Audiokniha Bratrstvo bílého klíče

SHERLOCK HOLMES ve státních službách
PRVNÍ ROZHLASOVÁ HRA VYSÍLANÁ PO 70 LETECH ŽIVĚ 17. 9. 2017 „Obstarali jsme si i zelnou hlávku, abychom mohli zachytit samotný okamžik vraždy“ Artur Conan Doyle: SHERLOCK HOLMES ve státních službách Sherlock Holmes: Honza Hájek John Watson: Pavel Batěk Fama Quartet Dá…

Povídky Šimka a Grossmanna 5
Své povídky psali autoři ještě jako téměř neznámí při společných sedánkách v pražské kavárně Slavie. Později jimi prokládali své jevištní kompozice, ale knižně mohly vyjít až počátkem devadesátých let minulého století. Jejich humor přežil desetiletí. Tento titul vám nab…

Pohádky skřítka Medovníčka a Pohádky skřítků Medovníčka a Barvínka
Pohádky skřítka Medovníčka - Pod osamělým mohutným dubem uprostřed paseky si postavil svoji chaloupku malý mužíček – skřítek Medovníček. Nenosil plnovous jako ostatní skřítkové a měl zdravé červené tváře, protože moc rád jedl med. Také byl kamarád se všemi včelkami v ok…

Z mámy poutníkem
Je opravdu poutní cesta do Santiaga de Compostela tou zázračnou a nezapomenutelnou, jak se o ní tvrdí? Skutečně se na ní dějí zázraky, jak všichni říkají? Je vůbec možné, že vás může změnit? A vskutku díky ní začnete věřit na anděly? Kniha je velmi intimním příběhem o ž…

Loutkář
Od případu Hadrového panáka uplynulo osmnáct měsíců. Hrůza z něj se stále vznáší nad Londýnem, detektiv Wolf zmizel. A jeho kolegyně seržantka Emily Baxterová čelí další sérii nezvyklých vražd – jejich oběšené oběti mají na hrudi vyřezáno slovo „NÁVNADA“. Stejně označen…

Pilát Pontský
Dramatizace původního Bulgakovova textu, který autor - v situaci nemožnosti ho vydat jinak - zakomponoval do struktury svého nejznámějšího románu Mistr a Markétka. Osoby a obsazení: vypravěč (Bořivoj Navrátil), dále účinkují Petr Kostka, Lukáš Hlavica, Pavel Soukup, Il…

Vzplanutí
Nadpřirozený jev, zvláštní shoda okolností, nebo rafinovaná snaha zničit důkazy? To je případ, nad kterým kroutí hlavou i vyšetřovatel požárů. Najít odpovědi rozhodně nebude snadné. Poručík Tomáš Volf na novém působišti v Praze mezi nové kolegy zrovna nezapadl a na slož…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Doskočiště Protektorát
Životní osudy 28 československých parašutistů z výsadků za II. světové války. Jak byli na svou misi připraveni? Kdo jim v protektorátu pomáhal? Kdo je naopak zradil? Jak se jim dařilo zůstat v utajení? Kolik z nich se dožilo konce války? Jitka Neradová (1969) Narodila …

Meč magistra medicíny
Meč magistra medicíny je prvním dílem série Kronika katů Mydlářů. Příběh proslulého kata, magistra Jana Mydláře, tu vypráví jeho syn, který po něm toto řemeslo zdědil. Historický román se odehrává v rudolfínské Praze a z jeho hrůzostrašných, tajemných a krví obestřených…

Bojovníci železné opony
Leninova teze o tom, že bolševická revoluce musí zvítězit na celém světě, má jeden jediný důvod – z domnělého „ráje“ nesmí být kam utéct. A když přeměna celosvětového řádu nevyšla, musela vzniknout Berlínská zeď i železná opona. Jeden z největších zločinů komunistické t…

Stín Otce
V tomto románovém příběhu o Josefovi z Nazaretu se autor ujímá náročného úkolu převyprávět život významné biblické postavy, která je spojena s narozením a dětstvím Ježíše Krista. Zachycuje nesnáze jeho každodenního života stejně jako napjatou atmosféru tehdejší doby, v …

Ole Zavřiočka
Na celém světě není nikdo, kdo by znal tolik příběhů jako Ole Zavřiočka, tvrdil dánský spisovatel Hans Christian Andersen. Ole Zavřiočka je pohádkový skřítek, který se skamarádil s rozhlasovým Hajajou. Ti dva se domluvili a rozhodli se vám poslat 7 kouzelných příběhů, k…

Půlnoční pacient
Hrdinou šestidílného seriálu Půlnoční pacient napsaného na motivy stejnojmenné prózy českého spisovatele Egona Hostovského, je český lékař žijící v emigraci v Americe. Širší kulisy jeho příběhu tvoří doba tzv. studené války mezi Západem a Východem. Hlavní postava se prá…

Zabil jsem...
Když se vám život ve vteřině otočí o 180 stupňů. Psychologický příběh člověka, který byl v nesprávný moment na nesprávném místě. Ráno jako každé jiné. Spokojený bankovní úředník posnídá se svou rodinou a odjíždí autem do práce. Lesní úsek silnice je zahalen hustou mlhou…

Mrtvé duše
Příběh Gogolova groteskně realistického románu je - podobně jako jeho slavná komedie Revizor - založen na nádherné anekdotě a kouzelné mystifikaci. Jedná se o dobrodružnou pouť zchudlého šlechtice Čičikova, který si usmyslel zbohatnout nákupem zemřelých nevolníků, z nic…

Hrobník
Žije život ohraničený hřbitovní zdí. Nikdy neopustil svůj rodný hřbitov, své království, které zdědil po svém otci a otci jeho otce. Zoufalý hrobník hledající ztracený řád. Muž zodpovědný, trpělivý, obětavý a vážný. Smířený s osudem celoživotního služebníka s mozolem na…

Outěchovice
Kniha divadelního režiséra Jiřího Frejky Outěchovice je vyprávěním o rodu dědičných svobodných myslivců Frejků z Útěchovic pod Stražištěm. Jiří Frejka v ní navazuje na vzpomínky svého otce Josefa, čímž se mu podařilo obsáhnout téměř dvěstěletou historii outěchovické mys…

Píseň meče
Stačí, aby Uhtred porušil slib věrnosti Alfredovi, a země nazývaná některými England by se brzy mohla jmenovat Daneland… Píše se rok 885 a v Anglii panuje křehký mír, který však zřejmě nebude mít dlouhého trvání. Do země připlouvají severští nájezdníci, které může zasta…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Nejmilejší večerníčky
Broučci, Káťa a Škubánek, Maxipes Fík, Křemílek a Vochomůrka, Maková panenka, Rumbajs a Cipísek, víla Amálka a králící z klobouku, Bob a Bobek. Kdo z malých diváků a posluchačů by je neznal!Četné reprízy TV večerníčků a stálý zájem o audiokazety s těmito hrdiny jsou nej…

Jen šmouha po nebi
Ve své nejnovější knize český spisovatel znovu otevírá a rozvíjí téma vykořeněnosti a návratů, téma střetu člověka s dějinami. I v popisech tragických události, fatálně se dotýkajících hlavního hrdiny, dokáže být Ivan Binar vtipný, ironický a své místo má v textu i nads…

Dívka v rysích drápech
V severním Švédsku zavládl surový kapitalismus, ekologický úpadek a zločin. Město Gasskas se stává jevištěm dramatu, které rozehraje smrt místní novinářky. Mikael Blomkvist se na sever vrací kvůli dceři – i kvůli poslední šanci na příběh, který by mohl zachránit jeho sk…

Králova spravedlnost
Co když je vrah, kterého všichni považují za viníka, ve skutečnosti nevinný? Anglie roku 1176. Aelred Barling, vážený soudní úředník krále Jindřicha II., je vyslán se svým mladým asistentem Hugem Stantonem vyšetřit brutální vraždu spáchanou ve vesnici nedaleko Yorku. P…