Audiokniha Bratrstvo bílého klíče

HOT
Ať už se zabýváte čímkoliv, pravděpodobně existují technologie a nástroje, které to zvládnou za vás. Nebo aspoň část práce. Rychleji, snadněji, levněji. A jejich zavedení do firemní komunikace, procesů, zpracování dat či inovací produktů je právě tím milníkem, který odd…

Osm kroků
Dokumentární hra o posledních dnech K. H. Franka - režie Jan Berger, v hlavní roli: Boris Rösner Osoby a obsazení: Karl Hermann Frank (Boris Rösner), Kamil Resler, advokát (Jiří Šrámek), Kroupa (Pavel Soukup), Kozák (Stanislav Zindulka), zřízenec / Navara (Luděk Nešleha…

"Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami
Nahrávka lekcí s výukou správné řeči a vyslovování pro děti s vrozenými vadami řeči z osmdesátých let může i dnes pomáhat ... Pro vydavatelství Panton připravili v roce 1981 (1984, reprint) RNDR. Josef Pešák, Ivana Lýsková, Vojslav Ketman, text Marie Zbořilová, odborná…

Má protentokrát obsazená vlast
Národní divadlo, 5. června 1939. Uvedením Smetanovy Mé vlasti, přenášené živě Československým rozhlasem a přejímané radiostanicemi v Paříži a v Oslo, vrcholí Pražský hudební máj - mimořádný festival, který vznikl z iniciativy dirigenta Václava Talicha a jehož cílem bylo…

Gygův prsten
Básnický příběh o lydském králi i jeho řeckém příteli, jejichž osudy a životy rozhodne láska.Nejrozšířenější verze Gýgova příběhu se zakládá na několika Platónových zmínkách a na údajích u Lúkiana a Cicerona. V tomto podání je Gýgés pastýřem ve službách lýdského krále K…

AHA! Rodičovstvo
Tento prelomový sprievodca pre každého rodiča mení zaužívané postupy vo výchove detí a transformuje vzťah rodiča a dieťaťa do pohodlného spolunažívania. Netrestajte – pomáhajte a vychovávajte! Pomôžte deťom spracovať ich emócie a obmedzte ich neposlušnosť na minimum. P…

Rybí profesor
Povídka Rybí profesor z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy, je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Nauč se to!
>> Nauč se to! je návod, jak se efektivně porvat s učením a pamatováním si – a pokud jste pedagog nebo lektor, tak i s tím, jak svoje znalosti předávat co nejúčinněji. Schválně, vzpomenete si, kdy vám naposledy někdo radil s tím, jak se vlastně učit? A kolik vám tehdy b…

Vekslačka
Když jí bylo třináct, v poválečném Československu byla vyhlášena měnová reforma a Alminu rodinu to zničilo. Doktorská dcerka zvyklá na život ve velké vile se najednou ocitla v maličkém přízemním bytě se dvěma babičkami a špatným kádrovým profilem. Alma ale nebyla holka,…

Jako člověk
Co to znamená být člověkem? Odpověď nenajdete v knihovnách ani v intelektuálních diskuzích, ale v dešti, větru, blátě a nepohodlí, kdy každý pór kůže a každá buňka vašeho těla divoce křičí, že žije. - Co udělá s našimi smysly dlouhý pobyt v divočině? - Kdy a jak vznikal…

Eliška Přemyslovna
Princezna Eliška a její dva sourozenci jsou posledními potomky slavného přemyslovského rodu. Kdo z nich usedne na královský trůn? Král Václav III., princezna Anna, nebo Eliška, kterou teta Kunhuta Přemyslovna připravovala na řeholní život ve svatojiřském klášteře na Pra…

Hrad mrtvých
Šlechtic Raimund z Pušperku doprovázel Elišku Přemyslovnu na její svatbu s Janem Lucemburským ve Špýru. S královskými manželi se také vrátil do Čech a po Janově slavné korunovaci konečně zamířil domů na svůj hrad Pušperk v podhůří Šumavy. Ke svému zděšení zjistil, že Pu…

Slovní sebeobrana
Audiokniha je určena všem, kteří chtějí uspět v každodenní komunikaci. Nabízí jednoduchý návod, díky kterému usměrníte své vyjadřování a předejdete konfliktům. Metoda spojující asertivitu, harmonickou energii a duševní eleganci pomáhá zvládnout vlastní nitro i nejrůzněj…

100 statečných - Host č. 45 - Petr Tichý 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Tichý (generální ředitel společnosti Barrandov Studio)

Život víry 2022/04
Život víry 2022/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Víme, čemu věříme? Sedli byste si do trakaře, který veze provazochodec n…

Portrétoval anglickou královnu
Fascinující příběh sochaře královské rodiny Franty Bělského Příběh českého sochaře Franty Bělského, který měl jako jediný Čech tu čest ztvárnit královskou rodinu, a to nejen samotnou Alžbětu II., ale i vévodu z Edinburghu, královnu matku nebo prince Williama. Kým byl če…

Činoherní klub
Původní LP album 1 58 0411 "Činoherní klub" vydal Supraphon v roce 1970 - nyní titul, který uváděl úryvky několika úspěšných inscenací z repertoáru proslulého pražského Činoherního klubu (Bludiště, Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho, Zločin a trest, Na koho to slovo p…

100 statečných - Host č. 46 - Bohdan Rajčinec 07.06.2014
Hostem L. Výborné - B. Rajčinec (z Ukrajinské iniciativy v Praze)

Hřej, sluníčko, hřej. Pásmo k Mezinárodnímu roku dítěte
Původní LP album 1118 2578 "Hřej, sluníčko, hřej." vydal Supraphon v roce 1979 u příležitosti Mezinárodnímu roku dítěte - nyní vychází poprvé digitálně. Obsah: Výběr z tvorby českých básníků a spisovatelů pro pásmo Hřej, sluníčko, hřej 1. Kdyby tu nic nebylo 1:10 2. Pro…

Nepil: Malý atlas mého srdce
Autor s osobitým humorem líčí dojmy a zážitky ze svých cest do zahraničí.

Krvavá voda
V istú septembrovú noc roku 1989 v malom mestečku na dalmátskom pobreží zmizne dievča. Po sedemnásťročnej Silve akoby sa zľahla zem a policajné pátranie neprináša nijaké výsledky. Naposledy ju videli na miestnej rybárskej zábave, a hoci existuje viacero teórií a podozri…

Jedenáct minut
Proslulý brazilský spisovatel se ve svém románu inspiroval příběhem mladé Brazilky. Venkovská dívka podepíše v Rio de Janeiru s evropským podnikatelem smlouvu, která jí má zajistit kariéru tanečnice, když však pozná skutečné podmínky práce v ženevském podniku, dá předno…

Žárlivka
Čeho všeho je chorobný žárlivec schopen, když ho pohltí obsese? Hlavní hrdinka Renáta, ponořená do vlastních obav a nedůvěry, prochází trýznivým vnitřním bojem, který se postupně stává destruktivní nejen pro ni samotnou, ale i pro její blízké. Když už se zdá, že narazi…

Epištoly kutnohorské a vybrané články politické
Audiokniha s titulem Epištoly kutnohorské a vybrané články politické vychází při příležitosti 190. výročí narození Karla Havlíčka Borovského (31. října 1821). Devítihodinová nahrávka obsahuje kompletní Epištoly, jak byly souborně vydány v roce 1851, a 21 novinových člán…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …