Audiokniha Dekameron - Den první

Život víry 2026/04
Život víry 2026/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou: Pavel Hromádka a Kateřina Hodecová. Nahrávka vznikla ve spolupráci s Rádiem 7. Z obsahu čísla: * V Pákistánu je naše víra větší než doma (rozhovor s Agatou a Maciejem Strzy…

Klikatá cesta
Kdo vysloví jeho jméno, zaplatí životem Cesta ke spravedlnosti dokáže být někdy hodně klikatá. Zvlášť vede-li nejzakroucenější ulicí San Francisca. Jmenuje se Lombard Street. A slovo „Lombard“ je jediné a poslední, které vyřkne Denny Clark, než zemře v náručí svého pří…

Démon ze sídliště
Maloměsto, dospívání a temnota v nás. Šestnáctiletý Šimon žije na předměstí Tábora a snaží se uniknout zoufale nudnému a pokryteckému světu kolem. Spolu se svými kamarády Drakem, Armanem a Ludacrisem hraje v blackmetalové kapele, která se pro něj stává ventilem i únikem…

Bludiště
„Je to povídka o setkání s mimozemšťany. Věnoval jsem tomuto tématu nejeden příběh a také rozepsal několik scénářů, jak by takový kontakt mohl vypadat. Jsem v této věci krajně pesimistický. Při kontaktu by měl vždy jeden partner navrch a to by nemohlo dopadnout jinak ne…

Bestie z Buckinghamského paláce
První FANTASY od nejprodávanějšího autora dětských knih. Nová tlustá Walliamsovka je temná, dobrodružná, tajemná, pitvořivě legrační a odehrává se v Británii v roce 2120. Londýn je v troskách, lidé mají hlad a na celou zemi padla temnota. Malý princ Alfréd, neduživý kni…

Nebojte se klasiky! 19 Žesťové nástroje aneb Jak troubí potrubí
Na začátku byla roura. A někdo, kdo do té roury fouknul! Narodily se žesťové nástroje. Proč ale vypadají jako zakroucené vedení ústředního topení? Který se nástroj umí s tóny klouzat, jako na tobogánu? Jak zní neduživý pozoun? Hraje lesní roh v lese? A co je to dusítko,…

Almanach Navala Ravikanta
Zbohatnutí není jen o štěstí a štěstí není jen vlastnost, s níž se narodíme. Mít oboje se nám může zdát nedosažitelné, ale budování bohatství a štěstí jsou dovednosti, které se dají naučit. Naval Ravikant je podnikatel, investor a praktický filozof, který zaujal mnohé s…

Život víry 2023/09
Život víry 2023/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Mariam Ibrahímová: I ve vězení jsem měla radost Súdán…

Šimková: Krkonošská pohádka 3
Jeden z nejúspěšnějších televizních večerníčků - Krkonošskou pohádku Boženy Šimkové - převedla redakce mluveného slova Supraphonu do zvukové podoby, která věrně kopíruje původní předlohu včetně neodmyslitelné scénické hudby Vadima Petrova. Třetí část pohádkového cyklu, …

Bětka Veselka
Úsměvný dramatický příběh zkušené rozhlasové autorky Heleny Benešové je zasazen do prostředí malé české vesničky Ouholice, která se na první pohled jeví jako idylický kout téměř starosvětských ctností a přírodních krás. Pod tímto povrchem se odehrávají drobné a ve své p…

Ve výslužbě - Návštěvník z minulosti
Když jsou v ospalé vesnici nalezeny při stavbě domu lidské ostatky, vyvolá to pochopitelně pozdvižení. Komu zachovalá kostra patří? Z jaké doby pochází a jak dotyčný zemřel? Tuto záhadu se na vlastní pěst snaží rozlousknout místní rodák a detektiv na penzi Arnošt Milota…

Smrt v oblacích
Je jenom jediný, zato velmi jednoduchý způsob, jak se něco dozvědět: nechat lidi mluvit. – Hercule Poirot V zadní části letadla Prometheus cestovalo z Paříže do Croydonu celkem jedenáct pasažérů, mezi nimi i od pohledu komický Belgičan zachumlaný do nadbytečných šál. Te…

Dousková: Goldstein píše dceři
Navazuje na úspěšnou audioknihu Hrdý Budžes Vypráví Arnošt Goldflam Prvotinou Goldstein píše dceři započala autorka Irena Dousková řadu populárních knih se silnými autobiografickými rysy - Hrdý Budžes, Oněgin byl Rusák a Darda. Otec hlavní hrdinky Helenky Součkové, zde …

Čarostřelec
Napínavý příběh z roku 1789 odehrávající se v Jizerských horách. Bývalý jezuita Vilém a podivínský lékař Šulc pátrají po okolnostech svatokrádeže. Postupně v jejich okolí přibývá krvavých vražd a oba se nakonec dostávají mezi pytláky a pašeráky, jimž vládne pověstný čar…

Nemilá příhoda
Co chybí Rusku především? Humanistická reforma, důraz na prostou lidskou slušnost. A tento novátorský přístup musí platit pro všechny: i vyšší úředníci by se měli přinutit, aby ve svých podřízených viděli lidské bytosti.Státní rada Ilja Iljič Pralinskij se cítí být povo…

Dobrý člověk
Dobrým člověkem nazývá Němcové ve své povídce "velkého českého vozku", pantátu Hájka, a jeho postavu kreslí tak, aby doplňovala další osoby povídky, poutavě a pravdivě líčící život vídeňských Čechů. Přechody z prostředí do prostředí, přesvědčivé rozložení světel a stínů…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Pohádky s Jiřinou Jiráskovou
Kompilaci z pohádkových titulů, které paní JIŘINA JIRÁSKOVÁ vytvořila (ve skvěle ladící spolupráci s nezapomenutelným Vlastimilem Brodským) obsahuje čtyři pohádky z třídílného kompletu Šumavské pohádky a tři vyprávění z titulu Pohádkový dědeček. Její osobitý hlas a vypr…

Babí léto na modré vodě
Rozhlasová hra Babí léto na modré vodě je citlivě vylíčeným příběhem citového vztahu dvou stárnoucích lidí. Vztahu, který vzplanul při lázeňském pobytu, který však postupně přeroste v pevnou vazbu, v nový impulz pro jejich život.Když v roce 1979 napsal známý autor rozhl…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Pruhovaná truhlice
Hlavním hrdinou detektivního příběhu Parazit je racionálně založený vědec. Na večírku u přátel se setká se starší dámou nadanou mimořádnou schopností vnutit svou vůli druhým. Experiment, kterého je svědkem, ho zaujme tak, že zatouží schopnosti slečny Penclosové vědecky …