Audiokniha Business Risk Buster Intervenes 3

Rosemary má děťátko
Snad v každém domě se tu a tam stane něco hrozného… Ďábelský rok 1966. Novomanželé Woodhouseovi si pronajali byt v honosném činžáku na newyorské Sedmé avenue, počali v něm první dítě a budoucí otec zázračně obdržel lukrativní hereckou roli. Rosemary jde z toho stresu hl…

Královna Rejčka
Z „ošklivého káčátka“ sebevědomou ženou Živě vylíčený životní příběh Richenzy z rodu Piastovců, pozdější české královny Alžběty Rejčky, manželky Václava II. a lásky Jindřicha z Lipé. Po smrti manželky Guty se český král Václav II. chystá znovu oženit. Vyhlédne si osiřel…

Mistr Jan Hus - archivní přednášky a Rok v dopisech
Rok v dopisech - Jan Hus (22. 6. 2006) 22. června 1415. Mistr Jan Hus píše z Kostnice přátelům. čte Jiří Schwarz, připravila Bronislava Janečková Jan Hus a osudy husitství přednáška prof. Karlovy univerzity Dr. Josefa Pekaře z 5. 7. 1935 Jan Hus přednáška historika, …

Pohádky z jižních Čech a Šumavy aneb vyprávění kapra Jakuba
Soubor pohádek obsahuje pohádky: - O rybníku Rožmberku a třeboňských lázních - O smutném šumavském nádraží a mašinkách z České Kanady - O prameni Vltavy a Zvíkovském raráškovi - O dačickém cukru a pekaři z Netolic - O alchymistovi z Krumlova - O píseckém zlatě a lipensk…

Bílý pramen
V německém názvu Aše se připomíná popel. Dějiny jejího předurčení se málem naplnily, ale naděje žije dál… V nejzápadnějším výběžku našeho státu, který se k českému území přidružil jako jeden z posledních cípů, odjakživa hospodařili téměř výlučně sudetští Němci. Pro Čec…

Nedělní (Lázeňská) škola Luďka Soboty
V roce 1988 natočil Supraphon v Lázeňském divadle v Luhačovicích představení Nedělní (Lázeňská) škola Luďka Soboty, které nyní vydáváme poprvé na titulu určeném pouze pro digitální obchody

Roky
Běh velkých dějin a plynutí roků jednoho života… Bilance Annie Ernauxové se opírá o netradiční mix osobních vzpomínek, deníkových záznamů a historických faktů z let 1940–2006. Poskytuje cennou výpověď o francouzských, potažmo západních dějinách každodennosti v rozmezí v…

Všichni za jednoho
Čtyři statečná zvířátka, Makovička, Daňka, Chrochtík a Míša, nemůžou uvěřit svým vlastním očím: v Medovém lese se zničehonic objevilo koťátko, které se o sebe určitě nedokáže samo postarat. Ještě štěstí, že do lesní školky právě nastoupila velmi nevšední holčička, která…

Vůně kávy a chuť absintu
Alissa Snowdenová měla odjakživa pocit, že se narodila do nesprávné doby. Miluje historii a četbu, a tak je šťastná, že může pracovat jako knihovnice v Londýnské královské knihovně. Její pokojný život nad stránkami knih však skončí, když se jí mezi reagály zjeví tajemný…

Předčítač
Patnáctiletému Michaelovi pomůže v nesnázích o generaci starší Hanna a její nezištné gesto vyústí v několikaměsíční vášnivý poměr. Když pak mladík už jako student práv přihlíží procesu, jenž má potrestat dozorkyně z nacistického koncentračního tábora, s údivem na lavici…

Eliáš a babička z vajíčka
Mami, tati, tady jsem! Vtipný, citlivý a laskavý příběh o malém chlapci, na kterého nemají jeho rodiče čas. Cítí se sám, dokud v zahradě neobjeví vejce, z něhož se vyklube malinká babička s křídly. „S rodiči je to jako s počasím. Člověk si je nevybírá. Ať se nám líbí, n…

Pohádky bratří Grimmů s písničkami bratří Ebenů
Pohádky bratří Grimmů patří k nejznámějším a celosvětově nejoblíbenějším příběhům pro děti. Podnítily řadu sběratelů, u nás z nich čerpali K. J. Erben i Božena Němcová. Spojují se zázračnou fantazií nadpřirozené děje s obyčejným pozemským životem. Jsou svědectvím dávnýc…

Kdo zabil tu babu?
Severočeský Most. Temné místo, do kterého zavítal nový kriminalista Jan Šindler. A hned jeho první případ má desítky podezřelých. Vrah je ovšem jenom jeden. Ale kdo tedy zabil tu babu?

Nitranská brána smrti
Při vojenské výpravě do Horních Uher se vojskům krále Přemysla II. Otakara podaří obsadit slovenskou Nitru. Správy města se ujímá prokurátor Oldřich z Chlumu. Jednoho rána se na Dolní bráně najde oběšené tělo kanovníka nitranské kapituly. Nitrou se šíří panika, neboť je…

O kouzelné stolístce a srdci z perníku
Poslechněte si příběh o vzteklé princezně Julince, kouzelné růži z čertovské zahrádky a dvou bratrech perníkářích.Osoby a obsazení: Matěj perníkář (Marcel Vašinka), Madla (Dagmar Veškrnová-Havlová), Tonda, Matějův bratr (Bořivoj Navrátil), král (Zdeněk Řehoř), Jůlinka, …

Anička na řece
Anička a její kamarádky prožijí nezapomenutelné léto na vodě! Devátý díl úspěšné série. / Miluješ prázdniny a dobrodružství? Anička ano. Letos je prožije jako správný vodák na řece Lužnici. Zní to jako báječné léto! A navíc s ní pojedou i její nejlepší kamarádky – Dita,…

Sto rokov samoty
Román Sto rokov samoty je považovaný za jedno z najvýznamnejších diel latinskoamerickej a svetovej literatúry. Prvý krát vyšiel v roku 1967 a odvtedy bol preložený do viac ako 37 jazykov. Nápad na jeho napísanie sa zrodil v januári 1965, keď Gabriel García Márquez cesto…

Rozina sebranec
Rozina v dětství nechápe, proč ji její rodiče nemají rádi. Pochopí to až později, když se dozví, že je sebranec, dítě odložené na schodech před kostelem. Jediným blízkým člověkem pro ni je její zachránce, páter Antonín z kláštera svaté Anežky. O mužích má špatné mínění.…

Kateřina Aragonská: Pravá královna
Měli si být oporou a stvrdili to před Bohem. Avšak jen ona na to dbala… Už počasí v anglickém přístavu věstí, že se španělská infantka Catalina bude muset důkladně obrnit proti nevlídnosti Severu. Sňatková politika jí za chotě určila zdejšího prvorozeného prince Artura …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Proč nejsem komunistou I.
V roce 1924 otevřel Ferdinand Peroutka v časopise Přítomnost anketu Proč nejsem komunistou? Příspěvky do ní napsali přední čeští spisovatelé a intelektuálové - Karel a Josef Čapek, Jan Herben, František Langer, Josef Kopta, Fráňa Šrámek, Ladislav P. Procházka, Jaroslav …

Maryša
Bohatý mlynář Vávra se uchází o ruku Maryši Lízalové. Ona však miluje chalupnického synka Francka. Její rodiče by však po jejím boku raději viděli Vávru i přesto, že je to hrubý a necitelný chlap. Když Francek musí narukovat, zůstává jeho milá sama a snaží se vzdorovat …

Zimní včely
Je mi smutno po včelách. Utýraly je nenávistné armády. Bývalý gymnaziální učitel si na sklonku druhé světové války píše deník. Křehký román plný kontrastů – ticha včel a nacistických fanatiků, osamělosti a touze po lásce. Jsou poslední měsíce druhé světové války. Býva…

Utrpení mladého Werthera
Námět k románu, který založil jeho světovou slávu, Goethe načerpal při své praxi praktikanta u soudu. Kromě vlastní lásky posloužila autorovi jako námět sebevražda jeho kolegy. Utrpení mladého Werthera (1774) je kombinací románu v dopisech a románu deníku, v němž spisov…