Audiokniha Čtvrtek: O vodníku Čepečkovi

Temné variace
Temné variace jsou poctou hororu — žánru, který děsí i fascinuje, provokuje i hladí po duši. Oldřich Suchý v nich skládá hold mistrům a mistryním temnot, kteří formovali jeho čtenářské sny i noční můry. Každá povídka je jiná, a přece je spojuje cit pro jazyk, napětí a t…

Smích prodlužuje život! 10
..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;…

Luisa a Lotka
Jsou si podobné jako vejce vejci. Dokoulejí se na správné místo, i když je osud zase rozdělil? To je k nevíře. Když kudrnatá Luisa Palffyová chviličku postojí a Lotka Körnerová si rozplete copánky, snad i stařenka s brýlemi jako láhev od okurek pozná, že tyhle devítil…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Baron von Münchenhausen und seine wundersamen gerchichten
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A1 pro studenty začátečníky. Den Baron von Münchhausen, der auch Lügenbaron Münchhausen genannt wurde, hat es wirklich einmal gegeben. Er reiste viel, vor allem durch Russland…

Slyšet jeleny zpívat
Po stopách monstra z odlehlých lesů. Dravý, temný, důvtipný a napínavý příběh s dokonale vykreslenou atmosférou, která vás vtáhne a nepustí dokud nezjistíte kdo je vrah. Kriminální román, který se nebojí brutální vraždy, ani normálního, lidského vyšetřování. V horské os…

Nejhorší děti na světě 1
Sbírka deseti báječně zlomyslných historek o děsných dětech jako Slinta Sam, Špindíra Štěpka, Všivák Véna, Brečivá Berta nebo Dlouban Dan… Seznamte se s pěti příšernými kluky a pěti hroznými holkami! Třeba s Žofkou, která stojí jen o jedno: válet se celý den na pohovce …

Správná pětka na ostrově pokladů
{'cs': 'Sourozenci Anna, Dick a Julián výjimečně netráví prázdniny s rodiči – jedou do Kirrinské zátoky za příbuznými, s nimiž se nikdy předtím neviděli. Teta je milá, strýček nerudný a sestřenka Georgina je sice trochu svérázná (slyší pouze na zkrácenou verzi svého jmé…

Děrsu Uzala
Slavný dobrodružný cestopis líčí výpravu zkoumající neprobádaná zákoutí ruského Dálného východu, na niž se v roce 1907 vydal cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Kniha je věnována především domorodému průvodci expedice, goldskému lovci a stopaři Děrsuovi z rodu Uz…

Prázdniny v Evropě
Vložte řízek mezi chleby a vydejte se za čtvrtým prázdninovým dobrodružstvím s Ladislavem Ziburou. Tentokrát vás čeká 14 000 kilometrů stopem napříč Evropou. Ve společnosti svérázných řidičů vyrazíte z horkých Athén přes divoký Balkán, rodný střed a malebné Pobaltí až z…

100 statečných - Host č. 96 - Miloš Borovička 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Borovička (člen Roty Nazdar a právník dTestu)

Podfukářská série
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Série O. Henryho příběhů, jejichž hrdiny jsou vykutálení podvodníčci, kteří cestují křížem krážem Amerikou a se střídavým úspěchem provozují své sv…

Fosilie
Při hledání společné řeči napříč generacemi je třeba začít ve vlastní rodině… Rozvedený zaměstnanec korporátu Vladimír, jemuž pomalu táhne na padesátku, se rád chlubí úspěšnou kariérou. Nicméně těm, na něž by chtěl zapůsobit nejvíc, je to podle všeho úplně jedno. Jeho h…

100 statečných - Host č. 45 - Petr Tichý 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Tichý (generální ředitel společnosti Barrandov Studio)

Úsměv psa
Původní rozhlasová hra Úsměv psa zachycuje dramatické setkání lékaře a uprchlého recidivisty. Po smrti manželky a milovaného psa prodává čerstvý důchodce Horáček byt v Praze a stěhuje se na penzi na Šumavu. Čerstvý penzista už od svého života nic nečeká, nejméně ze všeh…

Oliver Twist
Audiokniha Oliver Twist namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro posluchače začátečníky. Oliver Twist is a poor orphan boy. He hasn’t got a mum or dad and he lives in a terrible place called the workhouse. One day, he makes the master of the workhouse very ang…

Kouzelné zrcadlo
Hrdina titulního příběhu Simon Lom si koupí ve starožitnostech magické zrcadlo z doby Rudolfa II. a na jeho ploše spatří výjev z jednoho ze svých minulých životů – osudy pana Šimona Lomnického, umělce ze 17. století. Protagonista třetího příběhu Dáma z obrazu se při náv…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 6.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Ivana Vaňková.

Lincolnova dálnice
Dluh ještě společnosti nesplatil. Chce začít znovu a má před sebou dálnici možností… Po odpykání trestu v nápravném zařízení je mladistvý Emmett Watson zavezen domů do Nebrasky. Farmu zesnulého otce však zabavila banka a on musí i s bráškou Billym vyklidit pole. Ve stod…

Žil jsem ve 20. století
Jaroslav Novák, náruživý čtenář starých novin a knížek o historii a politice, se narodil na samém začátku dvacátého století, dožil se poměrně vysokého věku, téměř konce století a vzpomíná na to co vše zažil. Byly to hospodářské krize, popravy, koncentráky, dvě světové v…

Děti plástve - Kniha první
Pokračovaní strhujícího thrilleru Plástev jedu. Představte si svět, který je tak přelidněný, že povrch kontinentů je zastavěný do výšky několika set metrů, svět věčné tmy a nekonečného zmaru, v němž vedle lidí žijí zmutovaná zvířata a degenerované rostliny. Nepříliš vho…

Podzimní boogie-woogie
Podzimní boogie woogie je detektivní příběh, který ve svižném rytmu nočního života v moravské metropoli rozvíjí zápletku, jež sahá daleko za hranice města. Zkrachovalý provinční detektiv se dostane k případu, který je na první pohled nad jeho síly. Osobní čest mu ale ne…

Noví hrdinové okamžiku 2
Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Politické kauzy
Miliony v krabici od vína, kterou obdržel hejtman David Rath. Láska premiéra Petra Nečase k ředitelce jeho kabinetu Janě Nagyové, jež způsobila pád vlády. Podezřelé obálky šéfa Věcí veřejných Víta Bárty. Utajovaná, leč neutajená lánská schůzka místopředsedy ČSSD Michala…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…