Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Co se stalo, nemůže se odestát

Audiokniha Co se stalo, nemůže se odestát

Délka:

54 min

Čte:

Milan Neděla

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Miler: Krtkova dobrodružství - Jak Krtek ke kalhotkám přišel, Krtek a paraplíčko, Krtek a autíčko

Miler: Krtkova dobrodružství - Jak Krtek ke kalhotkám přišel, Krtek a paraplíčko, Krtek a autíčko

Příhody nejpopulárnější české kreslené postavičky - Krtečka - vycházejí poprvé ve zvukové podobě. Vypravěčem historek z Krtečkova života se stal Marek Eben a hlavní hrdina promlouvá roztomilým hlasemčtyřletého dítěte. Pro zvukovou nahrávku texty (první ze tří podle chro

Obrázek podcastu Nič ma nezlomí

Nič ma nezlomí

Pre Davida Gogginsa bolo detstvo nočnou morou – chudoba, predsudky a fyzické násilie mu vypĺňali dni a strašili ho po nociach. Vďaka sebadisciplíne, psychickej odolnosti a tvrdej práci sa však zmenil z deprimovaného mladého muža s nadváhou a bez budúcnosti na ikonu amer

Obrázek podcastu Kdo se ztratí v lese

Kdo se ztratí v lese

Les pohltí všechno – zvuky, životy i pravdu… Do rezervace v pohoří Adirondack přijíždějí už léta děti z vybraných rodin, aby si na letním táboře Emerson za asistence instruktorů a zaměstnanců z řad místních dopřály nezapomenutelné zážitky. V srpnu 1975 však jedna z tábo

Obrázek podcastu Zavražděný sen a jiné povídky

Zavražděný sen a jiné povídky

„Zastavila se, v očích hrozný úlek. Nepromluvila a já také nic neříkal.“ Jeden z našich předních autorů psychologické prózy osvědčil mistrovský talent nejen při psaní románů, které dnes patří ke kanonickým dílům české meziválečné literatury, ale i ve své bohaté a pestré

Obrázek podcastu Za Čínu spravedlivější

Za Čínu spravedlivější

Můj zápas jako právníka s největším komunistickým státem světa. „Uvěřitelné příběhy můžete napsat. Neuvěřitelné se musejí stát.“ Narodil se v jeskyni, čas mu napovídaly jen hvězdy. A přesto se Kao Č’-šeng dokázal přes veškerou nepřízeň osudu stát jedním z nejlepších p

Obrázek podcastu Jak pan Spejbl prášil

Jak pan Spejbl prášil

Nový titul Divadla S+H parafrázuje klasickou literární předlohu shrnující neuvěřitelné historky barona Prášila. Jak se pan Spejbl - a pochopitelně též Hurvínek, Mánička i paní Kateřina - dostali dosvízelných situací na místech vyjmenovaných v názvech jednotlivých obrazů

Obrázek podcastu Projekt pes (ten můj)

Projekt pes (ten můj)

Jenda má na světě jen jedno jediné přání – mít psa. Jenže jeho rodiče jsou zásadně proti. Jediný, kdo ho chápe, je babička, které se už ale všechno tak trochu plete. A tak s pomocí kamarádky Moniky, jejíž máma cvičí asistenční psy, vymyslí rafinovaný plán, aby rodičům d

Obrázek podcastu Kráva a kretén

Kráva a kretén

Když se setká kráva s kreténem, nastává válečný stav! Klára (kráva) v plné palbě poznává, jak výbušné může mít následky první tvrdé setkání s neznámým chlapíkem. Adam (kretén) je srážkou s krávou vykolejený. Kdekoli se ti dva setkají, nastává chřestění slovními zbraněmi

Obrázek podcastu Ľaliové deti

Ľaliové deti

Kultúrna genocída, agresívna asimilácia, neľudské zaobchádzanie, celoživotné traumy. To sú nosné témy spoločenského románu ĽALIOVÉ DETI. Vdovec Matthew Scott, starý Krí, žije v štvrti belochov, ktorým sa radšej vyhýba. Dávno stratil cestu k svojim dospelým deťom a v zat

Obrázek podcastu Milý Johne

Milý Johne

Jednoho dne dostane osamělý voják kdesi v Iráku dopis, začínající oslovením Milý Johne… John Tyree je vojákem americké armády, k níž se nechal naverbovat po střední škole jen proto, aby nějak naložil se svým bezcílným životem. Po letech strávených ve válce na Balkáně se

Obrázek podcastu Pátá žena

Pátá žena

Nemilosrdný masakr nebo spravedlnost nastolená rukou mstitele? Při brutálním nočním útoku přijdou v Alžírsku o život čtyři jeptišky a jedna cestovatelka. Nevysvětlitelná tragédie má o rok později krvavé pokračování ve Švédsku. Rutinní pátrání po samotářském milovníku pt

Obrázek podcastu A zalévej kytky! aneb Příběh uprchlíka

A zalévej kytky! aneb Příběh uprchlíka

Příběh statečné matky dvou dětí, kterou komunistický režim donutil k riskantní cestě za svobodou. Chtěla svému synovi splnit přání vystudovat architekturu, což bylo v tehdejším Československu s rodinným kádrovým profilem vyloučené. Dva roky příprav bez možnosti svěření

Obrázek podcastu Mládí v hajzlu 3: Mladík v exilu

Mládí v hajzlu 3: Mladík v exilu

„Tak mně teda řekněte, co byste dělali na mym místě? Ste čtrnáctiletej příslušník intelektuální menšiny, zapuzenej všema svýma kamarádama, neúnavně naháněnej policejníma sborama tří okresů a chycenej do pasti mezi křováky sto padesát kiláků vod nejbližšího letiště, kter

Obrázek podcastu Andělský let

Andělský let

Řešit tenhle případ je jako hrát si s ohněm v továrně na střelný prach… Po rasových nepokojích z roku 1992 a soudním procesu s fotbalistou černé pleti O. J. Simpsonem panuje ve Městě andělů napjatá atmosféra. A tak není divu, že když je v kabince historické lanové dráh

Obrázek podcastu Hurvínek mezi osly

Hurvínek mezi osly

Autor (Miki Kirschner) poslal tentokrát Hurvínka mezi osly. Nedivte se, jsou to docela roztomilá zvířátka a je s nimi legrace. A o čem to bude? Nechte se překvapit, prozradíme jenom, že v této hříčce uslyšíte kromě hýkání oslíků, také písničky. Hudbu k nim složil Jiří Š

Obrázek podcastu Standa a dům hrůzy

Standa a dům hrůzy

Chtěl jsem napsat nějaký příběh pro děti, které se rády trochu bojí. A protože jsem ho psal taky loni o prázdninách a kolem bylo těch dětí plno, tak jsem jim každý den četl nově napsanou příhodu. Kluci i holky říkali svorně, že jim skutečně trošku běžel mráz po zádech.

Obrázek podcastu Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech

Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech

Kniha rozhovorů Aleše Palána s jedním z protagonistů Divadla Járy Cimrmana Miloněm Čepelkou, vydaná v roce 2016 nakladatelstvím Vyšehrad, vzbudila zájem veřejnosti především proto, že dotazovaný patří k nejoblíbenějším členům slavného souboru. Kdo by neznal jeho mamku z

Obrázek podcastu 5x s Viktorem Preissem

5x s Viktorem Preissem

Viktor Preiss mnohokrát ovládl anketu Neviditelný herec o nejlepšího rozhlasového herce v hlasování posluchačů. Poprvé to bylo už v roce 1998. Poslechněte si jeho rozhlasové herectví v pěti různých povídkách mj. Jaroslava Haška, Bohumila Hrabala nebo Karla Čapka.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 84 - Pavel Toufar 08.06.2014

100 statečných - Host č. 84 - Pavel Toufar 08.06.2014

Hostem L. Výborné - P. Toufar (spisovatel a novinář, popularizátor kosmonautiky)

Obrázek podcastu Boží mlýny

Boží mlýny

V posledním románu Pavla Hrdličky se opět přesuneme o několik století do minulosti, konkrétně do 14. století, kdy na Velikonoce probíhala v Praze pohroma na Židy. Autor v románu opět velmi barvitě popisuje nejenom Prahu této doby, ale také rozplétá napínavý detektivní p

Obrázek podcastu Pohádkové prázdniny u přednosty Drahoráda

Pohádkové prázdniny u přednosty Drahoráda

Třetí audiokniha příběhů z železniční stanice Záhořice, kde je přednostou pan Otakar Drahorád, co má dráhu nade všechno rád. Ale úplně nejvíc má rád svou početnou rodinu a vnoučatům koupil vyřazený vagón první třídy. Nechal ho odstavit do kusé koleje a společně s paní p

Obrázek podcastu Beznadějný Marsyas

Beznadějný Marsyas

Stát se skvělým umělcem nemusí být snadné ani v pokročilé budoucnosti. Pozoruhodné české sci-fi drama s hudbou Miloslava Ducháče, zvláštní svým zaměřením na svět umění.. Tři mladíci maturují v blíže neurčené budoucnosti, kdy "vesmír je bez hranic a bez hranic jsou i jej

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Symfonie ozvěn

Symfonie ozvěn

Na May a tým od Sv. Mary čeká několik výletů. Ve viktoriánském Londýně obhlédnou Jacka Rozparovače, stanou se svědky vraždy arcibiskupa Thomase Becketta a zjistí, jaký zvuk vydává pták dodo, když se vrhne na sendvič s okurkou. Především ale budou muset čelit svému úhlav

Obrázek podcastu Cmíral: Pohádky z vánočního stromku

Cmíral: Pohádky z vánočního stromku

Vánoční ozdoby - betlémská hvězda, skleněná rybka, vatový sněhulák a péříčkový anděl vyprávějí své pohádky… Mistrovskou interpretaci textů Pavla Cmírala umocňuje hudba navozující atmosféru Vánoc, kterou složil a nahrál Jiří Toufar.