Audiokniha Delfín

Hra na schovávanou
Už zase ty zlověstné symboly. Ďábelská hádanka, úchylná křížovka, nebo jen zástěrka? Případ, který původně ani nespadal do Rebusova revíru, zprvu dokonce ani neměl punc úkladné vraždy. Ve squatu sídliště na okraji Edinburghu se našla mrtvola mladého narkomana, který ze …

Řeznice z Malé Barmy
Kde udělali kolegové chybu? Na Severu? Že by byli na vražedkyni moc tvrdí? Marianne, odpočívej v pokoji. Barbarottimu zemřela milovaná druhá žena a jednapadesátiletý inspektor kriminálky ze švédského Kymlinge rázem v životě postrádá oporu – zbyla mu jen pětice dospělých…

Domy pana Sartoria
Komedie o tom, že obchod s chudobou kvete v každé době. G. B. Shaw chtěl roku 1885 vytvořit moderní hru pro britské divadlo. Spolupracoval s Williamem Archerem, který napsal osnovu, ale po neshodách spolupráce skončila. O sedm let později nabídl Shaw divadlu Independen …

Kudy kráčel zločin
Tyto skutečné kriminální případy hravě překonají fantazii autorů těch nejlepších detektivek. Případ Hepnarová. Spartakiádní vrah. Veksláci, Tuzex, bony, první počítačový podvod či podvod v Loterii Milion, Ivan Jonák a další fenomény „divokých devadesátek“. Svět podle Mr…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Na druhý pokus
Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitel…

Jan houslista
Jan houslista - lyrickoepická básnická povídka Josefa Hory - vyšla poprvé v roce 1939 v dusném okupačním období. Byla psána pod formálním vlivem Puškinovým, kterého Josef Hora v té době hojně překládal a je jakýmsi hledáním odpovědnosti za osud zkoušené a ohrožené země-…

Čo sa stane pri jazere
Život sa mi nečakane zvrtol, a tak som sa rozhodla na čas opustiť New York. Vybrala som sa do otcovho rodného mestečka Laurel Lake, ktoré sa pýši titulom najpriateľskejšieho mesta. Oddych v príjemnej atmosfére som potrebovala ako soľ. Žiaľ, až také vrúcne privítanie ma …

Kuráž
Odhodlání, vášeň a houževnatost. Stručně řečeno kuráž! Sama Brackena v dětství znásilňovali. Jeho zločinecký nevlastní otec a sadistický starší bratr ho týrali. Matka se psychicky zhroutila a opakovaně se jej zřekla. Zapálili ho, byl živým terčem, do kterého se trefoval…

Vražda na faře
Kdo je vinen z vraždy plukovníka Protheroea? Muž, kterého nikdo neměl rád, naposledy vydechl na faře ve vesničce St. Mary Mead. Násilná smrt vyvolá řadu otázek a podezření ulpí na sedmi místních. Kdo z nich měl skutečně motiv k vraždě? Důležitou postavou ve vyšetřování …

Faktor Omega
"Vatikán nikdy nezapomíná. Akční thriller balancující na ostří skutečné historie." Co skrývá Gentský oltář a proč byl tolikrát v historii ukraden či poničen? Tajemstvím opředená relikvie vstoupí i do života bývalého agenta FBI Nicka Leeho. Jeho bývalá snoubenka právě v …

Babičkou proti své vůli
Humoristicky laděný román zachycuje příběh ženy, která se stala babičkou na svůj vkus příliš brzy. Mladší syn sotva odrostl a Daniela se chystala roztáhnout křídla, jež jí ovšem přistřihla dcera Tereza oznámením, že čeká dítě. Daniela se srovnává s novou a nečekanou soc…

Hyena
Hyena se zlověstně pochechtává ve stínu svých blízkých. Cení ostré tesáky a vyhlíží další bytost, kterou by mohla ohodnotit a zchladit si na ní žáhu. Hyena se hrbí nad každodenním kalichem hořkosti a slastně nasává to jediné, co ji dokáže opravdu ukojit - alkohol. To vš…

Příběhy památných stromů
„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Zázraky na Hradčanech
Ten den, kdy jsme se s Jiřím vydali natáčet na Hradčany, byl vlastně taky trochu jako zázrak. Mimořádně krásný, slunný podzimní čas, prostředí právě tak akorát bohaté na zvuky dokreslující místa plná turistů, ale nepřehlušující šum vysokých kaštanů a akátů pamatujících …

Lucia
Skupina studentů kriminologie ze španělského města Salamanca odhalí existenci vraha, který své oběti aranžuje podle renesančních obrazů. Je možné, že teď znovu udeřil? Případ brutálně ukřižovaného madridského vyšetřovatele tomu nasvědčuje. Jeho parťačka Lucia Guerrero s…

Haló, Jácíčku
Příběhy a lesní dobrodružství malého zajíčka doprovázené písničkami čte Vlastimil Brodský.Daleko za městem rostl les a v tom lese, v suché růžové trávě, byl zaječí pelíšek. V něm bydlel malý hezký zajíček Jácíček se svou maminkou a tatínkem. Kamarádil se s Veverkou a sp…

Válečný pilot
Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti…

Právo první noci
Během cesty po Moravě se panoš Ota setká se svou vzdálenou sestřenicí Miladou ze Zástřizlí. Je zoufalá a prosí ho o pomoc. Žije na Krakovci nedaleko Prostějova, kde se v poslední době stalo několik podivných událostí, které vyvrcholily vraždou jejího manžela. Co je však…

Sluneční bouře
Erupce na slunci ovlivňují nejen polární záři, ale i chování vnímavých jedinců. Hrůzným způsobem zavražděný a rituálně zmrzačený mladý muž leží na podlaze kostela náboženského společenství, které kdysi založil. Pomůže jeho sestře, na kterou padl stín podezření, dávná ka…

Farma zvířat
Alegorická novela začíná vzpourou zvířat, která vyženou majitele farmy a začnou si vládnout sama. Zprvu ušlechtilé, idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a blahobytu záhy berou za své a jejich místo postupně zaujme propaganda, nesvoboda a totalitní diktatura. Vláda …

Cimrman v říši hudby
Ctitelé Cimrmanova génia se mohou radovat. Kompletní nahrávkou titulu Cimrman v říši hudby - včetně opery Úspěch českého inženýra v Indii rekonstruované hudebním skladatelem Janem Klusákem a nastudované pěvecky vyspělými členy souboru pod vedení dirigenta Pavla Vondrušk…