Audiokniha Chůze

Sekora: Ferda mravenec (r. 1940)
V této naší nejstarší a nezapomenutelné nahrávce Sekorova Ferdy mravence z roku 1940, která vyšla původně pod značkou Ultraphon, účinkuje R. A. Strejka, který mimo jiné v letech 1938 a 1939 účinkoval ve třech studentských rolích, které mu přinesly nevídanou popularitu: …

Je těžké být bohem
Pozemšťan na cizí planetě, procházející právě temným údobím středověku, plným špíny, intrik a krutosti, to nemá lehké. Znalostmi, schopnostmi a technickými možnostmi je roven bohům. Někdy je ale opravdu těžké být bohem…

Jiný vítr
Moudrost, statečnost a otevřené srdce. Závěrečný díl vyprávění o Zeměmoří propojují s předcházejícími knihami známé postavy – arcimág Ged, jeho družka Tenar a její dcera Tenanu. Ty pomohou radami novému králi Lebannenovi v boji proti drakům, bez zásluh však není ani mla…

Viděla jsem vraždu
„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př…

Proč máma pije?
Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě…

Poriadok v hlave
„Ak si chceš upratať v živote, musíš si najprv upratať v hlave," tak by mohla znieť nosná myšlienka audioknihy Poriadok v hlave. Martin Poliačik so spoluautorkou Lindou Lančovou pripravili prehľadného a názorného sprievodcu kritickým myslením, ktorý vás naučí, ako posta…

Umění vyjednat cokoliv
Konečně se v této audioknize dozvíte, co zatím o vyjednávání vědí jen ti vyvolení. Osvojíte si fungující postupy a zjistíte, proč obvyklé poučky zkrátka nefungují. Vyjednáváme doma, v práci, dokonce i na ulici. Naučte se to a budete v životě mnohem spokojenější a úspěšn…

Každý má svou vinu
Veselohra Každý má svou vinu, patří do nejranějšího období Goethovy literární tvorby. Nevěrná žena, manžel zloděj, podezíravý a zvědavý hospodský - každý z nich tu má, co tajit. A všichni míří v noci do pokoje hosta Alcesta? Rozhlasovou inscenaci natočil Miloslav Jareš …

Šesté dítě
„Otče, odpusť mi.“ Tato tři slova vyvolávají v detektivu Samu Porterovi dávno vytěsněné nepříjemné vzpomínky. Pro Ansona Bishopa naopak představují jediné pojítko mezi jeho dětstvím a současností. A také podnět k tomu, aby konečně vyjevil pravdu, která zůstala dlouhou ř…

Já, Iulia
Má s manželem i impériem vlastní plány. A tak budou jeho války hlavně jejími válkami. V roce 192 budoucího křesťanského letopočtu je zavražděn tyran Commodus a upadající Řím zabředává do další vleklé občanské války. Z krvavých šarád vzejde jako vladař slaboch Pertinax, …

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Zápisník alkoholičky
Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypada…

O troch grošoch
Viete deti, ako sa dá vyžiť z troch grošov? Tak nad tým si veru lámali svoje učené hlavy aj kráľovskí radcovia. Stále sa im totiž málila ich pláca, a tak im pán kráľ dal za príklad istého chudobného studniara, ktorý nielenže vyžije z troch grošov, ale pri tom ešte navyš…

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy
Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Italština do práce A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština do práce/Obchodní italština A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na kontext…

Skořicové kupředu
Každý nově vznikající vztah provázejí otázky. Potřebujeme totiž vědět, do koho se zamilováváme, komu dáváme kousek svého srdce. Patří mezi ně však i otázka, jež se nebezpečně blízko dotýká našeho svědomí? Nemůže nám ublížit? Jak se k takovému dilematu postaví Marika s O…

Bezmocní tohoto světa
Děj románu se odehrává na přelomu tisíciletí v Petrohradě, kde žije a schází se skupina lidí s nadpřirozenými schopnostmi, jež byly objeveny a rozvinuty tajemným mistrem, sensejem. Když se jeden z členů této skupiny stane terčem vydírání ze strany mafiánského bosse, kte…

Zdraví a vitalita
Tato relaxační technika Vám díky pozitivním sugescím pomůže nastolit rovnováhu ve Vašem těle. Nejprve uvolníte pomocí řízené relaxace celé své tělo a potom budete poslouchat a v duchu opakovat pozitivní sugesce zaměřené na Vaše zdraví a vitalitu. Pokud budete opakovat …

Perfektný prvý dojem - 3 sekundy rozhodnú
Pefektný prvý dojem. Ten chceme zanechať vždy, keď ide o niečo naozaj dôležité. Príjmací pohovor, obchodná schôdzak alebo prvé rande. Tam všade záleží na tom, aby si druhá strana o nás myslela to najlepšie. Tieto udalosti by sme teda nemali nechávať na náhodu a mali by …

Richard III.
Je odvážný, je chytrý, má šarm. Je mrzák. S úsměvem kráčí přes mrtvoly za svým cílem. Rozhlasová adaptace jedné z nejznámějších Shakespearových tragédií s Jiřím Adamírou v hlavní roli.

Neapolská choroba
Pavel Landovský v groteskní sci-fi o nemocech mocných a (ne)možnostech léčby. Do pochybné nemocnice uprostřed přebujelého lesa přichází Komoří léčit svoje banální potíže, které ale sám diagnostikuje jako interesantní pohlavní chorobu, a staví tak lékaře před neřešitelný…

Pohádka pošťácká (1956)
Karel Čapek napsal pohádku o poště, kde se v noci hemží poštovní skřítci a pilně pracují. A také o panu pošťákovi Kolbabovi, kterému skřítci svěří dopis bez adresy. Ovšem skřítci vědí, že je napsán z velké lásky... Režie Jiří Horčička (1956).

Lekce chemie
V lásce a chemii je dovoleno všechno. Nacházíme se v Kalifornii šedesátých let a jsou věci, které ženy zkrátka nedělají. Když se vědkyně Elizabeth Zottová ocitne v roli moderátorky televizního pořadu o vaření, odstartuje revoluci, která zpochybňuje vše, co se doteď pova…

Případ úzké dýky
I na Velké Moravě se vraždilo. Byl zabit králův stavitel Radslav a vyšetřování se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Kníže Slavomír, bohatý a neohrožený muž s bystrým úsudkem, který pochází z mojmírovského rodu, pátrá se svým vikinským přítelem Erikem…

Hurvínek plete páté přes deváté
Čtrnáct vtipných a svižných dialogů z pera ředitelky Divadla S+H a interpretky ženských protějšků Hurvínka a Spejbla - Máničky a paní Kateřiny - Heleny Štáchové těží ze slovního a situačního humoru hraných anekdot. Jejich téma je vyjádřeno názvy jednotlivých "tracků". T…