Obrázek podcastu Cesty z úzkosti a deprese

Audiokniha Cesty z úzkosti a deprese

Délka:

6 hod 46 min

Čte:

Miroslav Černý

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Lidé mají rádi zvířata - nejen, že je pozorují, ale že se v nich vidí. Tuší a čtou z nich vlastnosti, jež v nich samých bývají utajeny. To je všeobecná věc. Někdy si z nich odvozují vlastnosti, které jim samým chybí. U psů hledají věrnost, přítulnost, nahrazují jim kama…

Obrázek podcastu Skoumal: Kampak běžíš, ježku. Písničky pro děti

Skoumal: Kampak běžíš, ježku. Písničky pro děti

Před pěti lety vyšel výběr písniček Petra Skoumala pro děti s názvem Když jde malý bobr spát a dodnes patří k velkým úspěchům hudební tvorby pro nejmenší. Naším další výběrem s názvem Kampak běžíš, ježku, navazujeme na bobra a dodáváme něco navíc: tentokrát jsou na výbě…

Obrázek podcastu Profesor Morus

Profesor Morus

Hra Ilji Hurníka, která jako vždy odkazuje k hudbě jako k jednomu z hlavních témat a také ona má v sobě plno humoru. I když svým laděním je spíše nostalgická.Dovolává se osobní vzpomínky autora, nicméně hlavní postavou je Kamila, starší žena, která rekapituluje svůj živ…

Obrázek podcastu A každé ráno je cesta domů delší a delší

A každé ráno je cesta domů delší a delší

I loučení bolí méně, když na něj nejste sami Děda se svým malým vnukem Noahem sedávají pravidelně na lavičce a povídají si. Mluví spolu o všem a o ničem: o vesmíru, o životě, o babičce, když ještě byla mladá a když se do ní děda zamiloval. Jenže vzpomenout si je čím dál…

Obrázek podcastu Martin Šonka: Můj let do nebes

Martin Šonka: Můj let do nebes

Inspirativní příběh akrobatického pilota Martina Šonky, jenž se v roce 2018 stal mistrem světa respektované letecké série Air Race. Jeho cesta k absolutní světové špičce ale zároveň ukazuje, jak se vyplácí snít, protože i zdánlivě nereálné touhy mohou být – pokud tvrdě …

Obrázek podcastu 1984

1984

Dnes již klasické dílo distopického žánru je působivým obrazem společnosti, kde není místo pro lásku, vlastní názor ani pro víru ve vlastní smysly. 1984, dnes již klasické dílo antiutopického žánru, je bezesporu jedním z nejpozoruhodnějších románů 20. století a brilant…

Obrázek podcastu Něfo

Něfo

Myrta má všechno, na co si vzpomene. Jenže mít všechno jí pořád ještě není dost. Její rodiče, manželé Marcel a Miriam Mírní jsou velmi milí, zdvořilí, až stydliví. Oba pracují v knihovně a milují knihy. Jejich dcera Myrta je ovšem jejich pravým OPAKEM. Myrtini trpěliví …

Obrázek podcastu Nejhorší děti na světě 3

Nejhorší děti na světě 3

Sebranka sígrů, otravných opičáků, drsných darebáků a příšerných prevítů. Nové příšerné historky o příšerných dětech jako Vzteklá Tekla, Manekýn Valentýn, Jedovatý Jošt, Bezohledná Bella a dalších. Zásoby dětských prohřešků, ničemností, ba zlořádů ještě zdaleka nejsou…

Obrázek podcastu Neotevřené dopisy

Neotevřené dopisy

Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Obrázek podcastu Snoubenky smrti

Snoubenky smrti

Krásné a bezstarostné. Takové jsou manželky nacistických pohlavárů známé jako Nevěsty. Zatímco v Evropě to vře, tyto dámy se nerušeně scházejí v berlínském hotelu Adlon na sklenku šampaňského. Brzy však i ony na vlastní kůži okusí, jak se prohrává boj o vlastní život. D…

Obrázek podcastu Smrť na druhom brehu

Smrť na druhom brehu

Začiatky deväťdesiatych rokov boli hektickým obdobím nielen na oddelení vrážd, ale v celej spoločnosti. Čo sa dialo v Našom Meste automaticky registrovali aj detektívi, a nielen registrovali, aj riešili, vyšetrovali a vypočúvali. Zo zelenáča Richarda Krauza je samostatn…

Obrázek podcastu Černá hra

Černá hra

Mafiánské devadesátky na Slovensku. Thriller známého autora. Devadesátá léta na Slovensku byla drsným obdobím, kdy se do popředí dostával organizovaný zločin – a i český posluchač v tom pozná ozvěnu vlastní minulosti. Petr a Luboš nechtějí propást žádnou příležitost, al…

Obrázek podcastu Václav Havel

Václav Havel

Václav Havel znal spisovatelku Edu Kriseovou z disentu. Prožila s ním nejbouřlivější revoluční týdny a stala se nejprve jeho poradkyní a potom ředitelkou Odboru stížností a milostí na Pražském hradě. To, co se dělo tenkrát, se už nikdy nebude opakovat: vlády se chopili …

Obrázek podcastu Dousková: Goldstein píše dceři

Dousková: Goldstein píše dceři

Navazuje na úspěšnou audioknihu Hrdý Budžes Vypráví Arnošt Goldflam Prvotinou Goldstein píše dceři započala autorka Irena Dousková řadu populárních knih se silnými autobiografickými rysy - Hrdý Budžes, Oněgin byl Rusák a Darda. Otec hlavní hrdinky Helenky Součkové, zde …

Obrázek podcastu Ada

Ada

Je důležité najít svoje kořeny. Román je inspirovaný osudem autorčiny německé praprababičky, jejíž rodina v květnu 1945 prošla nechvalně proslulým internačním táborem pro Němce v Nových Hodolanech, přezdívaným Hodolanské peklo. Mladá novinářka Anastázie prochází osobní…

Obrázek podcastu Pět přání pana Murrayho McBridea

Pět přání pana Murrayho McBridea

Román o nečekaném přátelství, blízké smrti a vůli žít Stoletý pan Bride už neví, proč žít, zato desetiletý Jason má chuť do života velkou, ale je vážně nemocný. Chtěl by však ještě zažít věci, které si přeje. Pan Bride mu je pomůže splnit. Pan Murray McBride od smrti sv…

Obrázek podcastu Bubáci a hastrmani

Bubáci a hastrmani

Veselé vyprávění Josefa Lady o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka. Autor oživil humorné příběhy zasazením do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. V rozhlasov…

Obrázek podcastu Emma

Emma

Rozmohl se nám tady takový nešvar: vědět za druhé líp, co by jim prospělo. Zámožná Emma Woodhousová zůstala na Hartfieldu jen se stařičkým bolestínským otcem, jelikož guvernantka se vdala. Okouzlující jednadvacetiletá slečna náhle postrádá spřízněnou duši, a tak se ujím…

Obrázek podcastu Šedé včely

Šedé včely

Syrové a drsné svědectví o chudobě a jinakosti. Kdo jiný než nejslavnější ukrajinský spisovatel by mohl osvětlit a podat vyvážený portrét toho nejnepochopitelnějšího z moderních konfliktů? Malá Starohradivka, vesnice o třech ulicích, leží v šedé zóně, na ukrajinském Do…

Obrázek podcastu Život na ostro

Život na ostro

Manželé Fafkovi si o svém jediném synovi nedělají žádné iluze. Kájovi je dvacet a zatím ještě nepřišel na to, co by chtěl v životě dělat. Kromě psaní poezie, kamarádů a slečen ho nic nezajímá. Fafkovi jsou oba právníci, přesto je dost zaskočí, když si Karel jednoho dne …

Obrázek podcastu Jerome: Myšlenky lenivého člověka

Jerome: Myšlenky lenivého člověka

Pro sváteční zahálku... Jeden z nejpopulárnějších humoristů evropské literatury, Jerome Klapka Jerome, známý autor Tří mužů ve člunu byl ve svém osobním životě velký milovník lenošení. I svůj měsíčník nazval "Lenoch". Ve sbírce humoristických esejů Myšlenky lenivého člo…

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Obrázek podcastu Osada

Osada

Uprostřed lesa se ukrývá malý shluk chýší. Žijí v nich lidé – či lépe řečeno přežívají, neboť okolní svět živých stromů a nočních netvorů je zlé a nepřátelské místo, kde je člověk nevítaným hostem. Záhuba zde číhá v tisíci různých podob a každičký krok může přinést smrt…

Obrázek podcastu Někdy člověk nevypadá

Někdy člověk nevypadá

Dramatický monolog ženy, která rekapituluje vlastní život a řeší problémy s dospívajícím synem. Vynikající rozhlasové herectví Jany Štěpánkové v citlivé režii Hany Kofránkové.

Obrázek podcastu Gump

Gump

Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přáte…