Obrázek podcastu Chlorid sodný

Audiokniha Chlorid sodný

Délka:

16 hod 2 min

Čte:

Igor Bareš

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Poslední prvotina

Poslední prvotina

S úsměvem, lehkostí a upřímností popsané vzpomínky na vyrůstání v komunistickém Československu v 50.letech minulého století. Autorka dětskýma, udivenýma očima pozoruje absurdní svět kolem sebe. S dojemnou bezprostředností komentuje nejen společenskou a politickou situac…

Obrázek podcastu Únosce draků

Únosce draků

Kam se ztratila dračí vejce? Jak mohla zmizet, aniž strážci líhně něco zpozorovali? Poradí si Hanka s rolí dračí chůvy? Třetí díl série Šestý smysl.

Obrázek podcastu Věže, příběh 11. září

Věže, příběh 11. září

11. září 2001. Den, který navždy změnil svět. Z největšího mrakodrapu v New Yorku je během pár hodin Ground Zero. Strhující a pravdivý příběh česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k …

Obrázek podcastu Zápisky mladého lekára

Zápisky mladého lekára

Cyklus poviedok Michaila Bulgakova Zápisky mladého lekára je retrospektívnym pohľadom začínajúceho spisovateľa na svoje lekárske začiatky. Autor, niekedy sebaironicky, avšak vždy s pocitom veľkej zodpovednosti za ľudský život, rozpráva o svojich prvých, často závažných,…

Obrázek podcastu DESET KLOBOUKŮ Jana Přeučila

DESET KLOBOUKŮ Jana Přeučila

Motto: „S kloboukem v ruce projdeš celým světem.“ Audioverze úspěšné knihy vydané k životnímu jubileu legendárního herce. Načetli Jan Přeučil a Pavel Mészáros. Když jsem měl možnost poprvé nahlédnout do této knihy, přesněji řečeno, když se přede mnou na pracovním stol…

Obrázek podcastu Konec prokrastinace

Konec prokrastinace

Petr Ludwig v původní české publikaci opírající se o poslední vědecké výzkumy světových univerzit z oblasti lidského rozhodování, motivace a produktivity přináší odpověď na otázku, kterou si klade každý z nás: Jak z toho ven? Jak být produktivnější bez větší únavy? Jak …

Obrázek podcastu Trója

Trója

Taková mela kvůli jedné ženské… A i kdyby byla ve skutečnosti prozaičtější než u Homéra, co nám brání si ji trošku přibájit? Sličný šikula Paris si coby arbitr marnivých olympských bohyň vyčíhl neméně hezkou Helenu, slovo dalo slovo a záhy byla ruka v rukávě, jakož i… e…

Obrázek podcastu Sedmkrát v hlavní úloze

Sedmkrát v hlavní úloze

Hostovského román Sedmkrát v hlavní úloze, poprvé vydaný v roce 1942 v americkém exilu, jako jeden z prvních pojmenovává vinu evropské inteligence, která se jednoznačně nepostavila proti nástupu fašismu. O tomto díle prohlásil velký anglický spisovatel Graham Greene: "T…

Obrázek podcastu Neštěkej na svého psa

Neštěkej na svého psa

>>Cpou se k nám do postele, blátivými tlapami špiní koberce, kradou boty... Ale stejně je milujeme, že? Protože oni nás taky, z celého svého psího srdce.

Obrázek podcastu Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých

Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých

Audiokniha Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých Autor Frans de Waal. Čte Jan Eisler. „Úchvatná kniha s velkým srdcem, která je plná soucitu a překypuje vhledy do života zvířecích i lidských tvorů.“ Yuval Noah Harari, autor bestselleru Sap…

Obrázek podcastu JEJE JEJE JEJE, NĚCO SE MI DĚJE & PROBOUZECÍ KNÍŽKA & OPATRNĚ NA TO MRNĚ & USÍNACÍ KNÍŽKA

JEJE JEJE JEJE, NĚCO SE MI DĚJE & PROBOUZECÍ KNÍŽKA & OPATRNĚ NA TO MRNĚ & USÍNACÍ KNÍŽKA

Čtyři půvabné knížky básníka Robina Krále určené malým dětem, jejich rodičům a starším sourozencům. Jeje, jeje, jeje, něco se mi děje je souborem vtipných říkadel z dětské každodennosti od kojení po přebalování. Opatrně na to mrně přivítá do rodiny mladší sestřičku, se …

Obrázek podcastu Parkourista

Parkourista

POHYB, SVOBODA, POZNÁNÍ… TO JE PARKOUR! Dospívající David tápe životem, hledá sám sebe, svůj životní směr. Náhodné setkání s parkouristy mu ukáže cestu k disciplíně, která posouvá hranice fyzického těla i mentality. David v parkouru nachází sám sebe i opravdové přátelst…

Obrázek podcastu Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Obrázek podcastu V pekle jsme všichni Hébert

V pekle jsme všichni Hébert

Pro dítě chce přece každý to nejlepší. A tak když už se matka o své ratolesti starat nedokáže, bude pro ně tím správným řešením ústavní péče, bez ohledu na to, že otec stále žije. Vše je posvěceno vírou, takže je to v pořádku. Nebo by mělo být… Jak to vypadalo v kanadsk…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Královna Margot

Královna Margot

Svatba Markéty z Valois, zvané Margot a Jindřicha Navarrského měla smířit protestanty s katolíky, ale události, které po ní následovaly, se pod jménem Bartolomějská noc staly synonymem krveprolití. Francouzský královský dvůr 16. století tvoří pozadí a osudy energické re…

Obrázek podcastu Na ostřích čepelí II.

Na ostřích čepelí II.

Dokončení románu „Na ostřích čepelí.“ Drsný bojovník Koniáš opět v akci. S karavanou na cestě plné krve, bitev a zabíjení. Velkolepé bitvy, barvitě vylíčené souboje, množství dějových zvratů – a monumentální závěr jednoho z největších příběhů české fantasy. To vše na vá…

Obrázek podcastu Krajina pistolníků

Krajina pistolníků

Městečko zvané Confusion se stalo centrem násilí a bezpráví. Je to místo, kde své útočiště našli zloději a jiní vyvrhelové společnosti, kteří sem přišli na hon za zlatem. Existuje ještě nějaká šance, že ve městě opět nastane klid a spravedlnost? Na scénu přichází Matt …

Obrázek podcastu Dnes ještě ne

Dnes ještě ne

Radomír nemá pocit, že by mu v životě něco scházelo, dokud na šachovém fóru nepotká Jarmilu. Milan je na tom přesně naopak – Gábinu sice miluje, ale jeden večer, ten dnešní večer by potřeboval strávit bez ní. Jarek by Annu a jejich dvě děti nejraději neopustil už ani na…

Obrázek podcastu Ostrov Uctívačů ginga

Ostrov Uctívačů ginga

Venkovští kluci ve stopách Rychlých šípů Venkovská parta kluků se rozhodne jít po stopách neznámého příběhu Rychlých šípů, který souvisí se sektou Uctívačů ginga. Napínavé pátrání připomíná někdejší dobrodružství Rychlých šípů. Kdo něco věděl o Rychlých šípech, musel ml…

Obrázek podcastu Kovy - Ovšem

Kovy - Ovšem

Ve sbírce osobních příběhů a básní sdílí Karel Kovář cestu obyčejného kluka z malého města, jehož život se během pár let otočil doslova vzhůru nohama. Od téměř idylického dětství, přes komplikované dospívání a tragikomické vztahy, až po budování kariéry na YouTube a smí…

Obrázek podcastu Obchodníci s vesmírem

Obchodníci s vesmírem

Klasika zlatého věku sci-fi. Píše se rok 2050 a právě se rozjíždí největší kšeft lidské historie – právo kolonizovat Venuši. Úkolem získat co nejvíce dobrovolníků je pověřen Mitch Courtenay z velké reklamní agentury. Reklamní byznys však ovládá svět a konkurence jde Mit…

Obrázek podcastu Mládek: Zápisky šílencovy (Trilogie úterý, Moje rodina)

Mládek: Zápisky šílencovy (Trilogie úterý, Moje rodina)

Ivan Mládek, hudebník, zpěvák, textař a malíř amatér, je také autorem několika vyprávění z vlastního života. Tak jako v malířství je Mládek fascinován vlastním objevem zákonu obrácené perspektivy, kdy věci blízké jsou malinké a vzdálené obrovské, tak i ve vyprávění se z…

Obrázek podcastu Skrytý princ

Skrytý princ

Ako židovská otrokyňa nemá svetlé vyhliadky do budúcnosti. Čoskoro však zistí, že v jej rukách možno spočíva osud národov. Keren, nadaná židovská pisárka, ktorá pracuje pre veľkého Daniela, si spolu s jeho synmi a ich priateľom Jeredom osvojuje cudzie jazyky aj umenie š…