Obrázek podcastu Cudzinec

Audiokniha Cudzinec

Délka:

1 hod 5 min

Čte:

Lily Wonderland

Vydavatel:

MEA2000

Jazyk:

Slovensky

Obrázek podcastu Ani mráčku na obláčku

Ani mráčku na obláčku

Vyprávění Jiřího Anderleho z rozhlasového cyklu Láska za lásku.

Obrázek podcastu Lídr s vizí

Lídr s vizí

Začali jste podnikat nebo jste byli povýšeni do pozice s velkou odpovědností a teď jste pod tlakem? Jste lídr nebo se jím chcete stát? Hledáte pro svůj tým a podnikání vizi, cítíte se ale nepřipravení? Pokud se poznáváte, je tato kniha pro vás. Ukáže vám, jak si zpracov…

Obrázek podcastu Stará dáma vaří jed

Stará dáma vaří jed

Vdova po plukovníkovi Linnea Ravasková, důstojná stařenka, se všemožně obětuje svému nepovedenému synovci. Aby za něj mohla zaplatit dluhy, prodá luxusní byt v Helsinkách, navíc každý měsíc odevzdává jemu a jeho dvěma zlotřilým kumpánům důchod... Pak ji ale jednoho dne …

Obrázek podcastu Sedm manželů Evelyn Hugo

Sedm manželů Evelyn Hugo

Znal ji celý svět, ale své tajemství si málem odnesla do hrobu… Mladou začínající novinářku Monique Grantovou zaskočí nabídka stárnoucí hollywoodské hvězdy, stranící se už celé roky veřejnosti a médií, aby napsala její knižní biografii. V životní cestě Evelyn Hugo, kter…

Obrázek podcastu Něžná fata morgána

Něžná fata morgána

Třetí příběh z období detektivních začátků Richarda Krauze se odehrává v listopadu 1989. Richard Krauz pracuje na oddělení vražd už půldruhého roku, ale starší kolegové na něj stále hledí jako na kriminalistické ucho. Jeho učitel, starý detektiv Burger má na stole tři s…

Obrázek podcastu Opustíš-li mne

Opustíš-li mne

Dokumentární koláž na téma vztahu k domovu a životu ve vynucené emigraci. Herec a rozhlasový redaktor Jiří Hanák kladl v roce 1994 otázky lidem, kteří prožili velkou část svého života mimo svůj domov a hledali cestu zpět.

Obrázek podcastu Ole Zavřiočka

Ole Zavřiočka

Na celém světě není nikdo, kdo by znal tolik příběhů jako Ole Zavřiočka, tvrdil dánský spisovatel Hans Christian Andersen. Ole Zavřiočka je pohádkový skřítek, který se skamarádil s rozhlasovým Hajajou. Ti dva se domluvili a rozhodli se vám poslat 7 kouzelných příběhů, k…

Obrázek podcastu Geniální přítelkyně III.

Geniální přítelkyně III.

Třetí díl „neapolské tetralogie“. Audioverze bestselleru tajemné Eleny Ferrante z cyklu Geniální přítelkyně. Třetí díl zachycuje naše hrdinky už dospělé a budující své vlastní životy. V třetím pokračování příběhu Eleny Grecové a Lily Cerrullové sledujeme, jak se z dospí…

Obrázek podcastu Sila rozumu v bláznivej dobe

Sila rozumu v bláznivej dobe

Akými trikmi sa dá do slov prepašovať podprahová reklama? Nakoľko sa slovník Zomri odlišuje od slovníka Mariana Kotlebu? Čo je deepfake? Ako rozoznať logicky chybný argument? Prečo ignorujeme pravdivé fakty? Akými najčastejšími trikmi sa manipulujú grafy? Ako často skon…

Obrázek podcastu Vzpomínky na něj

Vzpomínky na něj

CO MUSÍ KENNA UDĚLAT, ABY SE MOHLA OPĚT STÁT SOUČÁSTÍ ŽIVOTA SVÉ DCERY? Kenna Rowanová si odseděla pět let ve vězení za tragický omyl. Nyní se vrací do města, kde se vše zvrtlo, a doufá, že se znovu setká se svou čtyřletou dcerkou. Ukazuje se však, že mosty, které za se…

Obrázek podcastu Candide aneb Optimismus

Candide aneb Optimismus

Voltairův Candide je, navzdory dvěma a půl století, která nás dělí od jeho vzniku, dílem neustále živým a aktuálním. Voltaire svůj příběh zosnoval kolem osudů naivního mladíka, nadaného neutuchajícím optimismem, který putuje mnoha kouty světa, aby dospěl k poznání o pod…

Obrázek podcastu Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Obrázek podcastu Eliška Andílek

Eliška Andílek

Andílek? To asi ne. Ale správná holka dozajista ano! Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nov…

Obrázek podcastu Počátek

Počátek

Ať jsi kdokoli. Ať věříš čemukoli. Všechno se brzy změní. Fantasticky vynalézavý román od nejpopulárnějšího autora thrillerů na světě. Čte Martin Sláma. Harvardský profesor symbologie Robert Langdon přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúča…

Obrázek podcastu Konec hlídky

Konec hlídky

Nejzáludnější zločinec, s jakým se Bill Hodges během své kariéry detektiva setkal, leží po úrazu hlavy v kómatu na nemocničním pokoji číslo 217 a jeho uzdravení se zdá být nepravděpodobné. Vyšetřovatele ve výslužbě však stále čímsi znepokojuje. Městem se šíří vlna sebev…

Obrázek podcastu Emilka

Emilka

Život lidem nakládá, kolik unesou. Emilka přišla na svět za první republiky na dědině nedaleko Brna a odešla z něho, když se její země stala znovu svobodnou. Tento kraj nikdy neopustila a svůj život prožila ve 20. století plném událostí, jejichž důsledky ovlivnit neuměl…

Obrázek podcastu Maska

Maska

Příběh je považován za nejlepší thriller Edgarda Wallace o zabijákovi, kterému se říká Maska, a který sužuje Londýn. Policie dělá stále stejné chyby, kvůli kterým ho nemůže dopadnout. Policejní detektivní inspektor Alan Wembury je opět zamilován a milován, ale bratr jeh…

Obrázek podcastu Tajuplné příběhy

Tajuplné příběhy

Český čtenář zná jistě velice dobře populární jméno - Sir Arthur Conan Doyle. Geniálně koncipované detektivní novely jej proslavily po celém světě. Ovšem o autorově vynikajícím literárním talentu se můžeme přesvědčit i na řadě jeho vybraných Tajuplných příběhů. Doylova …

Obrázek podcastu Kdo zabije Evu S.?

Kdo zabije Evu S.?

Detektivka, která chytne a nepustí. Kvalitně napsaná detektivka plná napětí. Sedmdesátileté Evě Stieglitzové začne kdosi vyhrožovat smrtí. Přestože její vnučka najme detektiva, je žena v luxusním hotelu zavražděna. Kdo usiloval o její smrt? Eva Stieglitzová má ve svých …

Obrázek podcastu Život víry 2025/07–08

Život víry 2025/07–08

Život víry 2025/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek a Lucie Endlicherová. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Rozhodl jsem se zůstat v horách, dokud nepotkám Stvo…

Obrázek podcastu Vyprávěnky staříčka z Bílé Lhoty

Vyprávěnky staříčka z Bílé Lhoty

V malebné vesničce poblíž Litovle na Hané žije staříček, který vypravuje veselé příběhy o vodnících, loupežnících, hejkalech, čertech a jiných záhadných postavách. Poslechněte si jeho příběhy o nastydlém fajrmónovi, o hejkalu Zádubovi, o loupežníku Kozojídkovi, o Čertov…

Obrázek podcastu Sarkastická svině

Sarkastická svině

Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Obrázek podcastu Stíny minulosti

Stíny minulosti

"Ve světě lží… se pravda skrývá ve stínu. Zřícený strop, mrtvé tělo. To, co začíná jako rutinní telefonát na linku 999, nabere nečekaný spád, když detektiv šéfinspektor Erika Fosterová dorazí na místo a v prázdném bytě objeví tělo ženy a stopy kokainu. Pátrání přivede E…

Obrázek podcastu Babička

Babička

{'cs': 'Příběh prosté, ale moudré babičky převyprávěl autor tak, aby mu snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním i pro přípravu do školy.\xa0Příjemný poslech!\n\nProstou, avšak moudrou babičku Boženy Ně…