Psí detektivní kancelář
Dennodenně zasahují proti zločincům nebo pomáhají hodným lidem. Jaké případy je čekají?Jezevčice Dáda, kokršpaněl Pickwick, špic Din, boxerka Kamilka, ratlík Alex, voříšek Bugsy, bíglice Líza, fenka špice Dina... Tahle sehraná parta tvoří slavnou psí detektivní kancelář…

Slepá mapa
„Lidé přicházejí na svět z různých důvodů – z lásky, náhodou, nebo omylem. Já jsem se narodila kvůli bytu,“ předesílá hlavní hrdinka Anežka na začátku ságy o trojici žen, která se začala psát už před první světovou válkou. Do Anežčina osudu se promítají nejen životní př…

Maigret a soudcův dům
Do tohoto případu se Maigret vykázaný na francouzský venkov zakousl téměř s rozkoší… Zpráva o mrtvole spatřené v domě bývalého soudce je pro slavného detektiva, který byl ke svému nezměrnému zklamání jmenován vrchním komisařem v provinčním městečku Luçon, darem z nebes.…

Pohodová produktivita
V této revoluční knize Ali odhaluje, jak může věda o dobré produktivitě změnit váš život. Představuje tři skryté "energizéry", které jsou základem příjemné produktivity, tři "blokátory", které musíme překonat, abychom porazili prokrastinaci, a tři "udržovače", které zab…

Miler: Krtkova dobrodružství 2 - Jak Krtek uzdravil myšku
Další díl z cyklu dramatizovaných pohádek slavného Krtečka výtvarníka a režiséra Zdeňka Milera. Málokterý hrdina se dočkal tak spontánní a široké odezvy na veřejnosti, jako právě Krteček. V loňskémroce jsme vydali první díl Krtečkových příběhů, který, namluvený Markem E…

Dodatky
Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

Povídky z Oděsy a odjinud
Hrdinové příběhů v citlivém podání Pavla Soukupa prožívají své (ne)všední osudy mezi Oděsou, válečnou vřavou v Evropě a New Yorkem. Výbor povídek představuje působivý průřez dějinnými mezníky 20. století vnímanými optikou všednodennosti. Hrdinové příběhů v citlivém pod…

Můj přítel Maigret
„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Čtyři uši na mezi
Autorku Tajemství proutěného košíku a mnoha dalších populárních knížek i televizních inscenací a filmů jistě nemusíme zájemcům o literaturu představovat. Čtyři uši na mezi je příběh o lidských vztazích a kamarádství, i když jeho hrdiny jsou králíček se zajíčkem. Ti dva …

Hovory o józe a mystice č. 9
Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Jak nevyloupit banku
Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…

Oldřiška
Pod jménem Františka Nepila jsou čtenáři a rozhlasoví posluchači zvyklí nacházet úsměvné a laskavé příběhy.Nepilův příběh s názvem Oldřiška nás vrátí do druhé poloviny 10. století, kdy českou zemi ovládl bratrovražedný boj mezi Přemyslovci a ostatními rody. Apokryf z ča…

Vánoční rozjímání
Tichý čas versus čas stresu a nákupů. Nádherná zamyšlení, plná něhy a lásky, která by neměla chybět žádnému adventu. Vánoční poselství jednoho z nejoblíbenějších duchovních autorů současnosti provází čtenáře v krátkých hutných črtách po adventních a vánočních tématech…

Veterinářka vypráví
Chyťte papouška v supermarketu! Příběhy o zvířatech a o tom, co je možné při jejich léčení zažít. Veterinářka se snaží za každých okolností zvířatům pomoci. S láskou a velkým osobním nasazením. Lýdia Suková je veterinářkou v severních Čechách. Specializuje se na koně a …

Na prahu neznáma
Z prózy spisovatele a žurnalisty Karla Poláčka, která s podtitulem Satirické romaneto vycházela v roce 1922 na pokračování v Lidových novinách.Připravil Jiří Vondráček. Režie Petr Mančal. Účinkuje Arnošt Goldflam.Natočeno 2012.

Sál smrti
„Jedním špatným tahem lze prohrát i nejlepší partii.“ – čínské přísloví V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl. Na místo činu je vyslán Li Jen, protože objevené mrtvoly mohou souviset s nevyřešenou vraždou v Pekingu. Kdy…

Zabil jsem...
Když se vám život ve vteřině otočí o 180 stupňů. Psychologický příběh člověka, který byl v nesprávný moment na nesprávném místě. Ráno jako každé jiné. Spokojený bankovní úředník posnídá se svou rodinou a odjíždí autem do práce. Lesní úsek silnice je zahalen hustou mlhou…

Milenec Adely Ostrolúckej
Adela, jediná dcéra pána Ostrej Lúky, spozná na návšteve u svojho strýka v Zemianskom Podhradí neobyčajného muža. Nesmierne príťažlivý básnik a filozof Ludevít sa búri voči vrchnosti, a preto ho považujú za vyvrheľa. Adela sa proti zdravému rozumu vášnivo zamiluje a mus…

Kubátová: Jak Krakonoš s Trautenberkem vedli válku
Od autorky námětu televizního večerníčku "Krkonošská pohádka".

Námořní bouře
Tísňové volání přivede vyšetřovatelku SLOAN MCPHERSONOVOU a jednotku Programu podvodního pátrání na výletní loď u pobřeží Fort Lauderdale, která se potápí v důsledku záhadné exploze. Jelikož se zdá, že má výbuch na svědomí ekoterorista a že jsou v ohrožení další lodě, z…

Drak spí
V zapadlé jihočeské vesničce se před čtrnácti lety odehrálo něco, o čem Eliščina matka už nikdy nechtěla mluvit. Dospělá Eliška se teď vrací, aby dávné události pochopila. Po jejím příjezdu však zmizí mladá žena a další je zavražděna. Spojitost zločinu se starým nevyřeš…

Život je boží
Filip je mladý, začínající učitel. Bydlí v moderním, dvoupokojovém bytě na kraji malého města se svým psem Aronem. Před nedávnem se s ním rozešla přítelkyně Eliška. Naštěstí odjela na letní brigádu do Anglie. Je těžké zapomenout na někoho, koho milujete. Dokáže to Filip…

Královna Říše stínů
Poslechněte si pohádkový příběh inspirovaný starými řeckými bájemi o božské Koře alias Persefoně, která se stane královnou podsvětí. Kora čili Persefona (Věra Hučínová), Triptolemos, pastýř (Lukáš Hlavica), Abás, pastýř (Martin Zounar), víla Kyané (Veronika Žilková), Dé…

Poslední Mohykán
Dvě dívky, dcery anglického generála jsou v nebezpečí. Indián Unkas, poslední z kmene Mohykánů, se je snaží ochránit. Před kým je však musí bránit a jak to provede, to je několik tajemství, která ukrývá rozhlasová hra, natočená podle stejnojmenné knihy J. F.Coopera. …

Velká pohádka doktorská (1977)
Jedna z nejznámějších z Devatera pohádek Karla Čapka, tentokrát v přednesu Františka Filipovského.