Audiokniha Bylo nebylo jedno zlomené srdce

Robur Dobyvatel
Co má větší budoucnost – řiditelné vzducholodě členů leteckého klubu ve Filadelfii, nebo vznášedla těžší než vzduch, jako je Albatros inženýra Robura? Robur Dobyvatel (1886, Robur le Conquérant) je román z cyklu Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires). Česky kn…

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Existuje opravdu záhadný sirotčinec pro děti se zvláštními schopnostmi, o němž Jacob jako malý slýchával? Teď je mu šestnáct a po rodinné tragédii se vydává na cestu, která mu umožní pochopit, kým vlastně je. Nezodpovězené otázky jej zavedou na vzdálený ostrov u pobřeží…

Příběhy Pata Hobbyho
Pět epizod ze života stárnoucího hollywoodského scénáristy. Už nemá chuť, ani sílu, ani nápady. A přece musí denně bojovat o svoje místo na výsluní.V titulní roli Václav Postránecký.Seriál na motivy výrazně autobiografických povídek Francise Scotta Fitzgeralda o stárnou…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Dary pre rybára
Pred ľudskou závisťou sa treba mať na pozore. Lebo aj dobrého, úprimného človeka dokáže veľmi rýchlo ožobráčiť. Presvedčil sa o tom aj jeden rybár. Našiel zraneného vodného vtáka žeriava a keďže mal dobré srdce, nezištne mu pomohol. Nebol to však len taký obyčajný vták.…

Táto, povídej! Komplet
Jan Werich a Jana Werichová Táto, povídej! Režie a dramaturgie Vladimír Rohlena a Jiří Melíšek V létě roku 1969 nabídl rozhlasový režisér Jiří Melíšek, pracující ve dvojici s Vladimírem Rohlenou, že nahraje pro Československý rozhlas životní vzpomínky Jana Wericha. Bylo…

Cyrano z Bergeracu (2015)
Český rozhlas vrátil po šedesáti letech na rozhlasové jeviště jednu z nejslavnějších her všech dob Cyrano de Bergerac. Titulní roli hrdého gaskoňského bouřliváka, který svůj širák v souboji odhazuje v dál, ale před ženami se skrývá pod balkónem, převzal po Karlu Högerov…

Hurvínek a pohádky
Sedmnáctý titul archivní řady nahrávek Divadla S+H zahrnuje loutkovou hru Hurvínek a pohádka s hádankou /stopáž 42 minuty/ a dvě krátké scénky Loutkové divadlo u Spejblů a Cirkusová pohádka. Variace na pohádková témata se v repertoáru Divadla S+H objevují často a Miloš …

Vzpomínky Františka Kováříka
Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1846 Vzpomínky Františka Kováříka vydanému Supraphonem v roce 1976 a vycházejícímu nyní digitálně: Každý se občas octne v situaci a náladách, kdy touží mít vedle sebe moudrou, zkušenou a shovívavou bytost, která by ho povzbudila, dod…

DJ Jimmy
Pohádka DJ Jimmy je příběh malého pejska, který se svým páníčkem jezdí do divadel, kde účinkuje pro děti v hudebních pořadech. Když se nudí, tak prožívá malé dobrodružství. Záhadným kouzlem se dostane do počítače a v převleku kocoura cestuje po světě mezi hudebními styl…

Záhadné bodnutí
Rozhlasové „bodnutí“ Josefa Mareše Detektivku Záhadné bodnutí napsal pro Český rozhlas kriminalista Josef Mareš, jeden ze scenáristů televizních Případů 1. oddělení. Hra začíná voláním zoufalé ženy, která na policii oznamuje pobodání manžela blíže neurčeným násilníkem. …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Být normální je na hovno
Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste …

Obklopený idiotmi
Nie každý, komu nerozumiete, je nevyhnutne idiot. Prelomová metóda vám pomôže konečne porozumieť svojmu šéfovi, kolegom či životnému partnerovi, ba dokonca vlastným deťom. Máte pocit, že všade stretávate samých idiotov? Vytáčajú vás ľudia a máte pocit, že ich reakciám a…

V překrásném měsíci máji (Družina májová)
Původní EP album 1039 9776 "V překrásném měsíci máji (Družina májová)" vydal v roce 1979 Supraphon jako přílohu stejnojmenné knihy, souboru básní a dokumentárních textů většiny autorů, kteří se v r. 1858 představili v almanachu Máj. Na gramofonovou desku byly nahrány bá…

Správce impéria: Vrah
První část třetí knihy trilogie Sága o Impériu. Ochránce Impéria lady Mara z Acoma se sice zbavila svého úhlavního nepřítele, rodu Minwanabi, leč zášť lorda Tasaia jde vskutku za hrob. Spolek nájemných vrahů Hamoi se chystá vyplnit odkaz zemřelého lorda. A v pozadí se j…

Hlava Medúsy
Dramatik František Pavlíček pro rozhlas převyprávěl bájný starořecký příběh. Hrdina Perseus se vydává zachránit svou matku z potupného žaláře. Přemůže obávanou Gorgonu, jejíž pohled mění vše živé v kámen?Osoby a obsazení: princ Perseus, syn Danae (Jiří Langmajer), Andro…

Život ve staletích – 13. století
Historie jako na dlani. Přehledně a poutavě. Další díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Jak vypadala krajina 13. století? A kdo byli její obyvatelé? Kolika …

Finanční hojnost
Finanční hojnost - audiokniha obsahuje nahrávku, jejímž autorem i interpretem je Roman Svoboda. Před vámi je velice účinný tvůrčí proces, pomocí kterého je možné dosáhnout finanční hojnosti a bohatství. Tento tvůrčí proces obsahuje techniky řízené relaxace, vizualizace …

Fico
Svedectvá takmer troch desiatok kolegov, súputníkov i politických oponentov a rivalov Roberta Fica. Stovky hodín diskusií a desiatky e-mailov s priamymi aktérmi politického života aj expertmi pracujúcimi v zákulisí politických strán a predvolebných kampaní. Stovky hodín…

Jak jsem vyhrál válku
Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo…

Neodvratný skon maratónského běžce
Děj hry Jiřího Vilímka Neodvratný skon maratónského běžce se začíná odvíjet na samém sklonku války, v ilegální redakci jakýchsi novin. Skupinka mužů různého charakteru a různé válečné zkušenosti tu přepisuje a postupně vydává deník hrdiny, jemuž všichni říkají Atéňan. T…

Sny v čarodějnickém domě
Vyvolaly ty sny horečku, nebo horečka způsobila sny? To už Walter Gilman nevěděl. Nadějný student matematiky a geometrie s nástupem na Miskatonickou univerzitu v Arkahmu doslova propadl tamnímu přízračnému kouzlu a našel zálibu v okultních vědách. Záměrně se ubytoval v …

Dodatky
Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…