a odtržená od svých milova…

Hra o přežití
Z nevinné zábavy se stává nebezpečná posedlost... Rodiče ji nechápou, děti ji milují. Lovci monster jsou hra, s níž školáci tráví celé dny. Musí pochytat imaginární nestvůry, aby pokročili do dalších levelů a překonali spolužáky. Jenomže k tomu je zapotřebí být v určitý…

Nonstop
Roy Complain žije v kočovném kmeni Greenů uprostřed divočiny. Primitivní způsoby společenství však v jeho očích nesouzní s pozůstatky civilizovanějšího života, které nachází při svých kořistnických výpravách do pralesa. Uvnitř cítí zvláštní prázdno, touhu, kterou nedoká…

Vražda se zárukou
Září 1938. Nad Československem se stahují válečná mračna, zatímco v pražském Braníku dojde k záhadné vraždě. Hitler žádá Sudety a ve vile čp. 383 v ulici Nad myslivnou je nalezen zastřeleny pár. Major Československé armády Dušan Činovskyý a dcera ministerského rady Zuza…