Audiokniha Dekameron - Den první

Dceřina kletba
Další díl úspěšné detektivní série z Příbramska se sympatickými vyšetřovateli Tomášem Vyskočilem a Honzou Richterem. Od autorky detektivního románu Vodník. Poručík Tomáš Vyskočil má velký problém. Je blonďatý, rafinovaný a odhodlaný pořádně mu zavařit. Zatímco se Tomášo…

Město kostí
„Dětské případy v člověku zanechávají vědomí, že svět je plný ztraceného světla.“ Detektiv Harry Bosch je přivolán k nálezu lidské kosti, z něhož se vyklube šokující případ brutálně týraného chlapce, kterého před více než dvaceti lety zavraždili a pohřbili v lese na Hol…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Duch s rozkvetlým penisem
Mýty amazonských indiánů. Magický svět amazonských domorodců zblízka poznal Mnislav Zelený-Atapana, který jejich mýty osobně zaznamenal a poté přeložil. Amazonii, rozsáhlou oblast tropických lesů, deštných pralesů, savan a vysočin, protkanou stovkami vodních toků, obý…

Karanténa
Londýn je epicentrem globální pandemie. Zákeřný virus si vyžádal už tisíce mrtvých. V izolovaném městě bují násilí a nepokoje, na dodržování zákazu vycházení dohlíží armáda. Inspektor Jack MacNeil slouží sice ve sboru metropolitní policie poslední hodiny, ale přesto je …

Malá večeře pana Fyshe
Kanadský spisovatel Stephen Leacock patří mezi nejznámější světové humoristy. Žil v Kanadě, ačkoliv se narodil v Anglii, odkud se záhy s rodiči odstěhoval. Několik let se živil jako učitel, pak nastoupil na studia ekonomie na torontské a chicagské univerzitě. Poté praco…

Sebeléčba
Sebeléčba - audiokniha obsahuje slovem vedenou meditaci, jejíž autorkou je Alita Zaurak. Co vlastně znamená být zdravý? Co znamená léčit se?Skutečně je třeba přenášet zodpovědnost za své zdraví na někoho jiného, jak jsme to doposud často dělali? Pomoc druhých, zkušenýc…

Jindrové
Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př…

Zlý začátek
Zajisté jste někdy prožili nějakou událost, která vás přiměla k pláči. Pokud ne, v tom případě nevíte, že po pořádném, dlouhém pláči se obvykle cítíte lépe, a to dokonce i tehdy, když se vaše situace ani trochu nezmění. Že jste o sirotcích Baudelairových ještě nikdy ne…

Za hranici nemožného
koruny Himálaje. Za hranici nemožného je autobiografický příběh dnes už legendárního nepálského horolezce Nirmala Purji (známého jako Nimsdai) a nabízí podrobný popis jeho životní cesty od dětství do okamžiku před jeho posledním velkolepým úspěchem, historicky prvním zi…

Radkin Honzák: Osudy
Rozhlasové vzpomínání psychiatra se specializací na psychoterapii, zastánce psychosomatického přístupu, publicisty a vysokoškolského pedagoga, připravila Lenka Kopecká.Kam se posunuly jeho zájmy o obor, s kým spolupracoval a co se mu stalo v profesi osudným? Úsměvné a p…

Píseň pro ohnivou dračici
Po úspěšném sci-fi románu Zpráva z Hádu vám přinášíme další dílo jaderné inženýrky a spisovatelky, Edity Dufkové. Tentokrát se ocitnete nejen ve vědecky promyšlené sci-fi, jakou jste si oblíbili ve Zprávě z Hádu, ale autorka vás vezme i do mnohem temnějších – a stejně p…

Jeřábi táhnou na jih
O otcích a synech. A o tom, jak napravit vztah, než bude příliš pozdě. Devětaosmdesátiletý Bo postrádá svou milovanou ženu Fredriku, kterou ovládla demence, a ptá se sám sebe, proč jeho život dopadl takhle. Pravidelné návštěvy pečovatelské služby v jeho domě mu připomín…

Werich: Žluté mužátko
CD album s pohádkou Jana Wericha Žluté mužátko již v digitálním prodeji je, ale titul, kde střídá ve vyprávění herečka Stella Zázvorková původního vypravěče a autora Jana Wericha, přichází do digitálních obchodů poprvé. Posluchač může porovnat tyto dva skvělé vypravěče …

JENNIFER – Důl Quake
Další skvělý příběh od Mistra české fantasy, Miroslava Žambocha! Jennifer je chytrá, rychlá a nelítostná a k tomu zatraceně sexy. Dosud úspěšně dokončila každou práci. V její branži nájemných lupičů to ani jinak nejde. Jenomže teď získá od nejmocnějšího kouzelnického kl…

Pomocnice
Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku…

Vražda v šantánu
V roce 1978 měli rozhlasoví posluchači možnost pobavit se při malé konverzační komedii Vražda v šantánu. Autoři jí dali podtitul mini krimi a odehrává se za první republiky v Praze. Ředitele šantánu Boulevarde vyleká nenadálá zpráva: anonym hrozí tím, že při večerní pro…

Vánoce s Dádou
Album těchto vánočních písní Dagmar Patrasové vzniklo již před čtrnácti lety, v atmosféře skutečné lásky a pohody. Z písní zní nefalšovaně prožitá oslava velkého svátku, velkolepý triumf radosti zeživota. Seznam skladeb také oslňuje jmény autorů hudby, mimo jiné Michael…

Vlčák Kazan (rozhlasová hra)
Klasika světové dobrodružné literatury v režii Jana Fuchse a se skvělým hereckým obsazením.vypravěč (Vítězslav Vejražka), Johnny Thorp (Luděk Munzar), Isabela, jeho žena (Jana Hlaváčová), MacReady, jejich průvodce (František Holar), Henri, lovec (Josef Gruss), Lotty, lo…

Imunita (CZ)
Průvodce imunitním systémem, který vám změní pohled na vlastní tělo, od autora oblíbeného populárně-vědeckého youtubového kanálu KURZGESAGT – IN A NUTSHELL Ráno se probudíte a trochu vás šimrá v krku. Bolí vás hlava. Chystáte děti do školy, sebe do práce a maličko brbl…

Jak hledat slunce
Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že …

Život víry 2024/04
Život víry 2024/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Přitahují mě problémové situace“ – rozhovor s Pavlem Plchotem Kazatel, během jehož …

Ubu se vrací
Dramatická variace na téma Alfreda Jarryho. Rozhlasová nahrávka z roku 1999. V titulní roli Leoš Suchařípa, dále hrají Jan Vondráček, lenka Vychodilová, Ivan Řezáč, David Prachař, Pavel Tesař, Miloslav Kopečný, Miroslav Hanuš, Bořík Procházka, Tomáš Pergl. Úprava Štěpán…

Hra s ohněm
Doylova povídka Hra s ohněm vypráví o jednom spiritistickém experimentu, jehož středobodem je bájný jednorožec, který se náhle zjeví v jídelně...Literární otec známého Sherlocka Holmese byl vystudovaným lékařem; a právě do lékařského prostředí, i když v poněkud bizarníc…