Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Dědečku, vyprávěj o Česku

Audiokniha Dědečku, vyprávěj o Česku

Délka:

5 hod 22 min

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Farma zrůd

Farma zrůd

Sugar. To jméno zní sladce. Ale smrt sladká není. A Sugar je mrtvá... Hank Giorgio a Larisa Kramer jsou povoláni k případu, který bude osobnější, než si na první pohled mysleli. Nejde jen o to, že zavražděná je Larisinou milenkou. Ozývá se minulost, která chce Hanka ušt

Obrázek podcastu T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách

Ať se mu položí kterákoliv otázka, řekne poctivě a otevřeně, co v té věci má na mysli. Ne z potřeby svěřovat se, ale z naprsoté potřeby nelhat, nekličkovat, nezamlčovat, nevytáčet se. Není to ani nadbytečná důvěřivost k lidem; je to prostě vnitřní zákon pravdy a přítomn

Obrázek podcastu Kolo času IX.: Srdce zimy

Kolo času IX.: Srdce zimy

Zatímco se Drak Znovuzrozený chystá skoncovat s odvěkou hrozbou, svět kolem něj se otřásá v základech… Saidín – mužská polovina jediné síly – je vinou Temného už tisíce let otrávený. Každý muž, který se ho odváží použít, je předem odsouzen k šílenství a zkáze. Ale Rand

Obrázek podcastu Ledová sfinga

Ledová sfinga

V Ledové sfinze se Verne pokusil navázat na "Dobrodružství Arthura Gordona Pyma" od Edgara Allana Poea. Poeovo fascinující vyprávění o plavbě do jižních moří končí tajuplnou scénou: uprchlíci se ocitají v oblaku páry, z něhož probleskuje jakási bílá postava... Verna ta

Obrázek podcastu Tajemství zdravého pohybu

Tajemství zdravého pohybu

Michal Novotný patří mezi světovou fyzioterapeutickou elitu. Dlouhá léta pracoval pro tenisovou ATP, staral se o Rafaela Nadala, Rogera Federera, Tomáše Berdycha, Karolínu Plíškovou i fotbalisty Realu Madrid, AC Milán a Sparty Praha. Kromě sportovců léčí také filmové hv

Obrázek podcastu 1984

1984

Antiutopický román 1984, jedno z nejvýznamnějších literárních děl 20. století, dokončil George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair) krátce před svou smrtí v roce 1950. Dodnes mrazí čtenáře plastický obraz země ovládané totalitní mocí, Velkým bratrem. Rozhlasová dr

Obrázek podcastu Italština - gramatika pro začátečníky A1, A2

Italština - gramatika pro začátečníky A1, A2

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italská gramatika A1, A2 V tomto kurzu pro začátečníky a mírně pokročilé se naučíte základy italštiny od výslovnosti, přes členy, nejčastěji užívaná slovesa, a předložkové vazby až po základní konverzační obraty a fráze. Součástí kur

Obrázek podcastu Uprdelismus

Uprdelismus

UPRDELISMUS — životně důležitá schopnost mít u prdele vše, co není podstatné, tj. téměř vše, co dnešní společnost za podstatné považuje.

Obrázek podcastu Poprask na laguně

Poprask na laguně

Rozhlasovou adaptaci jedné z nejzdařilejších a nejhranějších komedií dramatika Carla Goldoniho natočila v roce 1987 režisérka Alena Adamcová s Petrem Haničincem, Ladislavem Peškem, Viktorem Preissem a dalšími vynikajícími herci. Texty písní: Ivo Fischer.

Obrázek podcastu MS v ledním hokeji 1972 - Praha (ČSSR - SSSR) - finále

MS v ledním hokeji 1972 - Praha (ČSSR - SSSR) - finále

MS v ledním hokeji 1972 v Praze (ČSSR - SSSR 3:2) 1. třetina (2:0) 2. třetina (1:2) 3. třetina (0:0) Branky: 8:48 Nedomanský (Martinec), 9:23 Farda (Martinec), 29:03 Jar. Holík - 23:21 Malcev (Vikulov), 32:40 Charlamov (Malcev) Komentují: Stanislav Sigmund a Gabrie

Obrázek podcastu Herecký portrét Olgy Scheinpflugové

Herecký portrét Olgy Scheinpflugové

Olga Scheinpflugová (*3. 12. 1902 - 13. 4. 1968) česká herečka a spisovatelka. Napsala 16 románů, přispívala svými články do Lumíra a do Národních listů. Hrála ve Vinohradském, později v Národním divadle, kde vytvořila na 130 rolí. Od roku 1933 žila s Karlem Čapkem, kte

Obrázek podcastu Zdraví a vitalita

Zdraví a vitalita

Tato relaxační technika Vám díky pozitivním sugescím pomůže nastolit rovnováhu ve Vašem těle. Nejprve uvolníte pomocí řízené relaxace celé své tělo a potom budete poslouchat a v duchu opakovat pozitivní sugesce zaměřené na Vaše zdraví a vitalitu. Pokud budete opakovat

Obrázek podcastu Gazdina roba

Gazdina roba

Rozhlasová adaptace slavného vesnického dramatu Gabriely Preissové o vášni, snech a touze, které není možné naplnit.O vznik Gazdiny roby se zasloužil ředitel Národního divadla v Praze František Adolf Šubert. Právě on vybídl mladou autorku, která zrovna úspěšně vydala sb

Obrázek podcastu Královna Margot

Královna Margot

Svatba Markéty z Valois, zvané Margot a Jindřicha Navarrského měla smířit protestanty s katolíky, ale události, které po ní následovaly, se pod jménem Bartolomějská noc staly synonymem krveprolití. Francouzský královský dvůr 16. století tvoří pozadí a osudy energické re

Obrázek podcastu Paganiniho smlouva

Paganiniho smlouva

Kvůli čemu byste se upsali peklu? V lodní kajutě je nalezena utonulá dívka, která se vůbec nenamočila v moři, ale její plíce jsou plné slané vody. Na lustrovém háku v prázdné místnosti bez nábytku, na který by bylo možné se postavit, se houpe oběšenec. Jak tahle záhadná

Obrázek podcastu Svatba protikladů

Svatba protikladů

Slovem vedená tantrická meditace je inspirací pro jednotlivce i páry, je podivuhodným rituálem, procesem niterné alchymie a tvořivosti. S pomocí dechu a vizualizace vyrovnáváme energii muže a ženy uvnitř nás. Tak léčíme a harmonizujeme své partnerské vztahy a milostný ž

Obrázek podcastu Morální ambice

Morální ambice

Přestaňte plýtvat svým talentem a pracujte na svých ideálech. Průměrná kariéra trvá 2 000 pracovních týdnů. Kterou činností tento čas strávíte, je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí ve vašem životě. Přesto miliony lidí uvízly v nudných, nesmyslných nebo dokonce škodli

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Tomáš Garrigue Masaryk

Tomáš Garrigue Masaryk

Fragment proslovu prezidenta T. G. Masaryka ke školní mládeži při jejím holdu 27.10.1928 (Přenos z Pražského hradu k oslavám 10.výročí Čsl. republiky) Poselství T.G.Masaryka Národnímu shromáždění, vládě a lidu republiky 28.10.1928 (Poselství prezidenta republiky k 10.v

Obrázek podcastu Puškin: Lyrika a epika

Puškin: Lyrika a epika

Z komentáře k původnímu LP albu 1218 4269 vydanému Supraphonem v roce 1987 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Ačkoliv Alexandr Sergejevič Puškin (1799 - 1837) zemřel v mladém věku, zanechal rozsáhlé dílo básnické, prozaické, dramatické, publicistické i historické. J

Obrázek podcastu Sonety

Sonety

Shakespeare psal sonety po celý svůj tvůrčí život a pokládal je za své stěžejní dílo. Stejně jako v jeho hrách nacházíme poetiku a lyričnost, v jeho poezii je mnoho dramatických prvků: přesná stavba, gradace, rozpory a boje myšlenkových hnutí, které však vrcholí všecháp

Obrázek podcastu Změň svůj dech a začnou se dít věci

Změň svůj dech a začnou se dít věci

Věřili byste, že něco tak obyčejného a na první pohled mimovolného, jako je náš dech, zásadním způsobem ovlivňuje kvalitu spánku, chrápání, fungování trávicího systému, zvládání stresových situací, depresí, fóbií a úzkostí? Má také vliv na naši posturu, kvalitu pohybu a

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad

Obrázek podcastu Ženitba

Ženitba

Gogolova satirická komedie. Mistrná typizace střední vrstvy ruské společnosti 19. století. Poslechněte si klenot světové dramatiky. V rozhlasové adaptaci Ženitby, kterou v roce 1982 natočil režisér Jan Lorman, účinkují kromě Ivy Janžurové v hlavní roli Agáty ještě Jiři