Audiokniha Boletus arcanus

Písničky u kamen
Typický přednes a vyprávění Františka Nepila patří neodmyslitelně k adventu a vánočnímu času. V pořadu Písničky u kamen doplňují oblíbeného fejetonistu české vánoční melodie.

To byli pánové Šimek a Grossmann
Koláž sestavená z nejznámějších povídek a skečů obou protagonistů z doby jejich společného působení v pražském divadle SEMAFOR na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století s písněmi Jiřího Grossmanna v interpretaci autora i dalších zpěváků známých z jeviště…

Zimní pohádka
Hra Williama Shakespeara, označovaná nejčastěji jako romance, spadá do pozdního období autorovy tvorby. U nás je populární také proto, že se částečně odehrává v kraji nazvaném Bohemia, teda v Čechách - i když historické ani zeměpisné odkazy ve hře neodpovídají skutečnos…

Můj příšerný syn
„Adámek zdědil po tatínkovi všechno – podobu i vlastnosti. Bohužel jen ty špatné…“ říká s nadsázkou sobě vlastní herečka a spisovatelka Ivanka Devátá. V zábavném a nostalgickém vyprávění o svém mladším synovi Adamovi se noří do početných vzpomínek – na synovo dětství a …

Sattasaí
Antologie staroindické poezie. Básně rozličných autorů a také autorek do výboru s názvem Sattasaí podle tradice zařadil král Hálah z dynastie Sátaváhanů, vládnoucí počátkem 1. století na území dnešního Ándhrapradéše, podle jiných verzí bývá vznik antologie datován zhrub…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Průvodce Římem
Nechte se vtáhnout do atmosféry historického Říma. S naším audioprůvodcem máte věčné město na dosah ruky i vy. Získáte: - více než 50 minut profesionálního a neotřelého výkladu k historii, umění a 16 památkám, které při své cestě do Říma určitě musíte navštívit - orient…

3x Poirot #1
3× Poirot Fanfáru, prosím! Přichází génius korunované královny detektivky… Skoro celá meziválečná Anglie si o něm myslí, že je Francouz, ačkoli on se hrdě hlásí k belgickému původu. Snad bývá občas kapku ješitný, legračně cupitá a trvá na starosvětské eleganci, nicmén…

Menzel: Míša Kulička v zoo
Po úspěšném vydání prvních dvou částí literární série Josefa Menzela o medvídkovi Míšovi a jeho mamince Barboře (Míša Kulička v rodném lese, Míša Kulička v cirkuse) nabízí edice mluveného slova Supraphonu třetí díl, v němž se Míša s maminkou a popletenýmstrýcem ocitají …

Na kometě
Na kometě (1877, Hector Servadac. Voyages et aventures á travers le monde solaire) je román z jeho cyklu Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires). V originále se román jmenuje podle svého hlavního hrdiny, francouzského kapitána Servadaka, podtitul lze volně přelo…

Dědečku, vyprávěj o Praze
Knížka Dědečku, vyprávěj o Praze navazuje na předchozích pět dílů série o laskavém dědečkovi a jeho zvídavé vnučce Viktorce. Ve všech dílech dědeček pomáhal Viktorce objevovat svět, pochopit život kolem nás, vnímat hodnoty, na nichž je založena naše současnost. Viktorka…

Pád Gondolinu
Středozemě není nikdy dost. Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z otcových zápisků Christopher Tolkien, jenž předkládá tři verze příběhu – od epického po mytologický. Jeden ze stěžejních příběhů Středozemě. Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z…

Betlémské děcko
Jedna z legend o Kristu, jak je převyprávěla švédská spisovatelka Selma Lagerlöfová.

Romeo and Juliet
Audiokniha Romeo and Juliet namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. The story of Romeo and Juliet is probably the most famous love story of all time. It is set in mediaeval Verona and follows Romeo, son of the house of Montague as …

Pomíkovy Pohádky pro Aničku 2
Milé maminky, také už vám z toho věčného vysvětlování proč by se „tohle mělo dělat“ a naopak „tohle nemělo dělat“ točí hlava? Tak si v klidu sedněte, a nechte to pro jednou na Pomíkovy. Užijte si klidnou hodinku, poslouchejte a bavte se. Pomík bude neopakovatelným způso…

Honzlová
Zpívá svůj sedmikráskový protestsong. Diktatuře proletariátu pod okny. Červenec roku 195* zalil i pražský oblouk Vltavy poblíž Stalinovy sochy vedrem, ale jednadvacetiletá Jana Honzlová si léto neužívá. Zbytek Státního souboru písní a tanců Sedmikrása, kde doteď zpívala…

Mníchov
September 1938. Hitler sa rozhodol začať vojnu. Chamberlain zúfalo túži udržať mier. O tejto otázke sa rozhodne v meste, čo sa navždy zapíše do dejín vďaka dohode, ktorá nielenže viedla k rozkladu demokratického Československa, ale aj otvorila dvere Hitlerovým politický…

Zlodějíček z pátých hradeb
Sedmý díl série Sedmý smysl. Kdo je zlodějíček? A kde jsou páté hradby? Dnes večer slavnostní večeře. Dostavte se v šest. Na programu malé překvapení pro Hanku. Zach. Tato pozvánka a večeře na počátku prázdnin všechno odstartovaly. Hance už je sedmnáct. Zcela neočekávan…

Neumannovy Poděbrady 1975
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Druhý díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0542-44 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští umělci - Moje Prah…

Jen se nesmířit s ničím, co je nespravedlivé
Zvukový portrét novináře, publicisty a rozhlasového reportéra dr. Franty Kocourka, který zemřel v Osvětimi 13. 5. 1942. Z archivních záznamů a dochovaných textů, z nichž mj. plyne, že dr. Kocourek se neváhal přít ani s německou cenzurou, připravil Tomáš Černý. Spoluprac…

Faktor Churchill
V životopise Winstona Churchilla podává autor se svým charakteristickým vtipem a pronikavostí podobiznu premiéra, který nebojácně vedl svůj národ do boje, přestože nenáviděl válku a pohrdal politiky postrádajícími zkušenost s jejími hrůzami; muže potýkajícího se s depre…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Valgir
Na počátku byla poušť a muž, který měl v osudu napsanou dlouhou cestu na sever. Valgirův život plný zvratů a osobních proher i vítězství se stal kronikou první severské války a jejích dopadů na osud obyvatel Alatey. Příběh, který otevírá romány cyklu Ilusie, byl inspir…