Audiokniha Čochtan vypravuje + bonus

Satanské tango
V nekonečném dešti a svíravém bahně následují proroka, který vstal z mrtvých, aby je dovedl ke spáse… nebo do nicoty. Na vylidněné vesnici kdesi v maďarské pustině jako by se zastavil čas. Poslední hrstka obyvatel odevzdaně utápí své bezvýchodné životy ve vzájemné nenáv…

Malý princ (1961)
Zřejmě nejznámější literární dílo francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho. Jde současně o jeden z nejčtenějších "pohádkových" příběhů moderní světové literatury. Nenechte si ujít básnickou a lehce filozofickou pohádku pro malé i velké, jejímž mottem je vid…

Útěky - Lída Baarová
Otevřenou zpověď herečky Lídy Baarové zachytil v knize Útěky spisovatel Josef Škvorecký. Knížku vydal ve svém torontském nakladatelství na počátku 80. let minulého století. Český rozhlas Olomouc natočil z této knihy pětidílnou četbu na pokračování.Režie se ujal Michal B…

Poutníkův deník
Pokud si někdy rádi dopřejete porci starosvětského poklidu, kterému tak dobře sluší slunné odpoledne, nicnedělání a vyprávění zábavných příběhů, potom jste správně sáhli po povídkách anglického spisovatele J. K. Jerome. Jeho Poutníkův deník je ideální čtení pro ty, kteř…

Česká poezie
Původní LP album DV 15094 "Česká poezie" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s úryvky z děl K.H.Máchy (Máj), K.J.Erbena (Kytice), P.Bezruče (Maryčka Magdonova) aj. vychází poprvé digitálně.

Klabzubova jedenáctka
Humoristický román Klapzubova jedenáctka napsal Eduard Bass v roce 1922. Těžko jej charakterizovat lépe než jako fotbalovou pohádku pro dospělé. Starý Klapzuba, otec jedenácti zdatných synu, přetvoří jejich životní elán do jedinečné fotbalové jedenáctky, která nejdříve …

Literární dobrodružství českého spisovatele v cizině aneb O ctihodném povolání kouzla zbaveném
Drama exilu, osud emigranta, cizince, který hledá své zakotvení.Poslechněte si četbu na pokračování z niterných vzpomínek Egona Hostovského, předního českého prozaika 20. století.Český spisovatel a diplomat Egon Hostovský (1908-1973) žil od roku 1939 v Belgii a ve Fran…

Delfy
Vedralův "spotřební Oidipús pro konec 80. let", jak zní podtitul hry, zdánlivě staví na konfrontaci tragické velikosti antického hrdiny a tragikomické malosti jeho dnešního protějšku s velkým H na začátku příjmení. Aktuálnosti hry však Vedral dosahuje tím, že cesta jedi…

Hříchy pro posluchače rozhlasu 4 - Smyčka smrti
Smyčka smrtiPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka (Dana Č…

Menzel: Míša Kulička v domě hraček
Čtvrtý a poslední díl tetralogie o příhodách malého medvídka Míši Kuličky, jeho mámy medvědice Barbory a popleteného strýčka Vasila zavádí našeho hrdinu do velkého hračkářství. Míša v něm stráví noc plnou dobrodružství s oživlými hračkami a nakonec se šťastně vrací do m…

103 inspirativních příběhů, které ukazují, že život je DAR
Život nám chystá výzvy! Ve své nevyzpytatelnosti umí být krutý i nádherný, složitý i lehce plynoucí. Ve své další knize Stefanos Xenakis znovu na rozličných událostech na toto vše poukazuje a zároveň situace s lehkostí a humorem glosuje, až je nám najednou až zázračně j…

100 statečných - Host č. 62 - Petr Orel 07.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Orel (ornitolog, vedoucí záchranné stanice živočichů v Bartošovicích)

Perlorodky
V deseti pokračováních budeme společně sledovat osudy malého Ivana, který se po útěku z dětského domova shodou náhod dostává mezi tajné vodní skauty. Tajné proto, že se příběh odehrává v 70. letech minulého století, kdy byl skauting zakázaný. Ivan nakonec po různých per…

Neruda: Fejetony
Původní album DM 15031 "Jan Neruda Fejetony" vydal Supraphon v roce 1956. V podání Václava Vydry sr. zde zazněly fejetony Trochu vzpomínání na starou Prahu a Kam s ním? Nyní titul vydáváme poprvé digitálně.

Významné inscenace Vinohradského divadla
Komentář k původnímu LP 0 58 0404 z roku 1972: Předkládáme veřejnosti studiové nahrávky výňatků z inscenací pražského Divadla na Vinohradech z posledních let. Jsme přesvědčeni, že i tenhle ryze akustický záznam tvorby umělců Vinohradského divadla má svůj pozitivní smysl…

Borovský: Básně
Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a…

Moliére: Jiří Dandin, Lakomec. Výběr scén z divadelních her
Původní titul DM 15063 "Moliére: Jiří Dandin / Lakomec. Výběr scén z divadelních her" vydal Supraphon v roce 1958 - nyní titul zachycující herecké umění Ladislava Peška, Jiřiny Petrovické a Stanislava Neumanna vychází poprvé digitálně.

Verne: Cesta kolem světa za 80 dní, Dvacet tisíc mil pod mořem a Dva roky prázdnin
Vyprávět obsah tří z nejznámějších románů Julese Vernea by jistě bylo jako nosit dříví do lesa. Supraphon vám nabízí jejich velkolepé dramatizace s našimi předními herci hned na pěti albech. Avy se sami rozhodnete, zda se vydáte na cestu kolem světa sanglickým gentleman…

Dávno, dávno již tomu
Hru o Boženě Němcové Dávno, dávno již tomu, opatřil její autor František Pavlíček podtitulem Zpráva o pohřbívání v Čechách. V roce 1979 napsal toto monodrama pro herečku Vlastu Chramostovou, která nemohla veřejně vystupovat.K vyprávění o osudu Boženy Němcové využil auto…

Moja, Tatu a tiplíci
Hrdinové těchto příběhů jsou skuteční a jejich příběhy se odehrály - nebo se mohly odehrát. S Mojou a Tatuem, jejich maminkou Kidživu, tátou Richardem, "babičkou" Kambou a tetičkou Šindou se můžete setkat v pražské zoologické zahradě. Další titul projektu Odhalení.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Přítel stesk
Brněnská spisovatelka a básnířka Zuzana Nováková (*1943) se ve své poslední knize vrací do dětství v Kloboukách u Brna. Její otec, katolicky orientovaný básník a dramatik Václav Renč, byl totiž v 50. letech 20. století komunisty na dlouhá léta uvězněn a jeho manželka se…

Zdochlinárka
V „Martinus cena fantázie“ súťažil už niekoľkokrát a v roku 2017 sa jeho poviedka Zdochlinárka dostala do zborníka vďaka účasti vo finále Ceny Béla. Niektoré z jeho textov ste mohli čítať aj na portáli fandom.sk, pre ktorý napísal zopár recenzií. V súťaži mikropoviedok …

Tramvaj plná strašidel
Bojíte se tmy? Co když se v ní schovávají strašidla? Davidovi rodiče pracují dlouho do noci, a on tak musí trávit večery v bytě pod Vyšehradem sám. Je rozmrzelý a strašně se nudí. To ovšem skončí ve chvíli, kdy se mu za oknem v pátém patře začne zjevovat – tramvaj plná …

Jak sbalit ženu 2.0
Jste nešťastně zamilovaní? Chcete se konečně seznámit s dívkou? Chcete se zbavit nesmělosti? Chcete získat ženu, která vás ignoruje (anebo nazpět tu, která vás opustila)? Nové, masivně přepracované vydání českého bestselleru, vám změní život. Autor se od 1. vydání věnov…