Audiokniha Cikáni a jiná próza

Misery
Uvízl v ošklivé pasti. Ta ženská není normální. Misery Chastainová je mrtvá. Zabil ji Paul Sheldon – s úlevou a radostí. Léta byla hrdinkou jeho úspěšných historických romancí a přinesla mu obdiv statisíců čtenářek a život v luxusu. S překročením čtyřicítky se však Paul…

Slečny Brontëovy
Třídílná audiokniha o trojici anglických spisovatelek z období romantismu. Zaposlouchejte se do příběhu o životních i tvůrčích cestách Charlotte, Anny a Emily Brontëových.Autorka Markéta Kočí Machačíková zvolila pro své vyprávění o osudech Brontëových specifický tvar. V…

Někdo z nás
Sourozence Herelovy od dětství pojí silné pouto, a přestože už jsou všichni dávno dospělí, nedají na sebe dopustit. Idylu jim však jednoho dne naruší hrůzný nález na zahradě rodinného domu, jenž spustí lavinu nečekaných událostí. Minulost se probouzí k životu a spolu s …

Agent JFK – Meč a tomahawk
„Agent JFK – Meč a tomahawk“ je dalším pokračováním rozsáhlé fantasy/sci-fi série; ale nyní se se příběh výjimečně odehrává na úplně jiném kontinentu... Vikingové pod vedením Leífa Eríksona navštívili Ameriku ještě před rokem tisíc našeho letopočtu, ale pozdější vývoj e…

Ultimátní průvodce těžbou bitcoinu
Tato kniha je komplexním průvodcem světem bitcoinové těžby. Je určena každému, komu toto odvětví připadá příliš technické, roztříštěné a neuchopitelné. Pomocí jednoduchých analogií a humoru vás vezme na cestu poznání a vysvětlí základy bitcoinu, mechaniky těžby a ekonom…

Umělec
Nádherný den v Hollywood Hills a svatba pod širým nebem. Radostné přísliby šťastné budoucnosti rozdrtí tragická smrt jednoho z novomanželů. Ačkoli zprvu vše ukazuje na nešťastnou náhodu, agentka Carmen Sanchezová z Úřadu pro vnitřní bezpečnost a její parťák, bezpečnostn…

Tak leť
Všetci si občas kladieme otázku, kam by sa uberal náš život, keby... Do pokojného súžitia dlhoročných manželov Samuela a Izabely vstúpi žena, ktorá kedysi Samuela milovala. Vzťah založený aj na kompromisoch, zraniteľnosti a sebaúcte, tak vystaví náročnej skúške. Izabela…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Ve spárech magie
Je svůdná i smrtící… Zoey Kingová je sedmnáctiletá dívka z vážené rodiny pokrevně spřízněné s Tuatha De Danann – starobylým národem, jehož příslušníci odjakživa bývali obdařeni magickými schopnostmi. Celé okolí očekává, že Zoey zdědí kouzelné nadání po své matce, která …

Anarchista Čtvrtek, zlý sen
Dokážete si v detektivce představit pikantnější situaci, než je chvíle, kdy se policista Scotland Yardu ocitne na jednání nejvyšší rady anarchistů právě připravující atentát? Přesně tak tomu je v rozhlasové hře, kterou napsali Zdeněk a Marie Hořínkovi podle slavné prózy…

Ivan Mládek uvádí Luďka Sobotu
Z obalu původní LP desky (1979): SOBOTA: "Ivan je pro mne muzikant par excellence, nebo abych se jasněji vyjádřil, muzikant extra ordinaire. Má absolutní sluch, zná noty a umí kamaráda podržet, když je mu nejhůř. Jako tuhle, když jsme šli jednou pozděv noci z knihovny.…

Koruna otráveného stromu
Dozvěděl se svět skutečnou pravdu o Filadelfském experimentu, nebo je vše jen mýtus a manipulace? Adam Turner, britský voják a veterán z Afghánistánu, se ocitá na nejnebezpečnější misi svého života poté, co je mu přidělen jeden z nejtěžších úkolů vůbec. Myslel si, že ho…

Pondělí začíná v sobotu
Mladý programátor Privalov přijíždí do severského městečka Solovec, kde se má sejít se svými kamarády a užívat si dovolenou. Místo toho je odvlečen do Výzkumného ústavu čar a kouzel a stává se mágem. Mluvící sklerotický kocour, slabozraká kouzelná rybka (vlastně štika) …

100 statečných - Host č. 23 - Michal Jagelka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Jagelka (moderátor a dabér)

Jen se nesmířit s ničím, co je nespravedlivé
Zvukový portrét novináře, publicisty a rozhlasového reportéra dr. Franty Kocourka, který zemřel v Osvětimi 13. 5. 1942. Z archivních záznamů a dochovaných textů, z nichž mj. plyne, že dr. Kocourek se neváhal přít ani s německou cenzurou, připravil Tomáš Černý. Spoluprac…

Marley a já
Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Krev padlých andělů
Praha - poklidné srdce Evropy plné tajemných zákoutí, soch, kostelů, holubů, předražených taxikářů, zkorumpovaných politiků a ruských nevěstinců... Této idylce však právě zvoní umíráček! Hlava království českého je v obležení nepřátelských sil. Počet bojechtivých cizáků…

Nikdy
Nejnovější dramatický špionážně-politický thriller z pera mistra vypravěče přináší poutavý, akční i hluboce lidský příběh ze současnosti, ve kterém se mírově smýšlející představitelé tajných služeb a špičky světových velmocí snaží zabránit katastrofě. Na začátku čelí dr…

Nauka o osobním úspěchu
Autor bestselleru Myšlením k bohatství vám nabízí prvotřídní pojednání o individuálním úspěchu. Naučte se uplatňovat systém úspěšnosti, jehož pomocí dosáhli mimořádných úspěchů největší američtí podnikatelé, inovátoři a lídři. Napoleon Hill strávil dvacet let zkoumáním …

Čaroděj Zeměmoří
Zeměmoří je fascinující svět, kde se někteří lidé rodí obdařeni magickým talentem. V obyčejném kovářském synku Dunym rozpozná jeho teta, vesnické čarodějka, velké kouzelnické schopnosti. Když pak krajem prochází mlčenlivý mág Ogion, pošeptá chlapci při obřadu průchodu j…

Kde máš bráchu, Metude?
Historie s úsměvem, ale i respektem. Cyril s Metodějem mají nejen u nás spoustu soch. Číst o sochách se strnulým výrazem ve tváři však velká zábava není. Soluňští bratři proto udělali v této knize úkrok stranou a jsou z nich normální lidé s přednostmi i drobnými nedosta…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Jak se zbavit starostí a začít žít
Jak si jednoduše změnit život k lepšímu Starostem se nevyhnete. Ani kdybyste byli kouzelníci. Občas jim zkrátka čelíme každý. Proto je důležité umět se starostem postavit, čelit jim. Tento skvělý rádce obsahuje návod k lepšímu a klidnějšímu životu. Tato audiokniha obsah…

Deník astrálního cestování
Čtěte, pokud jste připraveni vzlétnout. Průvodce hmotnou, lucidní i astrální rovinou, od kterého se neodtrhnete. Odpovědi na otázky, které si kladete. Naučte se pojmenovávat své pocity, sledujte intuici. Průvodkyně a autorka vám otevře brány do astrální sféry a provede …

Tah dnes večer
Rozhlasová komedie, v níž skvělá česká herečka Růžena Merunková ztvárnila mladou ženou, kterou střetnutí s novou spolupracovnicí přivede k nečekanému zamyšlení nad vlastním dosavadním postojem k životu a práci. Osoby a obsazení: Eva Outratová, vedoucí propagace (Růžena …