Obrázek podcastu Ďáblova rodina

Audiokniha Ďáblova rodina

Délka:

59 min

Čte:

Bohuslav Kalva

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Obrázek podcastu První prokletí

První prokletí

Kronika světů - Vklodlačí rod - část 1. První prokletí. O tom, jak se jedno špatně vyřčené přání stalo kletbou. O kletbě, která změnila chod událostí a dějin. O událostech, jenž přivedly na svět novou rasu. Že světu vládnou bohové? Že těmi největšími zrůdami jsou mágové…

Obrázek podcastu Vančura: Kosmas

Vančura: Kosmas

Komentář k pův. LP 0 68 0410 z r. 1975: "Nevěřím na nemastná a neslaná vypravování. Na rozdíl od licoměrníků a lidí bez chuti tvrdím, že každý příběh má být kořeněn láskou a nenávistí. Má čpěti po kotlíku, v němž byl uvařen, má být vypravován, abyste poznali kuchaře, ja…

Obrázek podcastu 5x Sherlock Holmes

5x Sherlock Holmes

Audiokniha 5x Sherlock Holmes, autor Sherlock Holmes, čte Jiří Miroslav Valůšek. Pět případů pro geniálního detektiva Sherlocka Holmese a jeho přítele doktora Watsona. Osamělá cyklistka Charles Augustus Milverton Tančící figurky Zlatý skřipec Černý Petr Překlad Frant…

Obrázek podcastu Černá hvězda

Černá hvězda

Esej Jana Balabána Černá hvězda je věnována městu, ve kterém Balabán prožil téměř celý život a k němuž byl tedy nucen zaujmout postoj. Titul Černá hvězda, básnivé synonymum pro severomoravskou metropoli, si Jan Balabán vypůjčil od Jarka Nohavici a toto autorství mu taky…

Obrázek podcastu Pan Masters

Pan Masters

Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Obrázek podcastu Stín větru

Stín větru

Lidé, čtěte, i kdyby bylo nejhůř… Když v hladovém roce 1945 zavítá desetiletý syn antikváře Daniel na prapodivné barcelonské pohřebiště knih, zaujme ho román Juliána Caraxe Stín větru. Melancholický chlapec je příběhem uchvácen, touží o tajuplném spisovateli zjistit víc…

Obrázek podcastu Podivuhodná dobrodružství barona Prášila

Podivuhodná dobrodružství barona Prášila

Přibližovat českému posluchači postavu barona Prášila by bylo nošením dříví do lesa. Kdosi uvedl, že knížka dobrodružných baronových příběhů byla původně napsána jen proto, aby se stala odstrašujícím příkladem všem chlubilům a chvastounům. Však také předmluva k vydání z…

Obrázek podcastu Nauman: Pohádky o mašinkách

Nauman: Pohádky o mašinkách

Nejslavnější a nejklasičtější pohádky o mašinkách známé několika generacím - reedice úspěšného titulu na CD-MP3. Již v roce 1942 napsal český spisovatel, novinář a historik Pavel Nauman pohádky ze železničářského prostředí, které se později staly předlohou pro televizn…

Obrázek podcastu Pixa: Krůpěj medu pro Verunku

Pixa: Krůpěj medu pro Verunku

Pohádkové vyprávění pro nejmenší s písničkami autora Jana Pixy a s hudbou Milana Baginského natočil Supraphon v roce 1985 ve studiu Lucerna. Vypravěči Petr Nárožný a Jana Dítětová seznamují děti s třemi pohádkovými královstvími, kde se moderní pohádkový příběh odvíjí - …

Obrázek podcastu Pouštní Kopí

Pouštní Kopí

Osvoboditel přichází, ale který to je? Člověk musí dny Ubývání rozjasnit, aby ustál tu nejtemnější noc. Pokračování epického příběhu o posledním boji lidstva proti armádě démonů odhaluje nového uchazeče o roli Osvoboditele. Slunce nad lidstvem zapadá. Noc nyní patří ne…

Obrázek podcastu Ty vole se neříká

Ty vole se neříká

Z jeviště až do zákulisí života – jedna pěvkyně, 101 příhod a humor ostřejší než vysoké C. Napsala jsem 101 kratičkých příběhů ze svého života, které vám nyní předkládám. Střípky z dětství, šílenost puberty, naivní představy o práci u divadla, cestu na světová jeviště, …

Obrázek podcastu Fimfárum Jana Wericha

Fimfárum Jana Wericha

"Pohádky jsou jako řetěz, obepínají svět a spojují lidi odevšad" řekl kdysi Jan Werich. Sám knížku pohádek napsal a nazval ji podle jedné z nich - Fimfárum. Ta titulní pohádka a ještě čtyři další oslovují nově diváky a posluchače bez rozdílu věku v podobě loutkového fil…

Obrázek podcastu Odkaz lidské mysli

Odkaz lidské mysli

Na Zemi roku 2043 přistálo mimozemské plavidlo a vypustilo černý sliz rozežírající všechno okolo. Ke zděšení lidstva tato hmota dokázala přebrat kontrolu i nad nejmodernějšími technologiemi. Planetu měli spasit robotičtí ochránci, jenže nastal problém – jejich stvořitel…

Obrázek podcastu Viewegh: Nápady laskavého čtenáře

Viewegh: Nápady laskavého čtenáře

Mladý Michal Viewegh vydal po svém zdařilém debutu Názory na vraždu a úspěšném románu Báječná léta pod psa v roce 1993 svou třetí knihu Nápady laskavého čtenáře - "soubor rozverně nactiutrhačných literárních parodií". Zkusil si, jak píší autoři Bohumil Hrabal, Milan Kun…

Obrázek podcastu Pohádky s Jiřinou Jiráskovou

Pohádky s Jiřinou Jiráskovou

Kompilaci z pohádkových titulů, které paní JIŘINA JIRÁSKOVÁ vytvořila (ve skvěle ladící spolupráci s nezapomenutelným Vlastimilem Brodským) obsahuje čtyři pohádky z třídílného kompletu Šumavské pohádky a tři vyprávění z titulu Pohádkový dědeček. Její osobitý hlas a vypr…

Obrázek podcastu Narrenturm

Narrenturm

Barvité postavy, intriky, špionáž, magie, krásné ženy a drsní muži. Co chtít víc? První díl z Husitské trilogie je skvělou směsí rytířské romance, fantasy románu a napětí, okořeněné velkou dávkou humoru od mistra polské fantasy. Píše se rok 1425, Čechami zmítá husitská …

Obrázek podcastu Amber 5 - Dvory Chaosu

Amber 5 - Dvory Chaosu

Americký spisovatel, držitel literárních cen HUGO, NEBULA a LOCUS, Roger Zelazny dovedl šlechtice Corwina na závěr jeho spletité a krvavé poutě. Pátým dílem fantasy ságy Tajemný svět Amberu se uzavírají proslulé „Corwinovy kroniky“. Vstupte s námi naposled do Amberu a v…

Obrázek podcastu Dějiny lidských průserů

Dějiny lidských průserů

Vzrušující cesta po nejvíce kreativních a katastrofických f*ck ups v lidské historii aneb Co vše jsme kdy pořádně podělali – od našeho prvního předka, který spadne ze stromu, až po nejpozoruhodnější selhání současnosti. Během sedmdesáti tisíc let, co moderní člověk kráč…

Obrázek podcastu Faraon

Faraon

Ramses je mladý následník egyptského trůnu, tak trochu horká hlava, zapálený válečník. Před sebou má vidinu trůnu, chce na něj usednout po svém otci, chce vládnout dobře. Jenže to, s čím se jako nový vládce Egypta musí utkat, je nepřehledný propletenec vztahů a vazeb, m…

Obrázek podcastu Frankenstein

Frankenstein

Světoznámý horor vypráví příběh mladého vědce Viktora Frankensteina, který stvoří umělého člověka, ohavné monstrum s nadlidskou silou… Mary Wollstonecraft Shelleyová (rozená Godwinová) (1797-1851) Byla anglická spisovatelka tvořící v období romantismu, která psala mimo…

Obrázek podcastu O dvanástich mesiačikoch

O dvanástich mesiačikoch

Na kraji jedného čierneho lesa, ktoré konca ani vidno nebolo, stála malá horárnička, v ktorej bývala vdova s dvoma dcérami. Vlastnou Holenou a nevlastnou Maruškou. Ako to už býva, vdova svojej dcére všetko po vôli robila a Marušku len hrešila - roboty hrsťami, chlieb so…

Obrázek podcastu Kouzelný klíč - Konec duchů na Hlodavčím zámku

Kouzelný klíč - Konec duchů na Hlodavčím zámku

Na podzimní prázdniny u strýčka na Hlodavčím zámku se Lukáš s Adélkou velmi těšili. Hned po příjezdu je strýček, který je zde kastelánem, vezme na prohlídku. Během ní se děti dozví, že pod zámkem se údajně nachází vstup do jiné dimenze a na chodbách mohou potkat ducha r…

Obrázek podcastu Horší než oni

Horší než oni

Čtvrtý díl série Aforkalypsa. Severní hranice Aquilonie napadli Vikingové. Vraždí, loupí, plení a znásilňují. Zatímco Crabathor, jako správný vládce se tomu snaží učinit přítrž, nečestné síly se snaží usurpovat trůn. Král je daleko, nepřátelé za zády. Šlamastyka, kterou…

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…