Audiokniha Císařovy nové šaty

Normální lidi
Jak se pozná, že je to opravdová láska? Dvojici spolužáků – opovrhovanou Marianne a oblíbeného Connella – spojuje víc, než se na první pohled zdá. Přestože spolu ve škole ani mimo ni veřejně nepromluví, mají spolu milostný poměr. A ten nestojí a nepadá pouze se sexem, p…

Z popela
Hluboko v jejich minulosti zeje slepá skvrna. A vede k ní jen červí díra bolesti. Chalupa ve švédské jezerní kotlině patří do zasutých hlubin dětství, kam Nils, Benjamin a Pierre jezdívali s rodiči vítat letní slunovrat. Dávno dospělí bratři se k ní nyní vracejí s urnou…

Outsider
Všechny důkazy mluví jasně. A všechny lžou. Poklidné městečko Flint City je otřeseno brutální vraždou jedenáctiletého chlapce. Očití svědci, otisky prstů i testy DNA ukazují jediným směrem – na oblíbeného učitele, baseballového trenéra a vzorného otce Terryho Maitlanda.…

Pomsta je sladká, a.s.
Čo majú spoločné Masajský bojovník, geniálny podnikateľ, polosirota Kevin a rozvedená Jenny? Autor knihy Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, sa vracia s očarujúcim dobrodružstvom o chamtivosti a pokrytectve, ale aj lekciách o tom, čo je v živote skutočne d…

Přetíženy
>> „Užitečná kniha plná hlubokých vhledů a praktických technik. I mě pohladila.“ – Daniela Vodáčková, psycholožka a psychoterapeutka << >> Vyskládat myčku, nachystat svačiny, partnerovi připomenout nákup, vyřešit sourozeneckou hádku... a to vše ještě před snídaní. Pak …

Angličtina - Nepustilova metoda – Cvičení
CD Cvičení je poslechovou verzí stejnojmenné učebnice určené úplným začátečníkům až mírně pokročilým (úroveň A0, A1, A2). Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část je namluvena britským rodilým mluvčím. Cvičení jsou koncipována jako anglicko …

Sedm manželů Evelyn Hugo
Znal ji celý svět, ale své tajemství si málem odnesla do hrobu… Mladou začínající novinářku Monique Grantovou zaskočí nabídka stárnoucí hollywoodské hvězdy, stranící se už celé roky veřejnosti a médií, aby napsala její knižní biografii. V životní cestě Evelyn Hugo, kter…

100 x TGM
100 moudrých i vtipných, slavných i neznámých, ale vždy zajímavých výroků T. G. Masaryka, které mohou být užitečné a posloužit k zamyšlení i v současnosti. Malá čítanka Masarykových výroků s komentářem a výkladem, která TGM přibližuje dnešním čtenářům.

Dva divoši
Přirozená dávka divokosti pro každého. Kultovní román od zakladatele Lesní moudrosti o lásce k přírodě, o dobrodružstvích dvou chlapců, kteří žili jako Indiáni, a o tom, co všechno se naučili. Příběh o přátelství, vztahu k přírodě a zálesáctví, který zásadně ovlivnil g…

Teorie podivnosti
Vědkyně z Ústavu mezioborových studií člověka, třicátnice Ada Sabová už má leccos za sebou, takže není prosta jistého cynismu, či spíše poučeného sarkastického vnímání světa, lidí kolem i sebe samé. Na pozadí pátrání po zmizelém synovi své kolegyně zaznamenává a reflekt…

Tajemná řásnovka
Věčné hádky rodičů jsou pro čestného, citlivého Jindru Sochora k nevydržení, a tak uteče z domova. Objeví přitom tajemnou čtvrť Řásnovka a partu hochů. Společné se pustí do hledání klubovny a založí Stráž Řásnovky. To pravé dobrodružství začíná, když je osloví Tonda Men…

Dívka, která musí zemřít
V jednom ze stockholmských parků se najde tělo žebráka s amputovanými prsty na rukou i na nohou. Vypadá to na nešťastnou smrt bezdomovce, avšak patoložka Fredrika Nymanová se nemůže zbavit pocitu, že s mrtvým je něco v nepořádku, a proto se spojí s Mikaelem Blomkvistem.…

Jako bychom dnes zemřít měli
Základní pohnutkou k sepsání této knihy byla naléhavá touha pochopit, kdo Josef Toufar byl a co všechno v jeho údělu předcházelo dějství poslednímu. Léta pátrání, shromažďování dokumentů i svědeckých výpovědí tvoří opěrný systém díla. Autor nepojímá obsáhlý životopisný …

Ostrov duchů
OHROZÍ OSTROV CAMINO PRASTARÁ KLETBA? MINULOST TOTIŽ NIKDY NEZŮSTÁVÁ POUHOU MINULOSTÍ. Spisovatelka Mercer Mannová si na pláži bere svého přítele Thomase. Snoubence oddává Bruce Cable, známý majitel knihkupectví Bay Books. Bruce po obřadu Mercer, která hledá námět na …

Moderní české a slovenské básnické sbírky III.
Původní 2LP komplet 2 58 0411 Moderní české a slovenské básnické sbírky III. věnovaný tvorbě Vítězslava Nezvala, Viléma Závady a Ivana Kraska vydal Supraphon v roce 1970 - nyní tento komplet vydáváme poprvé digitálně a bohužel již bez slovenské části, bez básně Nox et s…

Majonéza k snídani
Ema měla s emocemi vždycky problém. Místo, aby je prožívala, raději je pitvá a sama si drží odstup i nadhled. Nejvíc ze všeho chce analyzovat lásku. Co je vlastně zač a proč třeba jejím rodičům zmizela? Proč zůstává tichá babička s despotickým dědou? Proč si její nejlep…

Jmenuji se Martina
Martina vyrůstala pouze se zamindrákovanou matkou. Veškerá výchova směřovala k tomu, aby se z dcery nestala boubelka. Nesmí být tlustá, osamělá a nešťastná jako máma. Martina tedy kopíruje matčiny nepřetržité diety, až se odmítáním jídla dostane na okraj propasti. Ač se…

Čas vlků
Volné pokračování autorova románu Čtvrtý králův pes. Píše se rok 1417 a Hynku Tasovi z Boru se konečně podařilo krále přemluvit, aby jej propustil ze služby. Jako výsluhu dostává hrádek Vlkov na jihu Čech, vklíněný do panství věčných králových rivalů – Rožmberků. Klid, …

Slavné případy Sherlocka Holmese 7
Proslulý Sherlock Holmes a jeho věrný přítel dr. Watson pátrají v opatství po zmizelém synovi bohatého vévody.

Patriot
Táto audiokniha je Navaľného posledným listom svetu, v ktorom opisuje roky strávené v brutálnom ruskom väzení. Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj, ktorý upozorňoval na spreneveru a kauzy Putinovho režimu, napísal svoje pamäti. S vášňou, vtipom, úprimnosťou a statočn…

Muž, který už nezavolal
Sarah a Eddie se do sebe zamilovali na první pohled. Strávili spolu sedm úžasných dní a oba měli pocit, že potkali toho pravého. Když Eddie odjíždí na plánovanou dovolenou a slíbí, že zavolá, Sarah nepochybuje, že slib dodrží. Jenže nezavolá. Ani neodpovídá. Všichni Sar…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Doktore, fofrem, jde o život!
Slasti a strasti venkovského obvoďáka. Doktore, fofrem, jde o život! je poutavý příběh plný laskavého humoru, okouzlující román v duchu tradic A. J. Cronina a Jamese Herriota. Když se doktor Barry Laverty poprvé vydá do Ballybucklebo, málem tuhle vesničku ani nenajde …

Češi a Slováci na MS v ledním hokeji (výběr)
Poslechněte si některé dochované zvukové zajímavosti a živé reportáže z utkání českých a slovenských hokejistů na MS v ledním hokeji mezi roky 1934 - 2000 MS v ledním hokeji 1934 v Miláně (ČSR - Německo) - 1. třetina (fragment) - reportáž z hokejového utkání o postup …

Steve Jobs
Tato audiokniha pojednává o životě plném vrcholů i propastí a o pronikavě intenzivní osobnosti tvořivého podnikatele, jehož vášeň pro dokonalost a železné odhodlání zcela převrátilo šest odvětví lidské činnosti: osobní počítače, kreslené filmy, hudbu, telefony, počítačo…