Audiokniha Cesta k sobě

Erben, Janečková: Zlatovláska
Titul bude lahůdkou pro malé i velké posluchače. Patnáct písniček ze slavné televizní pohádky, natočené v Československé televizi v roce 1974, s hudbou Angelo Michajlova, je nyní dokonale zvukově vyčistěno a vydáváno v původní interpretaci Jitky Molavcové, Petra Štěpánk…

Zapomenuté věci zapomenutého génia (výběr z her)
Nabízený titul je cimrmanovsky voňavý. Všechno, co zahrnuje, bylo původně součástí jednotlivých her, avšak z nejrůznějších důvodů /většinou časových/ se to do inscenací jaksi nevešlo. Scénky, básněa písně seřazené na tomto albu jsou tedy historickou mozaikou cimrmanovsk…

Porodní bába
Je pozdní léto roku 1944 a v oblasti Pečenga na severu Finska probíhá laponská válka. Nemanželská dcera ze šamanské rodiny, odmalička odsunutá na okraj společnosti, působí jako porodní bába. Pak se ale bezhlavě zamiluje do nacistického důstojníka Johannese a z vlastní v…

Čechura: Maxipes Fík - komplet
Zvukové verze animovaného seriálu Maxipes Fík, který si získal nesmírnou oblibu u dětského publika, vznikaly v osmdesátých letech, brzy po uvedení první série tohoto slavného Večerníčku. Nejprve vyšel titul Maxipes Fík, po něm pak Maxipes Fík jde do světa a nakonec Div…

Za zavřenými dveřmi
Dokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Páry, jako jsou Jack a Grace, musíte obdivovat, ať chcete nebo ne. On dobře vypadá a umí vydělat peníze, ona je elegantní a šarmantní. Skoro je vám líto, že se s ní nemůžete spřátelit a poznat ji o trochu víc. Oni dva jsou totiž p…

Kafka, Collodi: Pinocchio
Nahrávka pohádky, kterou napsal autor Jiří Kafka volně podle stejnojmenné knihy Carla Collodiho. Nejenom malí posluchači si mohou poslechnout dramatizaci příběhu o tom, jak z obyčejného polena vyřezalřezbář Geppetto dřevěného panáčka a pojmenoval ho Pinocchio. Poleno vš…

Římská jízda
Král Karel IV. touží změnit svět, k tomu ale potřebuje korunu římského císaře. Boj o moc se ovšem nevede pouze mečem a schopný panovník musí umět válčit i na diplomatickém poli. Ve světě plném intrik to ovšem není snadné; o vládu bojují i zhrzení Wittelsbachové a Karlov…

Horníček: Jablko je vinno
Vybrané dialogy protagonistů ze stejnojmenné knihy Miroslava Horníčka ironizují úsměvně téměř scholastické spory o podílu žen či mužů na lidském pokroku. Na osudech tří známých historických dvojic jerelativizována vžitá představa o průběhů osudných setkání Samsona a Dal…

Klasické pohádky
Deset klasických českých pohádek – Červená Karkulka, Hrnečku, vař!, Tři zlaté vlasy děda Vševěda, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Sněhurka a sedm trpaslíků, Čert a Káča, Princ Bajaja, O rybáři a zlaté rybce, Sedmero krkavců, O Smolíčkovi pacholíčkovi Čtou Barbora Hrzánov…

Zvuky ve tmě
Třetí krok k temnotě s názvem Zvuky ve tmě opět začíná povídkou amerického mistra hrůzy Howarda Phillipse Lovecrafta. Tentokrát jde o Hudbu Ericha Zanna z roku 1921. Sám autor ji považoval za jedno ze svých nejlepších a děl a po právu je dodnes zařazována do nejrůznější…

Mise Afghánistán
Mise Afghánistán - Český chirurg v zemi lovců draků - audiokniha obsahuje soubor záznamů lékaře Tomáše Šebka, který pobýval v Afghánistánu a pomáhal zachraňovat lidské životy během válečných konfliktů. Desetiletý Rahmudin přišel s proraženou lebkou. Nevěřil jsem, že se …

Kdo chytá v lese
Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček…

Mám se dobře, ale špatně to snáším
Máte rádi palačinky? Asi ano. A co takhle pavlišovský řízek? Možná taky. Ne, nenechte se mýlit. Tahle kniha je všechno možné, jenom ne převlečená kuchařka. Najdete v ní rozmanitou pětici povídek, jejichž receptura obsahuje napětí, tajemno, romantiku, kousavý humor a lec…

Princezna a psychopat
Když si ženu vyhlédne psychopat, může nastat peklo. A že je těžké mu odolat! Umí totiž namíchat zamilované koktejly plné obdivu, vášně a velkých gest. Hodní kluci jen s otevřenou pusou smutně přihlížejí… Jenže ouha, když psychopat ukořistí, mění se v tyrana, nebo se nab…

Mlýn
Nechte se unést audioknižním vydáním knihy Mlýn. Čte Pavel Soukup. Dva bratři. Jeden mlýn. A jeden slib… Strhující příběh dvou bratrů, kteří dali slib umírajícímu otci, že uchrání jejich mlýn a majetek proti všem. Lze takový slib dodržet za všech okolností? Může oddanos…

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Židovka z Toleda - Mistři slova
"Židovka z Toleda - audiokniha obsahuje historický román s židovskou tematikou, jehož autorem je Lion Feuchtwanger. Historický román, který popisuje soužití židů, křesťanů a muslimů ve středověkém Španělsku ve 12. století. Evropa žije svatou válkou a na pozadí těchto hi…

Odse*te se
Jak se vyhrabat z ... řekněme nepříjemných životních situací Měli jste někdy pocit, že běháte jako křeček v kolotoči, zoufale si razíte cestu životem, ale nikdy se nikam nedostanete? Audiokniha má vulgární název, ale nenechte se mýlit. Berte ji se vší vážností. Gary Bis…

Milá sedmi loupežníků a jiné
„Nechtěla se vázat, tak odešla k loupežníkům a milovala každého stejně“. text pro distribuce: Audiokniha obsahující tři literární díla jednoho z předních představitelů tzv. generace anarchistických buřičů v úchvatném podání Jiřího Schwarze. Audiokniha obsahující tři …

Jak hledat slunce
Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé... "Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že…

Anihilace
Předloha strhujícího sci-fi s Natalií Portmanovou. Oblast X byla desítky let odříznutá od zbytku kontinentu. Rozlehlé pozůstatky lidské civilizace znovu opanovala příroda. První expedice se vrátila se zprávami o nedotčené, rajské krajině. Všichni členové druhé expedice …

Košile štěstí
Panu králi neschází nic, ale šťastný stejně není. A to i přesto, že je zdravý, má krásnou ženu a fůru peněz. Čím to? Najde se svým šaškem ve světě šťastlivce?Rozhlasová pohádka Věry Provazníkové z roku 1975.

Život víry 2019/10
Život víry 2019/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Bohdana Gillíková, Lída Hojková, Daniel Zeman, Štěpán Matuška, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Když křesťa…

Mindhunter
Jak proniknout do mysli sériového vraha. Audiokniha dle knižní předlohy úspěšného stejnojmenného seriálu. John Douglas, agent FBI, se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlal ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečn…

Podfukářská série
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Série O. Henryho příběhů, jejichž hrdiny jsou vykutálení podvodníčci, kteří cestují křížem krážem Amerikou a se střídavým úspěchem provozují své sv…