Audiokniha Borovice

Rozum a cit
Hlavními hrdinkami jsou tři sestry - devatenáctiletá Elinor, sedmnáctiletá Mariana a nejladší sestra Maigret. Po smrti svého otce se přestěhují do nového domova, kde prožívají lásku, ale i zklamaní. Dívky se od sebe liší svým přístupem k životu. Elinor je racionální a o…

Artemis
Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka, která občas doručuje i nelegální, čili lépe zaplacené zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné …

Školní řada. Učební pomůcky pro 4. ročník - Dějepis
Původně plánovaný titul "Školní řada. Učební pomůcky pro 4. ročník - Dějepis" natočený pro vzdělávací řadu pro školy, nebyl ve své době (dle naší dostupné dokumentace) nejspíš vydán - nyní tedy vychází pravděpodobně poprvé a pouze jako titul určený pro digitální obchody…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Báje a pověsti starého Egypta a Mezopotámie
Ve starých egyptských bájích a pověstech se vracíme po stupních staletí zpátky do dob před několika tisíci lety, kdy staří Egypťané uctívali boha slunce, ale také do doby počátků velkolepého stavitelského umění, řemesel a do doby počátků lékařské vědy a astronomie, k pr…

Budování státu
Četba na pokračování z knihy Budování státu od představitele české demokratické žurnalistiky Ferdinanda Peroutky (1895-1978). Publicista a spisovatel v ní podal monumentální kroniku vzniku a konstituování Československé republiky v letech 1918 až 1923.Živým i věcným sty…

Soumrak Camelotu
Xaverius Hawk usiluje o zničení Camelotu. Ale na scéně je i agent JFK. Sci-fi ze série Agent JFK. John Francis Kovář je tentokrát vyslán na Camelot, o jehož zničení usiluje podvratný Xaverius Hawk ve spolupráci se zrádkyní Agentury Nikitou Bernstein. Agent John Francis…

Myslet jako Sokrates
Jak využít rady největšího filozofa historie v moderním životě? Sokrates je snad nejznámějším filozofem našich dějin. Asi každý někdy slyšel jeho jméno a možná i slavný výrok: „Vím, že nic nevím.“ Celý život učil filozofii obyčejné lidi v ulicích Athén, je zakladatelem …

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Kdo zabije Evu S.?
Detektivka, která chytne a nepustí. Kvalitně napsaná detektivka plná napětí. Sedmdesátileté Evě Stieglitzové začne kdosi vyhrožovat smrtí. Přestože její vnučka najme detektiva, je žena v luxusním hotelu zavražděna. Kdo usiloval o její smrt? Eva Stieglitzová má ve svých …

Láska, vztahy a přátelství
Toltécká tradice říká, že k naší pravé povaze nás vede štěstí, svoboda a láska. Chceme-li najít svobodu, musíme si uvědomit, čím opravdu jsme a osvobodit se od znalostí, jež nás zotročují. Láska je potom z hlediska Toltéků výsledkem dokonalého zvládnutí vlastního vědomí…

Smrt kouzelného džina
Druhý díl série Sedmý smysl, který navazuje na Ostrov zasvěcení. Studovat na magické škole, za bratra mít draka a za nepřítele jeho dračího bratra, to není snadné. Ani kouzelný džin to nemá jednoduché, když se má postavit proti rodině svého pána.

Surrender: 40 písní, jeden příběh
Rockem za spravedlnost pro všechny. With or without you? Vážná operace přiměla frontmana kapely U2 k bilancování, protože nikdo neví dne ani hodiny, obzvlášť v Irsku. Kluk z Dublinu, který ve čtrnácti přišel o mámu a klackovitě dozrál v domácnosti tří nemluvných chlapů,…

Leviatan se probouzí
Pryč s vykořisťovateli ze Země a z Marsu! Lidstvo už osídlilo celou sluneční soustavu, ale ke hvězdám stále nedosáhne. A možná je to tak dobře, protože lidská povaha se za těch několik staletí vůbec nezměnila – zatímco jedni bojují o moc, druzí musí zápasit o holý život…

Tieňová sestra
Treba sa obetovať pre blízkych, no to neznamená, že sa musíš navždy vzdať svojej túžby. Po náhlej smrti milovaného otca – tajomného miliardára, ktorého jeho šesť dcér volalo tatko Slaný, sa jedna z nich, Star D'Aplièse, ocitne na životnej križovatke. Otec adoptoval svoj…

Průvodce ztracených
Páté pokračování série Sedmý smysl. I dvojčata Mojeranova se musejí poprat se svým osudem v poněkud netradiční magické škole.

Záhadná oběť
V roce 1988 zmizela z chudinské londýnské čtvrti školačka Janey Macklinová. Její tělo se nikdy nenašlo a případ zůstal nevyřešený. Nyní, o třicet let později, se na soukromou detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera obrátí kreativní agentura, která chce J…

Prečo spíme
Spánok patrí k najdôležitejším, ale najmenej pochopeným aspektom nášho života, zdravia a dlhovekosti. Donedávna vedci nedokázali odpovedať na otázky prečo spíme, ako spánok pomáha nášmu telu a mozgu, prečo nás postihnú ničivé zdravotné následky, keď nespíme. Najmä v por…

Deník malého poseroutky 19 - Recept na katastrofu
Greg Heffley je pod tlakem a zjišťuje, že když se smíchá hromada rodinných příslušníků, malý domek na pláži a úmorné vedro, je to recept na katastrofu. Když už jsme u receptů – tajné ingredience babiččiných slavných masových kuliček jsou už léta přísně střeženy. Podaří …

Vrať drakovi, co je jeho
Čtvrtý díl ze série Sedmý smysl. Nová existence kouzelnéno džina znamená pro Hanku a její přátele smrtelné ohrožení. Pomůže úkryt pod hladinou mezi sirénami?

Slnečná sestra
Hektický a oslňujúci New York, modelka bojujúca s démonmi závislosti a jej putovanie za koreňmi do nádhernej africkej krajiny. Podľa ľudí, ktorí ju nepoznajú osobne, iba zo svetiel reflektorov a z obálok módnych časopisov, má Elektra D’Aplièse všetko, čo si môže od živo…

Biják: Jak se dělá velkofilm
Úvodní scéna: Píše se rok 1947. Nečekaná návštěva strýce Boba, bývalého mariňáka, zanechá v pětiletém Robbym silný dojem. Střih: Rok 1970. Z Robbyho je tvůrce undergroundových komiksů. Opětovné setkání se strýcem inspiruje jeho nové dílo. Střih: Současnost. Úspěšný reži…

Zuřivý polibek
Za respekt a moc zaplatili nevinností. Teď dají v sázku své životy… Nicolas Fiorillo přezdívaný Mahárádža a jeho náctiletí nohsledi rychle stoupají na vrchol potravního řetězce neapolské camorry. Nicméně udržet si dobyté území v obležení jiných klanů je těžší, než parta…

Zpětný ráz
Pro francouzského kulinářského velmistra Marca Fraysse, který dokázal zděděnou horskou auberge v dezolátním stavu přeměnit v jednu z nejvěhlasnějších restaurací světa, znamenalo nejvyšší michelinské ocenění alfu i omegu veškerého snažení. Když se však začalo proslýchat,…