Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Dědečku, vyprávěj na dobrou noc

Audiokniha Dědečku, vyprávěj na dobrou noc

Délka:

2 hod 47 min

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

„Model světa je lepší mít v cajku“ Jak funguje naše mysl, jak se zbavit úzkostí a nejistot? Jednou z cest jsou „mimořádné“ stavy vědomí, například meditace. Kniha Jiřího Charváta je nejen poučením, ale přináší i pochopení a úlevu. Chcete pochopit, jak se tvoří naše „já“

Obrázek podcastu Malé experimenty

Malé experimenty

>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan

Obrázek podcastu Mrazík s pendrekem v ruce

Mrazík s pendrekem v ruce

Respektovaný novinář hledá odpovědi na palčivé otázky týkající se Ruska i společnosti a přináší nemilosrdné účtování se ztracenou duší ruského národa. „Občas se zdá, že Rusko je povoláno jen k tomu, aby ukázalo celému světu, jak se nemá žít a co se nemá dělat.“ (Petr Ča

Obrázek podcastu Tvrdohlavá Marie

Tvrdohlavá Marie

Marie Sklodowská – obětavá ve prospěch vědy Beletristicky zpracovaná mladá léta slavné fyzičky Marie Curie-Sklodowské. Autor líčí povahu a charakter mladé dívky, která ve prospěch studia a později vědy je ochotna takřka obětovat sebe samu. Z jakých kořenů vyrostla slavn

Obrázek podcastu Cesta Steva Jobse: iLeadership pro novou generaci

Cesta Steva Jobse: iLeadership pro novou generaci

ADK uvádí: Autor knihy Jay Elliot, bývalý Senior Vice President společnosti Apple Computer a muž, kterého si Steve Jobs vybral za svého blízkého spolupracovníka, vede posluchače na pozoruhodnou cestu Jobsovou úžasnou kariérou. Přináší živé příklady náročných úkolů a vít

Obrázek podcastu Přízraky

Přízraky

Skandální rodinné drama norského autora ve skvělém přetlumočení Františka Fröhlicha. Rodinné drama, které norský dramatik Henrik Ibsen dokončil na podzim roku 1881, bývá označováno za "přelomové dílo" v cestě moderního dramatu. Má rozměr tragédie, je ale psáno všední pr

Obrázek podcastu Svatba duchů

Svatba duchů

Viděl jsem vaši pohřešovanou minulý týden na svatbě duchů. Jako nevěstu. – anonym. Na Margaret se ve školce obrátí s žádostí o pomoc uklízečka – její jediná dcera zmizela. Ženina úpěnlivá prosba ji přiměje požádat Li Jena o prověření tohoto případu nahlášeného zmizení.

Obrázek podcastu Černá ovce rodiny

Černá ovce rodiny

Nepřijetí, vina a vlastní hodnota. Rodina nikoho nemine. Vztah ke členům rodiny je naší první sociální zkušeností. Formuje nás, je dalekosáhle určující pro náš životní pocit, nemůžeme se z něho vymanit. Do své rodiny se rodíme, nikdo se nás neptá a nemáme na výběr. V to

Obrázek podcastu Zemři, Kaine: Svatyně

Zemři, Kaine: Svatyně

Pětadvacetiletá Matylda Eliášková před nedávnem nastoupila do firmy Wersent. Fotografovala luxusní zboží a připravovala katalogy – nic zvláštního. Až na přemrštěný plat a sem tam divné ponouknutí: „Soustřeďte se, Matyldo, zkuste nám říct, na co modelka zrovna myslí." Vě

Obrázek podcastu Příběh služebnice

Příběh služebnice

Dystopická vize ukazuje blízkou budoucnost na půdě dnešních Spojených států amerických, které se proměnily v republiku Gileád a vlády se chopil klerofašistický režim, jenž militantně volá po návratu k tradičním hodnotám. Země se potýká s ekologickými katastrofami a ztrá

Obrázek podcastu Zdrhej, poutníče!

Zdrhej, poutníče!

Carpetie se rozpíná a její vůdce Herpes se nezastaví před ničím. Ohrožena je tak Halinie, Čtvéra, ale i Erotreja, Lichán a Aquilonie. Rumblitzova parta si vybírá zasloužený odpočinek a nedozírným vojskům se tak musí postavit Aquilonský spolek bez pomoci magie. Jak vypad

Obrázek podcastu Kat

Kat

Máchovo básnické i prozaické dílo bylo silným inspiračním zdrojem režiséra a skladatele Emila Františka Buriana. Ten v roce stého výročí básníkovy smrti dramatizoval román Křivoklad - první díl zamýšlené tetralogie, jejímž hrdinou byl kat ve službách krále Václava IV. B

Obrázek podcastu Poslední běh o život

Poslední běh o život

Humorně laděné sci-fi o světě zabydleném roboty, kteří chovají poslední zbytky lidí ve stájích pro dostihy.Účinkují Jan Novotný, Ivan Řezáč, Petr Kostka, Helena Friedrichová, Svatopluk Matyáš, Ilja Racek, Karel Pospíšil, Petr Nárožný a další. Režie: Ivan Chrz.

Obrázek podcastu Mozaika duše

Mozaika duše

Chybí vám jasný a výstižný přehled toho nejdůležitějšího pro duševní zdraví? Chcete se udržovat psychicky vyrovnaní a navazovat zdravé vztahy, ale nevíte kde začít? Vydejte se s psychologem a psychoterapeutem Tomášem Kvapilíkem na překvapivou cestu krajinou duše. Poznej

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 27

Hovory o józe a mystice č. 27

Jiří Vacek: Bože, mám Tě rád! Zvukový záznam z meditace na Morávce v říjnu 2011. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Esterčini otcové

Esterčini otcové

Charlotte vyrůstá v rodině nacistického soudce Wilhelma Langea. Život jí připadá naprosto idylický – až do chvíle, kdy po válce zjistí, že jejím skutečným otcem je muž jménem Josef Goldenberg. Opravdu ji jako malou s falešnými doklady ukryl u cizí rodiny v Lidicích? Jak

Obrázek podcastu Neznám druhé takové zvíře, jako je pes

Neznám druhé takové zvíře, jako je pes

RNDr. František Šusta, PhD. pracoval deset let jako profesionální trenér zvířat v zoo a získal i řadu mezinárodních ocenění. Poté, co se krom exotů začal věnovat i psům, užasl nad oddaností a tolerancí, kterou projevují ve vztahu ke svým páníčkům. Tyto vlastnosti na jed

Obrázek podcastu Tvůrčí akt

Tvůrčí akt

Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 77 - Jakub Matějka 08.06.2014

100 statečných - Host č. 77 - Jakub Matějka 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - J. Matějka (ředitel Muzea Karla Zemana)

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 8.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 8.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Valérie Zawadská.

Obrázek podcastu Stojí za riziko

Stojí za riziko

Žhavý románek s neznámým měl zůstat jednorázovým dobrodružstvím. Jenže když mi ho kamarádka představí jako svého strýce a slavného fotbalového trenéra, všechno se zkomplikuje. Útěk do jeho domu u jezera rozpoutá tajný vztah, který rychle přerůstá v něco hlubšího. Jenže

Obrázek podcastu Železný půlměsíc

Železný půlměsíc

Dát přednost rodině, nebo obraně vlasti? Čtvrtá kniha dobrodružství kapitána Báthoryho, který nalezne svého ztraceného syna, zachrání mladou šlechtičnu a přes své slábnoucí síly se odhodlá bránit nejen svou domovinu – Horní Uhry, ale celý křesťanský svět před dobyvačným

Obrázek podcastu Jednou nohou v hrobe

Jednou nohou v hrobe

“Keď chcete chytiť skutočného vraha, treba ísť do ulíc! To sa od čias rady Vacátka nezmenilo.” Dominik Dán Každý nový prípad na oddelení vrážd sa začína tým, že nájdu rozstrieľanú alebo dobodanú mŕtvolu. Úlohou detektívov je ku každej mŕtvole vypátrať aspoň jedného možn

Obrázek podcastu Prázdné křeslo

Prázdné křeslo

Lincoln Rhyme jede i se svou spolupracovnicí Amélií Sachsovou do Severní Karolíny, aby se podrobil riskantní operaci, která by mu mohla navrátit hybnost. Zde jej poprosí o pomoc šerif nedalekého městečka, v němž byl zavražděn chlapec a uneseny dvě dívky. Nejzdatnějším s