Audiokniha Borovice

Osudy vojáka Havlíka aneb Válčili jsme za Husáka
Převážně humorné příběhy ze života vysokoškoláků vykonávajících základní vojenskou službu v době nastupující normalizace, tedy v období, kdy se začíná postupně měnit atmosféra ve společnosti. To samozřejmě platilo i pro armádu. Na jedné straně se vojenská služba brala z…

Jsem to já?
Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Povídky z Oděsy a odjinud 2
Emigrace, odloučení a válka – neobyčejné osudy poutníků 20. století Hrdinové příběhů v citlivém podání Pavla Soukupa prožívají své (ne)všední osudy mezi Oděsou, válečnou vřavou v Evropě a New Yorkem. Oděsa je město nádherné a kumštu přímo zaslíbené. Z Oděsy pochází ne…

Das Nibelungenlied
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Ein Heldenepos aus dem Mittelalter. Der starke und mutige Siegfried bezahlt mit dem Tod für seine Liebe zu Kriemhild, der Schwester der mäch…

100 statečných - Host č. 75 - Věra Mašková 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Mašková (dramaturgyně, Městská divadla pražská)

Češi a Slováci na MS v ledním hokeji (výběr)
Poslechněte si některé dochované zvukové zajímavosti a živé reportáže z utkání českých a slovenských hokejistů na MS v ledním hokeji mezi roky 1934 - 2000 MS v ledním hokeji 1934 v Miláně (ČSR - Německo) - 1. třetina (fragment) - reportáž z hokejového utkání o postup …

Návštěvy u pana Greena
Jsou jedné víry. Jenže nejdřív se musejí domluvit jako lidé. Newyorský soud devětadvacetiletému manažerovi Gardinerovi určil, že je další půlrok povinen týden co týden vypomáhat v domácnosti židovského souvěrce pana Greena, kterého na ulici srazil autem. Šestaosmdesátil…

Vraždy v kruhu
Kolik motivů může mít jedna vražda? Kolem mrtvého z jezera se vynoří plejáda svérázných osob: od pěstitele konopí přes renomovaného architekta, promiskuitního policistu až po tajemnou Kubánku. Spolu s kriminalistou Holinou nahlédneme hluboko do jejich životů propojených…

Čekání na spoušť
Jsme v tom všichni spolu, ale nakonec každý sám za sebe… Na dovolené u moře, v autě uprostřed kolony nebo třeba na půdě pohřebního ústavu se odehrává děj románu Čekání na spoušť, rafinovaně spletený z osmi příběhů, mezi nimiž se klene několik desítek let. Osm mužů a žen…

Hovory o józe a mystice č. 20
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup…

Vnitřní štěstí - Měj (se) rád
Smyslem této audio knihy je připomenout vám lásku, a to zejména k sobě. Bez toho, abyste měli rádi a brali se takoví, jací přirozeně jste, bude vaše putování fyzickou krajinou vždy něco postrádat. Různá duchovní cvičení, většinou složitá a mírně řečeno technická, vás ne…

Holka, která zachránila Vánoce
Pomohla přivést na svět Vánoce. A teď musí bojovat o jejich záchranu… Amélie Darrecková z Londýna se stala prvním dítětem, které uvěřilo v Otce Vánoce, a on jí to nikdy nezapomněl. Loni měl však na Štědrý den poněkud jiné starosti: Elfhelm totiž zákeřně napadli obludní …

Psychologie lidské odolnosti
Ve světě plném nejistoty a výzev se odolnost stává neocenitelnou dovedností. Audiokniha Psychologie lidské odolnosti od Karla Paulíka nabízí hluboký pohled do tématu psychické odolnosti, ukazuje, jak ji rozvíjet a využívat ve prospěch osobního růstu a duševní pohody. Ka…

100 statečných - Host č. 96 - Miloš Borovička 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Borovička (člen Roty Nazdar a právník dTestu)

Týden v Nejistotě
Největší tma je prý vždy před úsvitem… Vítejte v Nejistotě, vesnici, která skutečně dostojí svému jménu! „Ty se vážně jmenuješ Netřesk?“ „Moje máma ráda zahradničila.“ Do vesnice Nejistota přichází muž s mečem u pasu a šupinatou šelmou po boku. Hlad a prázdný měšec ho p…

Proč lidé v práci nedělají, co jejich vedoucí očekávají
Audiokniha Proč lidé v práci nedělají, co jejich vedoucí očekávají je určena vedoucím, manažerům a supervisorům, kteří chtějí zvýšit výkon svého týmu, studentům manažerských oborů, podnikatelům i všem dalším zájemcům o úspěšné řízení lidí v organizacích. Dílo je opatřen…

Bezchybně
Rhett je dvojnásobný šampión v jízdě na býku a miláček davů – dokud neudělá zásadní přešlap. Jeho agent se mu snaží zachránit kariéru, a tak pověří svou dceru Summer, aby Rhetta po zbytek sezóny „hlídala“. Rhett o žádnou chůvu rozhodně nestojí – a už vůbec ne o sexy kra…

Rada moudrých - O pospolitosti
Podtitul pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak nemohl…

Nadělení
Přál bych si mít život jako z pohádky, řekl jednoho dne herec Daniel Krejčík svému partnerovi a spustil tím řetězec nečekaných událostí. Umět si správně přát je totiž mnohem těžší, než si myslíte, zejména když si nejdřív pořídíte rovnou zámek. Chátrající zámek. Jak vypa…

Valentýnka na Šumavě
Valentýnka s Aničkou a se společnou kamarádkou Zuzkou vyrážejí na Šumavu, kde hodlají strávit prodloužené podzimní prázdniny. Spolu s babičkami a peruánským naháčem Hugem poznávají krásnou i drsnou přírodu, která ukrývá nejedno tajemství – a také pověsti o močálech a bl…

Prima sezóna
Chtěl by žít hořkosladce jako v blues, jenže fotrové a režim jsou proti… Z válečného roku 194* uběhl sotva leden, ale kostelecký septimán Danny Smiřický tuší, že se mu rýsuje povyražení. Z matiky mu sice znovu hrozí reparát, zato na tenora v kapele přímo válí a slohy mě…

Zamilujte se do angličtiny
>>Jestli vám někdo někdy tvrdil, třeba i vy sami, že se anglicky stejně nikdy nenaučíte, tak vám lhal! Máme důkaz, že angličtinu zvládne každý, kdo opravdu chce. Takže i vy. # O audioknize Znáte takové ty učitele, kteří umějí předat celé třídě totální nadšení a lásku …