Audiokniha Černý jezdec, bílý kůň

Ego je nepřítel
Často si myslíme, že ti druzí a vnější podmínky definují naše naděje na dosažení životního úspěchu a pocitu naplnění. Ve skutečnosti se náš největší nepřítel skrývá uvnitř nás: naše ego. Na počátku naší dráhy nás brzdí v učení a rozvíjení talentu. Rostoucí úspěch nás mů…

Eugenie
Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote…

Smrt s odkladem
Populární žurnalista a spisovatel Josef Klíma přichází s dalšími kriminálními příběhy, v jejichž centru je atraktivní vyšetřovatelka Klára Radová.

Nápoj lásky
Víte, která slavná legenda inspirovala mladíka Nemorina k pátrání po Nápoji lásky, jenž se objevil i v názvu oblíbené komické opery Gaetana Donizettiho? A byl tím tajemným nápojem opravdu elixír od mastičkáře Dulcamary? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Jiráně …

Cela číslo 17
Díl 5. ze série - Deník dobrého detektiva. Profesor Kamil Puiskailer je odsúdený za vraždu manželky na trinásť rokov. Je internovaný na cele číslo 17. S tromi vrahmi. Riaditeľ väznice sa rozhodne využiť jeho matematické vedomosti na prípravu vlastného syna na maturitnú …

Saltykov-Ščedrin: Pazuchin a...
Komentář Borise Ščedrina k původnímu LP albu 11 0222-1 812 "Saltykov-Ščedrin Pazuchin a..." vydanému v roce 1988 v Supraphonu a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Před několika lety hostovalo pražské divadlo Na zábradlí v Moskvě. Několik herců v čele s ředitelem Vodič…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Žil jsem zbytečně
Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl…

Hello, Ameriko!
Utopický obraz klimatických změn. Po klimatických změnách se větší část Spojených států amerických mění v poušť. Parta Evropanů se vydává na dobrodružnou cestu neobyvatelnými troskami. Téměř orwellovská utopie s prvky sci-fi. Nesourodá skupina lidí včetně vědců pluje z…

Cesta – od punku ke svobodě
Jak to vypadá, když se punkový bubeník rozhodne nepít, nekouřit a nedrogovat? Lukáš Vincour napsal autobiografickou knihu o tak trochu netradiční cestě člena několika úspěšných hudebních skupin. Nahlédnete do zákulisí kapel, se kterými se vypracoval od prvních koncertů …

Príhody tuláka po Slovensku
Text knihy vznikol počas mesačného putovania Martina M. Šimečku Slovenskom. Reportáž bola publikovaná v Denníku N a u čitateľov vzbudila veľkú pozornosť, preto sme sa rozhodli vydať ju aj knižne. Martin M. Šimečka sa začiatkom júna 2022 vybral do hôr bez prípravy, bez p…

Pohádky 1-10
V roce 2017 vyšel první díl titulu určeného pouze pro digitální obchody, titulu plného pohádek z archivu Supraphonu s lapidárním názvem "Pohádky". Postupně jsme vydali 10 dílů pod kat.čísly VT 2877-2, VT 7531-2, VT 2457-2, VT 2343-2, VT 0806-2, VT 7845-2, VT 0807-2, VT …

Venuša zo zátoky
Pohodovú prázdninovú atmosféru leta v roku 2009 naruší hrôzostrašný nález dievčenského tela bez hlavy a rúk. Torzo pláva v ramene rieky neďaleko lodenice, mladí športovci zažijú na tréningu ozajstný šok. O dva dni sa na opačnom konci mesta v zátoke rieky nájde odseknutá…

A pak nezbyl žádný
Klasické dílo první dámy detektivního žánru. V neúprosném rytmu známého popěvku o deseti malých černoušcích ubývá hostů v luxusním sídle na ostrově, bouří odříznutém od světa. Jakási ďábelská síla žene podle předem připraveného plánu jednoho po druhém do záhuby, až nezb…

Povídky Šimka a Grossmanna 7
Sedmý díl povídek, ač jsme to připravovali a měli už domluvený termín, jsme žel nestihli s Miloslavem Šimkem natočit. Tohoto úkolu se ujal Jiří Krampol, který byl několik let Šimkovým partnerema také častým interpretem povídek slavné dvojice. Přesvědčíte se, že to byla …

Faktor Omega
"Vatikán nikdy nezapomíná. Akční thriller balancující na ostří skutečné historie." Co skrývá Gentský oltář a proč byl tolikrát v historii ukraden či poničen? Tajemstvím opředená relikvie vstoupí i do života bývalého agenta FBI Nicka Leeho. Jeho bývalá snoubenka právě v …

Ťahal dedko repku
Možno to bolo vtedy, keď bol veľmi úrodný rok, alebo možno predtým a možno potom... jednoducho bolo raz tak, že dedkovi v záhrade vyrástla obrovitánska repa. Bola taká veľká, že ju sám nevládal vytiahnuť. Zavolal si teda na pomoc babku. Keď ani babka svojimi silami nepo…

Ofenziva českých zemí
Pokračování bestselleru Nad českými zeměmi slunce nezapadá. V polovině 20. století je z království námořní velmoc s koloniemi a državami po celém světě. Nedávno se Čechům podařilo uštědřit porážku rozpínavému carskému Rusku, když česko-slovenské námořní letectvo se stře…

Sluneční bouře
Erupce na slunci ovlivňují nejen polární záři, ale i chování vnímavých jedinců. Hrůzným způsobem zavražděný a rituálně zmrzačený mladý muž leží na podlaze kostela náboženského společenství, které kdysi založil. Pomůže jeho sestře, na kterou padl stín podezření, dávná ka…

Dobře odtajněný Miroslav Horníček
Vybral a sestavil Jakub Kamberský Soubor nahrávek dosud nikdy nevydaných, ale i známých či zapomenutých, v jedinečném, mnohahodinovém kompletu K letošnímu stému výročí narození velkého mistra slova vychází komplet známých, dříve vydaných, ale i zapomenutých, či dosud …

Hovory o józe a mystice č. 9
Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Pod skleněným zvonem
Sebeironie a věcnost jako způsob přežití. Vstupte do světa vyprávění, které recenzenti srovnávají s Jackem Kerouackem a J. D. Salingerem. Nechte se unášet plastickým líčením Ameriky padesátých let, autorčinými popisy míst, postav a nálad, které nesou autobiografické prv…

Dumas: Hrabě Monte Christo
Velkolepou vlastní dramatizaci klasického románu A. Dumase natáčel šéfrežisér Čs. rozhlasu Jiří Horčička řadu měsíců a dokončil ji v r. 1983. Hrají v ní tři desítky herců dvou generací a jejichvýkony odpovídají profesionalitě režiséra, který dnes patří mezi legendy (zem…

Advokát zo zadného sedadla
Michael "Mickey" Haller je právnik bez kancelárie. Úraduje na zadnom sedadle svojho Lincolna, a tak je vždy nablízku svojim klientom - motorkárom, podvodníkom, drogovým dílerom. Zákon je pre neho málokedy o vine alebo nevine - je o vyjednávaní a manipulácii. Keď si ho a…

Staré řecké báje a pověsti 10
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.