Obrázek podcastu Čertův mlýn

Audiokniha Čertův mlýn

Délka:

34 min

Čte:

Antonín Hardt

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hra o holčičku

Hra o holčičku

Příběh Saši, bývalé novinářky, dnes profesorky na vysoké škole, a Roberta, německého lékaře se soukromou praxí, se odehrává střídavě v Čechách, Německu a Chorvatsku. Společnou láskou obou je Robertova dvanáctiletá dcera Kate, která žije se svou matkou v nové rodině. Sil…

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Obrázek podcastu Den nula

Den nula

Byl to den jako každý jiný. Až na to, že byl náš poslední… V tomto apokalyptickém dobrodružství se známý spisovatel a scénárista Marvelovského Doctora Strange C. Robert Cargill zabývá bojem o smysl a postavení mezi lidmi a roboty v rozpadajícím se světě. Dráp, stylová…

Obrázek podcastu Moucha

Moucha

Další z řady detektivek velmi úspěšného a oblíbeného slovenského spisovatele Dominika Dána nás zavádí na Slovensko rok po sametové revoluci. Nejen slovenští kriminalisté se v té době musí potýkat s nárůstem zločinů, brutality i vražd. Jedním z případů je i vražda mladéh…

Obrázek podcastu Posledný jednorožec

Posledný jednorožec

Odnepamäti žila jednorožka v lese, kam ani smrť nedočiahla svojimi pazúrmi. Panny, ktoré boli požehnané zazrieť aspoň záblesk jej krásy, zažili také očarenie, že naň nikdy nezabudli. Ale za hranicami jej zázračnej ríše sa šírili temné šepoty a zvesti, ktoré si nemohla n…

Obrázek podcastu Jen já a ty

Jen já a ty

Dvacet povídek o podobách lásky i nelásky. Autorka nás svými povídkami zasáhne na citlivé vrstvy našich hlubin jako řez ostrým skalpelem. Její strohý až obyčejný jazyk, jímž sděluje každodenní situace, v nichž se ustavičně snažíme přejít přes hranici já k ty, přináší zř…

Obrázek podcastu Šimek, Krampol: Povídky

Šimek, Krampol: Povídky

Po Jiřím Grossmannovi se stal hereckým i autorským partnerem Miloslava Šimka Jiří Krampol. Napsali a hráli spolu řadu úspěšných skečů, scének a povídek. Souborně vyšly v roce 2001 v knížce Mario Surio v Čechách aneb Jedeme do Evropy. Pět povídek vám nabízí tento titul. …

Obrázek podcastu Náš manžel

Náš manžel

Tři různé ženy spojuje jediné: stejný muž. Imogen opustil Phillip kvůli mladší a hezčí ženě. Během nepříjemného rozvodového řízení se u ní najednou objeví a vyhrožuje, že ji připraví o syna, jestli do konce měsíce nezmizí z jejich domu. Vyděšená Imogen provede něco šíle…

Obrázek podcastu Život víry 2024/05

Život víry 2024/05

Život víry 2024/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Kateřina Hodecová a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. * „V modlitbě říkám „amen“ k tomu, co chce Bůh“ – rozhovor s britským kazatele…

Obrázek podcastu Ruku na srdce, náhody neexistují

Ruku na srdce, náhody neexistují

Nehodláte se smířit s životními stereotypy? Přitahuje vás dobrodružství? Rádi se pohybujete na ostří nože? Chcete se vždy rozhodovat sami za sebe? Pak si vychutnejte svěží romanticko-dobrodružný thriller, ve kterém budete moci s reklamním kreativcem Tomášem sdílet řadu …

Obrázek podcastu Česká umělecká próza

Česká umělecká próza

Z komentáře k původnímu LP albu DV 15163 Česká umělecká próza vydanému Supraphonem v roce 1963 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Druhý výběr umělecké prózy, druhá část ve školní řadě GK obsahuje jednak kratší literární útvary (povídky a pověst), jednak výňatky z de…

Obrázek podcastu Přízrak Dochartovy šachty

Přízrak Dochartovy šachty

Francouzský spisovatel Jules Verne je znám jako zakladatel žánru sci-fi, jehož fantazie neznala hranic. Ani v tomto případě nezůstal své pověsti nic dlužen. Navzdory poněkud zavádějícímu názvu se román Černé Indie odehrává v uhelných dolech Skotska - termín "black indie…

Obrázek podcastu Václav Holzknecht Hovory k sobě

Václav Holzknecht Hovory k sobě

Původní LP album 8018 0212 "Václav Holzknecht Hovory k sobě" vydal Panton v roce 1981 - nyní tento titul s překrásným vyprávěním o životě plném hudby vydává Supraphon poprvé digitálně. Profesor JUDr. Václav Holzknecht (2. 5.1904 - 13. 8. 1988) byl český klavírista, hud…

Obrázek podcastu BAKLY – Hledání smrti

BAKLY – Hledání smrti

Další fenomenální fantasy Miroslava Žambocha, tentokrát s legendárním Baklym! Ponořte se do první knihy ze dvoudílné série – a zaručujeme Vám, že se nebudete moci dočkat dokončení tohoto drsného a mimořádně obsáhlého příběhu. Bakly unavený životem přijíždí do Grafzatz…

Obrázek podcastu Kněžna Ludmila

Kněžna Ludmila

Mladičká Ludmila se podvolí otcovu přání a provdá se za přemyslovského knížete Bořivoje. Když se jim narodí syn, jejich štěstí se zdá být úplné. Zdání však klame – někdo touží nejen po Bořivojově knížecím titulu, ale také po jeho krásné a urozené manželce Ludmile. Titu…

Obrázek podcastu Rudolfinská noc

Rudolfinská noc

Hra Oldřicha Daňka má dva hrdiny: hvězdáře a matematika Keplera a rudolfínskou Prahu. Keplerova životní dráha, vykoupena omyly i ztrátami, je ve hře vylíčena jako cesta ke svobodě ducha. Historie se ve hře váže s Kellerovým osudem a živé téma svobody s problémem její kř…

Obrázek podcastu Rytíř zeleného kříže

Rytíř zeleného kříže

Malomocenstvím stižený Mikuláš, posel rytířského řádu svatého Lazara, se roku 1212 vrací ze Svaté země do Čech. Má za úkol přesvědčit krále Přemysla Otakara I. k podpoře křižáků, ale také se touží setkat s Barborou, s níž se kdysi nesměl oženit. Po příjezdu do Prahy zji…

Obrázek podcastu Bezouška: Noví hrdinové okamžiku

Bezouška: Noví hrdinové okamžiku

Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Obrázek podcastu Pražské humoresky za Rakouského mocnářství

Pražské humoresky za Rakouského mocnářství

Vstupte do světa zlaté éry staropražského humoru, kde se historie snoubí s úsměvem. Tato exkluzivní kolekce pěti audioknih Vás provede uličkami staré Prahy, kde se pod leskem císařského majestátu odehrávaly ty nejzábavnější příběhy, plné lidskosti a typicky českého humo…

Obrázek podcastu Vladana a Prasopes

Vladana a Prasopes

Co se stane, když se desetiletá holčička rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Vladana pochází z malé planetky Zeměmě (nepovedené kopie naší Země), právě ukončila školu a je tím pádem vlastně dospělá. Má tedy nejvyšší čas, aby zažila nějaké pořádné dobrodružství. Pos…

Obrázek podcastu Správná pětka opět v akci

Správná pětka opět v akci

{'cs': 'Vánoční dobrodružství! Chudák maminka zrovna na Vánoce chytila spálu, takže se sourozenci Anna, Dick a Julián spolu s kamarádkou George vracejí z internátních škol rovnou do Kirrinu. Pejsek Tim je radostí bez sebe, že jsou zase všichni pohromadě a těší se spolu …

Obrázek podcastu Povídky ze seznamovacích víkendů a dovolených

Povídky ze seznamovacích víkendů a dovolených

"Nikdy by mne nenapadlo, že na stará kolena prožiji tolik nádherných víkendů v těch nejkrásnějších koutech naší vlasti! Všechny cestovky v té době nabízely turistům ubytování a jídlo. Já nabízel navíc program a skupinu nezadaných mužů a žen. Dokonce se nějaký režisér a …

Obrázek podcastu Teribear 2 – Záhada vyloupeného skleníku

Teribear 2 – Záhada vyloupeného skleníku

Je pořád malý, ale dokáže velké věci. Stačí se nebát a mít kolem sebe přátele. Červený medvídek Teri – příjmením Bear, dohromady Teribear – už našel domov u Toma, jenže teď má poprvé zůstat pár dní bez něj. Než však jeho klučičí parťák odjede na tábor, pověří méďu úkole…

Obrázek podcastu Proč nepožádali Evanse?

Proč nepožádali Evanse?

„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Obrázek podcastu Labyrint svět

Labyrint svět

Významný český skladatel Jan Hanuš se svými rodiči a sedmi sourozenci prožil obě světové války, tu první jako nejmladší člen i na tehdejší dobu veliké rodiny. Války a následný komunistický režim se nezvratně podepsaly na jeho osobním i rodinném životě. Nevzaly mu však l…