Audiokniha Carrie

Být normální je na hovno
Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste …

Wavesbury
Napínavý historický román z dob, kdy anglické koráby vládly oceánům a staré rytířské ctnosti měly svou cenu. Je polovina 18. století a povstání příznivců stuartovského krále Jakuba na Skotské vysočině bylo poraženo. Anglický důstojník lord David z Wavesbury patří k vlá…

Tyrkysová hora
První žena světa na Čo Oj. Sen o vysoké hoře. „Není to vítězství nad horou, ale nad námi samými.“. „Víte snad, co obnáší ušití jednoho spacáku? Když nic jiného, tak kolem osmdesáti metrů švů a kuchyň plnou šusťákových ústřižků a silonových nití. A to nejlepší, plnění uš…

Karel IV. – Stíny minulosti
Po jednání s vévodou Albrechtem Habsburským v Budějovicích na podzim roku 1350 se Karel IV. účastní lovu v blízkosti Zvíkova. Mezi lovci, kteří se po skončeném honu sešli na shromaždišti, však král chybí. Pátrači ho najdou v bezvědomí, s přeraženou čelistí a poraněnou k…

Uzdrav sám sebe
Dr. LePera nabízí čtenářům podporu a nástroje, které jim umožní osvobodit se od destruktivního chování, získat zpět rovnováhu a vědomí, jak ovládat svůj život a navždy změnit způsob, jakým přistupujeme k duševní pohodě a péči o sebe. Jako klinická psycholožka se autorka…

Král hněvu
Bezohledný. Arogantní. A k zešílení sexy. Dante Russo se vyžívá v kontrole, jak v osobním, tak v profesním životě. Uhrančivý miliardář a generální ředitel v jednom se nikdy neplánoval oženit. Pak ho ale hrozba vydírání donutila zasnoubit se s Vivian Lau, dědičkou šperka…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Deníček moderního fotra
„Mimino je nepřející prevít, kterému jde výhradně o vaše nepohodlí.“ Jak to vypadá, když se muž ocitne na mateřské dovolené? Celou problematiku vylíčil autor v příspěvcích na úspěšném blogu, které poté vyšly knižně a nyní i audioknižně. Jeho texty popisují zážitky, situ…

Zloděj osudů
První díl temné fantasy série o střetu božské a lidské touhy po moci Magie. Kdysi ve světě lidí na Gambale zcela vládla, jenže jednoho dne se zničehonic vytratila a moc čarodějů pohasla. Teď hrozí, že se vrátí a uvrhne svět do chaosu, s jakým nikdo nepočítal ani v nejdi…

Zimní královna
Historický životopisný román ze 17. století vypráví příběh půvabné a vzdělané Alžběty Stuartovny, dcery anglického krále Jakuba I. Když se provdala za Fridricha Falckého, budoucího českého krále, netušila, jakému dobrodružství vychází vstříc. Fridrichova vláda v Čechách…

Život víry 2024/06
Život víry 2024/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Když jsem založil sbor, přestalo se v naší čtvrti vraždit – rozhovor s Dimasem Salaberriosem H…

Kouzelník Žito
Výpravná a jímavá pohádka o spravedlivém Žitovi, který se musí rozhodnout, zda obětovat svůj život, a zachránit tak svou milovanou, anebo žít věčně, ale v pekle, premiérovaná pro malé i velké diváky na Štědrý večer 2018, nyní vychází i v knižní podobě. Televizní pohádku…

Operativec II - Břídilové z Kábulu
Operativec opět zasahuje. Tentokrát při únosu v Afghánistánu. Románová trilogie Operativec pokračuje druhým dílem. Znovu se setkáváme s kapitánem Davidem Prokopem, který je tentokrát jako operativec vojenské zpravodajské služby nasazen v rámci kontingentu sil Armády Če…

Červenka
Neústupný detektiv se potýká s tragickým dědictvím norské minulosti, zradou ve vlastních řadách, abstinencí i láskou. Třetí případ Harryho Holea vychází jako audiokniha poprvé současně s vydáním českého překladu románu Červenka. Píše se rok 1944. V zákopech u Leningradu…

Paní Trumberryová si dává hádat
Výběr povídek získal název, který chce vzdát hold velkému kanadskému autorovi hovorovým výrazem naší mateřštiny. Nejde v něm o žádné nesmyslné vtipkování, ačkoliv Leacock si s gustem zahraje i se slovními vtípky, prostě s „ kanadou „. Je ovšem daleko víc než závazný špr…

Malí ľudia, veľké emócie
Sme uprostred revolúcie vo výchove, ktorá radikálne mení spôsob, akým vychovávame naše deti. Už sú preč časy mávnutia rukou nad detskými pocitmi: Neplač; Veď si v poriadku; Nerob scény. Keďže sa naše chápanie vyvíjajúceho sa mozgu zväčšilo, dnešní rodičia hľadajú nový s…

Apage satanas!
Další detektivní příběh z českých středověkých hradů, historika a oblíbeného autora Vlastimila Vondrušky je plný tajemných zápletek a dobrodružného pátrání. Annu z Rohozce, přítelkyni Ludmily z Vartemberka trápí podivné sny. V pitoreskním reji se jí zjevuje dílna obklop…

Obrazy ze Šumavy
„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž…

Zpověď inkvizitora
Zapomeňte na KLADIVO NA ČARODĚJNICE, teď je tu ZPOVĚĎ INKVIZITORA! Ponurý román odkrývá pozadí šumpersko-losinkých čarodějnických procesů na konci temného 17. století z pohledu jednoho z inkvizitorů, Františka Ferdinanda Gaupa. Vraždy, krádeže, smilstvo. Muž, který ochu…

Bílá paní na hlídání (2.série)
Pokračování vtipných příhod nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní dů…

Dobří holubi se vracejí
Drsný, tragikomický příběh o závislosti na alkoholu a cestě k uzdravení, odehrávající se v protialkoholní léčebně. Hlavní hrdina, Lexa, se snaží alkoholové závislosti zbavit. Nedostudovaný vysokoškolák, živící se jako topič, se dobrovolně podrobí léčení. V léčebně vysle…

Bakly: Bez slitování
Jeden z nejlepších českých spisovatelů, Miroslav Žamboch, a jeho další legendární hrdina. Tentokrát se jmenuje Bakly. Co víc si přát, než vidět tuto horu svalů a vyhlášeného mrzouta likvidovat nepřátele, kteří mají tu smůlu, že stojí v cestě jemu samotnému i jeho neochv…

Šum
>> „Ti, kdo poznatky z knihy uplatní, budou přijímat humánnější a spravedlivější rozhodnutí, zachrání životy a zabrání tomu, aby čas, peníze a talenty přicházely nazmar.“ — The Washington Post ## O audioknize Kdykoli se procesům naší mysli začne věnovat Daniel Kahnema…

Ocelové město
Kdo má sílu, má i moc. Na Franceville mají zálusk vládci Ocelového města, kteří připravují „normální vojenskou operaci“ ke zničení mírumilovného souseda. Na začátku všeho stálo pohádkové dědictví, které rovným dílem připadlo francouzskému doktoru Sarrasinovi a německému…