Audiokniha Bílý den

Hříchy otců
Má smysl otevírat skříň s kostlivcem? Čtvrtý případ knihkupce a bývalého policajta Matěje Mlynáře uzavírá tetralogii odehrávající se v Jindřichově Hradci a jeho okolí. Tentokrát bojuje proti organizovanému zločinu a odhalí, kdo zabil jeho otce. Čtvrtý případ knihkupce a…

Pozvedněte svou hru
Jdi úspěchu naproti, sám od sebe nepřijde. Výkonnostní kouč, řečník a autor Alan Stein Jr. vám poradí, jak zvýšit svou produktivitu a dosáhnout všech cílů, které jste si vytyčili. Naučte se metody a strategie, které používají elitní hráči a týmy k dosažení světové úrovn…

Murtagh
Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěsti o pukající zemi a zápachu síry, který se vznáší ve vzduchu. Zdá se, že ve stínech Alagaësie se skrývá co…

Pohádky 5
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již pátý díl naší miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody je tady.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Nejlepší kniha o fake news!!!
Média, politici, sociální sítě – ze všech těchto zdrojů se na nás neustále valí dohady o tom, kdo, jak a proč se nás snaží dezinformovat. Co ale často opakovaná spojení fake news, dezinformace a alternativní fakta zahrnují? Jak je možné, že fungují? Kdo a proč je vypouš…

Svěrák: Tatínku, ta se ti povedla
Příběh o tatínkovi Šímovi, který si vymýšlí pohádky svým dětem - Petříkovi a Petrušce, napsal Zdeněk Svěrák v roce 1979. Od té doby vyšly pohádky v literární podobě a zároveň je Zdeněk Svěrák namluvil do podoby zvukové. S hudbou Petra Skoumala tak vznikla půvabná nahráv…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Pekelná hospoda
O staré zájezdní hospodě v Zárybničí kolují divné řeči. Prý bývala místem, odkud se hříšní lidé dostávali přímo do pekla. Jenže nový hospodský Mikuláš o takovou pověst nestojí, nikoho do neštěstí přivádět nechce. To bude mít raději lokál prázdný. Touží po lásce, ale na …

100 statečných - Host č. 85 - Pavel Karous 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Karous (sochař)

Rick Joyner v ČR – 2003
Američan Rick Joyner patří k průkopníkům prorockého hnutí. Na pozvání Křesťanské misijní společnosti měl v roce 2003 v Praze dvoudenní seminář. I když mluvil i o duchovních darech, bylo jeho poselství obecnější. Důraz kladl na vydanost Bohu, četbu Bible, pokoru, vděčnos…

Fantóm opery
Proslulý román Gastona Lerouxe získal v celém světě oblibu nejen milionů čtenářů, ale také diváků. Podle románu vzniklo několik filmů, později divadelní a televizní inscenace a také známý a úspěšný muzikál. Romanticky laděný hororový příběh z prostředí pařížské opery, v…

Jen vzpomínky zůstanou... Václav Vydra, Josef Suk....
Nový kompilační titul určený pouze pro digitální trh "Jen vzpomínky zůstanou..." představuje archivní nahrávky vzpomínek mnoha známých osobností na jiné vzácné a důležité osobnosti našeho kulturního života. Tentokrát na skvělého českého herce VÁCLAVA VYDRU (*29. 4. 187…

A to říkaj voni mně? Sto židovských anekdot
Židovský humor je nepřekonatelný. Svědčí o tom i řada sborníků židovských anekdot. Sto nejlepších z nedávno vydaného souboru editora Eduarda Světlíka jsme vybrali pro dvojici interpretů - Miroslava Moravce a Václava Postráneckého. Oba se při natáčení skvěle bavili. Snad…

Člověk a umělá inteligence
Úvahy se zabývají pravděpodobnou nebo možnou budoucností člověka. Vstup do toho, co ho obklopuje, i do jeho myšlení umožňuje přímo nebo nepřímo popsat jeho existenci v konfrontaci s kontinuitou neuronové sítě umělé inteligence. Autor předpokládá, že za určitých podmíne…

Jak na ADHD
>> „„Svět ADHD na takovou knihu napjatě čekal už mnoho let.“ — Edward Hallowell, lékař a přední expert na ADHD

Karafiát: Broučci (verze II)
Digitální titul, který nyní dáváme našim posluchačům k dispozici, je téměř shodný s digitálním titulem VT 9130-2, který je již těší od roku 2012. Téměř... Postupnou digitalizací našich archivů leckdy naši spolupracovníci ve svých studiích narazí na raritní snímky, v tom…

Jak Kuba parohatou princeznu léčil
Hrušky ušatky a jablíčka, po nichž člověku vyrostou na hlavě parohy! To je ovoce, které hraje prim v rozhlasové pohádce.Ušatost se vyléčí polibkem věnovaným z upřímné lásky, ovšem shodit parohy znamená zbavit se pýchy a nadutosti. A právě tuhle metodu zvolí Kuba pro léč…

Strašidelné pověsti z plzeňského kraje 1
Audiokniha obsahuje zpívané a zdramatizované pověsti z Plzně, Nýrska, Kašperských Hor a Stříbra. O dramatizaci se postaral divadelní soubor Ludvíci, hudební doprovod zajistilo duo Démophobia. Na nahrávce najdete 12 pověstí o celkové délce 66 minut.

Profesor Ulipispirus a jiné pohádky
Pohádkové příběhy Tomáš Špidlíka, moravského kněze a jezuity, oplývají moudrostí, laskavostí i jemným humorem. Příběh roztržitého profesora, který se snaží rozřešit neuvěřitelně těžký úkol a najde jen tak mimoděk správné řešení v setkání s dítětem nebo král, který dosta…

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého 2
Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což paní Kateřinu rozčilovalo, a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji paní Kateřině – Bábince – k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všichni …

Vyžeňte lvy!
Josef Vinklář jako císař Dioklecián, Oldřich Vízner jako Lazar, Daniela Kolářová jako Marta, Ladislav Mrkvička jako Pilát a Ivan Trojan jako Josef Arimatejský. To je jen část skvělého hereckého obsazení, které režisérka Lída Engelová získala pro svou inscenaci Vyžeňte l…

Orcigard
Kniha Orcigard je závěrečným dílem Likarijské trilogie. Volně navazuje na Nejlepší den pro umírání a Likario. Orcigard stále ještě ovládá Alarich Touraine, zvaný Temný mág, jeho moc však slábne. Propukají proti němu povstání, na jeho území vnikají hledači pokladů i lov…

Šťastná za všech okolností
Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila. …