Audiokniha Celý život s hudbou, divadlem a filmem

Jako stín
Někde tam je. Skrývá se. A neustále se dívá. Edinburské kriminální oddělení má plné ruce práce s případem únosce, kterého svědci popisují spíš jako stín než jako opravdového člověka. Vyšetřovací tým se proto rozrůstá o nekonvenční americkou forenzní psycholožku Connie W…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Nalezení
V kanceláři soukromé vyšetřovatelky Evy Černé se objeví zoufalý otec pohřešované Elišky. Dívka způsobila tragédii, utekla a zřejmě si chce ublížit. Rozjíždí se intenzivní pátrání a na místo dorazí i Tomáš Volf, který vyrůstal v nedalekém maloměstě. Vyšetřování však otev…

Pohádky s Naďou Konvalinkovou
Nový kompilační titul pro děti tvoří výběr z pohádek Martínkova čítanka, Počítání oveček, Nezbedné pohádky, Velikonoční pohádkový kalendář a další pohádky. Jejich společným jmenovatelem je letošní jubilantka, usměvavá, hojně obsazováná herečka a hlavně skvělá vypravěčka…

Jižan a blondýna
Příběh vztahu Češky a řeckého muže vyprávěný s úsměvným nadhledem. Humoristický román s autobiografickými prvky, "Jižan a blondýna" vyšel knižně poprvé v roce 2012, jako audiokniha vychází v roce 2023.

Klobouk s oblohou
Z malé Toničky roste mocná čarodějka. Je načase zjistit, co to obnáší… Dva roky poté, co se štěstím porazila Královnu víl, se jedenáctiletá Tonička Bolavá vypraví do světa, aby dál rozvíjela vrozený talent pro čarování. Coby učednice slečny Rovnovodovážné beztak rychle…

Kulhavý poutník
Princ Bajaja, Potrestaná pýcha - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Dívka, která kopla do vosího hnízda - Milénium 3
Dívka, která kopla do vosího hnízda - Milénium 3 - hvězda švédské kriminální literatury Stieg Larsson sklidil ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. Velké finále světově nejprodávanější trilogie. Interpret Martin Stránský se představuje v životní for…

Tajemství sídla Craven Manor
Daniel zoufale shání práci. Když mu někdo pod dveře strčí vzkaz, který mu nabízí místo správce staré nemovitosti, má pocit, že to je příliš skvělé, než aby to mohla být pravda. Když ale dorazí do Craven Manor, zmocní se ho podezření. Dveře do starobylého sídla jsou doko…

Co mě naučil tučňák
Překvapivé jihoamerické dobrodružství s neobvyklým parťákem vyprávěné s britským humorem. Když Angličan Tom přijme místo učitele na argentinské internátní škole, ještě netuší, že si tam z výletu do Uruguaye propašuje tučňáka, jehož zachrání z ropné skvrny. Rychle se vša…

Dívky nalehko
Komisař Holina pátrá po vrazích vietnamské dívky. Další případ komisaře Holiny známého z knižní i televizní série Vraždy v kruhu. Je vražda mladé Vietnamky motivovaná sexuálně, nebo je za zločinem něco víc? Je vražda vietnamské dívky nalezené v soukromé zahradě v lehké…

Marie a Magdalény
Jedna rodová linie a stejný osud Pokud nedokážeme svým dcerám předat příběhy o svých chybách, hrozí, že je budou opakovat. Ale jsou to vůbec chyby, když ničeho nelitujeme? Magdaléna, Libuše i Eva vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino kolekti…

Buď v pogodě
Audioknihu čte Sandra Pogodová a Jan Kanyza Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných …

Život víry 2023/05
Život víry 2023/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Serhij Lvov: Rusko neproklínám, ale odpustit je těžké Serhij Lvov je mužem mnoha profesí – ku…

Tesla Noir
Thriller z alternativní historie plné Teslových vynálezů Píše se rok 1936. Ulicemi New Yorku se míhají světla elektromobilů a vysoko nad úrovní vozovky sviští vlaky nadzemní magnetické dráhy. Na střechách hučí transformátory a plazmové kanály zásobují město energií. Mla…

Otec hlava rodiny
Výběr ze známé humoristické knihy o běžných rodinných problémech a situacích. O rodinných figurkách. Hlavní postavou je velmi svérázný tatínek pan Day a jemu zcela na úrovni sekundující maminka paní Dayová...Čte: Svatopluk Beneš.

Artemis
Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka, která občas doručuje i nelegální, čili lépe zaplacené zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné …

Jack Reacher: Varovný signál
Když to nejde po dobrém, ať promluví pěsti. Jen pokud možno ne bezhlavě… Někdejší důstojník vojenské policie Jack Reacher by si zřejmě v roli vyhazovače dál lebedil v barech a stripklubech floridského Key Westu, kdyby ho tam nevyčmuchal jistý Costello. Jackovi se sice p…

Zákony zločinu
Muži zákona počas pátrania po páchateľoch narazia na bývalého väzňa, ktorý má pripraviť o život jedného z vyšetrovateľov. Napriek tomu, že spolupracuje, objednávku mohol dostať aj ďalší potenciálny vrah a nikto netuší, kedy a z ktorej strany príde posol smrti. Dôležitú …

Sebeléčba
Sebeléčba - audiokniha obsahuje slovem vedenou meditaci, jejíž autorkou je Alita Zaurak. Co vlastně znamená být zdravý? Co znamená léčit se?Skutečně je třeba přenášet zodpovědnost za své zdraví na někoho jiného, jak jsme to doposud často dělali? Pomoc druhých, zkušenýc…

Řeka s rozpuštěnými vlasy
Táta umí něžně rozčesávat vlásky a při tom vypráví pohádky. Něžné pohádky, které vypráví tatínek své holčičce Anežce, nejsou jen ta ledajaké převyprávěnky. Tatínek si je poctivě vymýšlí a přitom se dívá na svět Anežčinýma očima. Napadlo vás někdy dívat se na svět z be…

Staré řecké báje a pověsti 9
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Čapek: Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku
Karel Čapek, velký milovník zvířat, lidí a rostlin, byl také velký pozorovatel a glosátor. Zvířata, která se stala nedílnou součástí jeho života, byla proto častým námětem jeho literárních črt. Psal o nich s pochopením, láskou, humorem a vtipem. Ve fejetonu Pes a kočka …

Vltavská pohádka
Na březích Vltavy i ve vltavské vodě se odehrálo mnoho příběhů, ať už se staly lidem, rybímu potěru anebo vodníkům, kterých tu nežije tak málo, jak bychom si mohli myslet. O jedné, vlastně o dvou ztracených láskách, vypráví Vltavská pohádka. Ta první zmizela pod říční h…