Obrázek podcastu Dědečku, vyprávěj

Audiokniha Dědečku, vyprávěj

Délka:

55 min

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Páni mají radši blondýnky

Páni mají radši blondýnky

Odhalte tajemství, proč si pánové vybírají… no víte koho! „Líbat ruku dělá sice divce moc dobře ale brilijantový a safýrový náramek má navěky,“ mudruje Lorelei Leeová, hrdinka legendární humoristické knihy Anity Loosové Páni mají radši blondýnky, která baví čtenáře už c…

Obrázek podcastu Příběhy z olivového ostrova

Příběhy z olivového ostrova

Možná jste i vy navštívili některý z řeckých ostrovů. Na Korfu žije už nějaký čas Pavla Smetanová se svým řeckým manželem a dvěma česko-řeckými dětmi. Nabízí zasvěcený pohled na řecký ostrov a jeho obyvatele. Pracuje tu jako průvodkyně turistů. Uslyšíte mozaiku drobných…

Obrázek podcastu Králíčci v ohrožení

Králíčci v ohrožení

Při výletu k hájovně se malá neposedná Pavla šťourá klacíkem v mraveništi. Mravenci splašeně pospíchají do všech směrů – a vlezou jí i do nohavic... Naši čtyři kamarádi z Medového lesa naštěstí znají cestu k nejbližšímu potoku a Pavlínčinu energii dokážou využít k záchr…

Obrázek podcastu Řeka zázraků

Řeka zázraků

S touto knihou otevřete vnitřní svět moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody Vladimíra Kořena. Dvanáct strhujících povídek vás jako řeka provede padesáti lety života. Mění se kulisy, lidé i pocity. V detailech a s otevřeností, kterou nenajdete v bulvárn…

Obrázek podcastu Skutečná cesta ven

Skutečná cesta ven

„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Obrázek podcastu Okouzlení slovem

Okouzlení slovem

Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Obrázek podcastu Lékárníci mění svět

Lékárníci mění svět

Znalosti, které se mohou hodit. Lékárníci, kteří se nebáli vyjít z bezpečné zóny zaběhnutých stereotypů myšlení, obohatili svět kosmetiky, potravinářství i průmyslu o cenné vynálezy. Toužíte se na večírku blýsknout znalostí nečekaného detailu o rakouském horolezci, kter…

Obrázek podcastu Tri zakliate kniežatá

Tri zakliate kniežatá

Audiokniha Tri zakliate kniežatá – obsahuje 2 rozprávky Tri zakliaté kniežatá a Pár, čo mu niet páru, ktoré na motívy rozprávok Pavla Dobšinského napísala Olga Janíková.

Obrázek podcastu Nestydaté plavky

Nestydaté plavky

Důležitý je zápal pro věc. Zvlášť se zapálenými lýtky! Po absolutoriu prestižní univerzity hodlá pohledný mladík Colm Moran s investiční pomocí svého bohatého otce začít závratnou kariéru hollywoodského producenta. Pan Moran starší má ale se synem jiné plány: než mu bud…

Obrázek podcastu Země tisíce splněných přání

Země tisíce splněných přání

Pohádka o tom, jak to dopadne, když se splní každé přání. Dramatizace Nasťa Kráslová. Z režijních poznámek M.Dismana: V pohádce Země tisíce splněných přání bylo třeba dětskou fantasii co nejvíce rozvinout, vytvořené představy novými podněty narušovat, uvolňovat pro ji…

Obrázek podcastu Zítra přijde Olah

Zítra přijde Olah

Bylo nás pět za časů normalizace - tak by se dal charakterizovat tragikomický román ze šumavského pohraničí, líčený očima Michala Zídka, žáka 7. C vimperské Základní školy československo-sovětského přátelství. On a jeho spolužáci národnostně pestrého původu – tak charak…

Obrázek podcastu Karel IV. - Tajný deník

Karel IV. - Tajný deník

Slyšte svědectví o životě a duši Otce vlasti, schopného a obratného panovníka, dobrého přítele, oddaného manžela a laskavého rodiče, člověka milujícího, neúnavně budujícího, pevného v zásadách i tápajícího; muže, jenž v České zemi našel svůj domov. Účinkuje držitel ceny…

Obrázek podcastu Pavel: Povídky

Pavel: Povídky

Komplet všech příběhů legendárního autora, čtený některými neméně legendárními interprety, s bonusem nových nahrávek V letošním roce (2. července 1930) uplyne 90 let od narození Oty Pavla. K významnému výročí vychází komplet, obsahující souhrn díla tohoto mimořádného p…

Obrázek podcastu Vinnetou – Rudý gentleman

Vinnetou – Rudý gentleman

Jakou radost cítí Vinnetouovo srdce, že opět vidí svého bratra Old Shatterhanda! Vinnetou a Old Shatterhand se opět potkávají, oba mají své poslání. Pokračují však po společné cestě a vydatně jim v tom pomáhají zálesák Old Firehand a stopař Old Death.. Na počátku druh…

Obrázek podcastu František Nepil

František Nepil

Tiché rozmlouvání. Hovoří spisovatel František Nepil a autor pořadu Vladimír Príkazský. Intimní, osobní zpověď oblíbeného spisovatele a fejetonisty, který se svěřuje rozhlasovému mikrofonu.

Obrázek podcastu Disney - Lví král

Disney - Lví král

Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. Vyprávění pro volné chvíle i před spaním. Pohádka, Lví král, vypráví o lvíčkovi Simbovi, který nejprve uteče ze Lví země, ale pak se do ní vrátí jako dospělý lev, aby ji zachránil.

Obrázek podcastu Anne of Green Gables

Anne of Green Gables

Audiokniha Anne of Green Gables namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro začínající posluchače. One day, in Canada, an eleven year old girl, Anne, arrives at Green Gables. She is going to live with Marilla and Matthew Cuthbert, who are brother and sister. But …

Obrázek podcastu Studánko, studánko, hluboká...

Studánko, studánko, hluboká...

Mladičká Eva touží po herecké kariéře. NA DAMU ji ale nevzali, a tak zkouší štěstí u zájezdové skupiny vysloužilých operetních zpěváků. V hlavní roli Daniela Kolářová.Osoby a obsazení: Eva (Daniela Kolářová), Tonek (Petr Svojtka), Dušek (Ivo Gübel), Lotka, jeho žena (St…

Obrázek podcastu SPRÁVNÁ PĚTKA jede tábořit

SPRÁVNÁ PĚTKA jede tábořit

Může to být strašidelný vlak? Čekali, až se ze tmy vynoří světla lokomotivy jako dvě ohnivé oči… Tohle vypadá na senzační prázdniny: čtveřice kamarádů se psem Timem jede stanovat do vysněné pustiny na vřesovištích! Má na ně dohlížet učitel Luffy, roztržitý milovník hmy…

Obrázek podcastu Dialogy nad životem

Dialogy nad životem

Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

Obrázek podcastu Račí princezna

Račí princezna

Mladý princ nestojí o žádné rytířské turnaje, raději jde k potoku pouštět lodičky a chytat raky. Není sice statečný bojovník, ale má dobré srdce a stará se o přírodu.Odmalička sní o račí princezně, o níž mu vyprávěla chůva. Jenže neví, kde takovou princeznu hledat. Král…

Obrázek podcastu Šest dnů

Šest dnů

Příběh románu je ohraničen šesti dny tragikomických vzpomínek svobodomyslného bohéma Tomáše, kterému odzvonilo pětapadesát. Vyrovnává se v nich se svým až neobvykle barvitým životem, zisky a ztrátami, které ho v průběhu času potkaly a dovedly až do tohoto momentu. Živoč…

Obrázek podcastu PAX 3/4: Dívka ze záhrobí & Neviditelný zloděj

PAX 3/4: Dívka ze záhrobí & Neviditelný zloděj

Pokračování příběhů bratří Alrika a Vigga z audioknihy PAX: Hůl prokletí & Grim přízrak Během halloweenských oslav zaútočí na děti ve škole postava ve velmi přesvědčivém kostýmu, pod nímž se skrývá… skutečný přízrak! Mohou ho Alrik s Viggem zastavit? Aby zachránili své …

Obrázek podcastu Packallovi

Packallovi

Seznamte se nejzmatenější a nejroztomilejší rodinkou v dějinách! Vzbudili jste se někdy a zjistili, že všechno jídlo v domě sežral pštros? Ne? My jsem si to mysleli. Něco takového se může stát jedině Packallům. TAK TOHLE JSOU PACKALLOVI. Jsou nejzpackanější rodina ve zp…

Obrázek podcastu Kdo chytá v lese

Kdo chytá v lese

Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček…