Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Bětka a její cesta od Chmury

Audiokniha Bětka a její cesta od Chmury

Délka:

2 hod 18 min

Vydavatel:

XYZ

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Komunikuji, tedy jsem

Komunikuji, tedy jsem

Potřebujeme to denně - sdělovat své myšlenky, přesvědčit okolí, komunikovat. Čeká vás veřejné vystoupení? Pracovní pohovor? Proslov na rodinné akci? S řadou tipů a triků této audioknihy budete jistější a úspěšnější. Lektorka Dita Fuchsová čerpá především ze svých trénin

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Slavomír Pískatý. 20 let kapitánem Jumbo Jetu

Slavomír Pískatý. 20 let kapitánem Jumbo Jetu

Příběh prvního obřího dopravního letadla v dějinách lidstva a jeho pilota. Legendární americké dopravní letadlo B-747 (první let 9. února 1969) a jeho první český kapitán, bývalý vojenský letec ČSLA Slavomír Pískatý (narozen 23. května 1958). Jak k sobě našli cestu? Pro

Obrázek podcastu Angličtina pro mírně pokročilé B1, část 1

Angličtina pro mírně pokročilé B1, část 1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky angličtiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to

Obrázek podcastu Jirásek, Fuchs: Staré pověsti české

Jirásek, Fuchs: Staré pověsti české

Částečná dramatizace Starých pověstí českých Aloise Jiráska ve výběru a scénáristické úpravě režiséra Jana Fuchse připomene jistě nejznámější knihu tohoto klasika české literatury, z níž generace čerpaly znalosti o nejstarších dějinách naší vlasti předávané v pověstech.

Obrázek podcastu Cenové války

Cenové války

„TEORIE CHAOSU NÁS UČÍ, ŽE SPOUŠTĚCÍ UDÁLOSTI MOHOU BÝT ÚPLNĚ NEPATRNÉ. JAKO MÁVNUTÍ MOTÝLÍCH KŘÍDEL.“ Špinavé děti hrající si v ulicích iráckého Mosulu. Zanedbaní důchodci v ruinách svých domů na východě Ukrajiny. Venezuelanky podstupující sterilizaci kvůli nejisté bud

Obrázek podcastu Velice tiché ave

Velice tiché ave

Příběh osudu jedné rodiny. Rozhlasovou hru Velice tiché ave (1981), kterou autor Milan Uhde označil jako drama-rekviem, natočila v roce 1992 režisérka Lída Engelová, která do hlavních rolí obsadila: Michala Pavlatu, Danu Syslovou, Josefa Somra, Jaroslavu Adamovou, Ladis

Obrázek podcastu Lucemburská epopej IV.

Lucemburská epopej IV.

Karel IV. na vrcholu sil Čtvrtý díl historické románové fresky začíná návratem Karla IV. z Itálie. Korunovaný římský císař plní domácí povinnosti, zároveň mu však leží na srdci osud jednotného křesťanského světa i budoucnost jeho syna Václava. Karel IV. se vrací z Itáli

Obrázek podcastu Král lenosti

Král lenosti

Xavier Castillo má peníze, šarm i slavné jméno. Jen jedna věc mu chybí – ambice. O rodinné impérium nejeví zájem a raději si užívá. Až do chvíle, kdy ho osud připoutá k ženě, která je vůči jeho kouzlu zdánlivě imunní. Sloane Kensingtonová je cílevědomá profesionálka. Je

Obrázek podcastu Pekingský rozparovač

Pekingský rozparovač

Odpověď se stejně jako ďábel vždycky skrývá v detailech. Mej Jüan a strýc I-fuo. Jeho vzorem je očividně nikdy nedopadený londýnský sériový vrah Jack Rozparovač. Podle Li Jena, velitele pekingského policejního oddělení závažných trestných činů, není jen šílený, ale bohu

Obrázek podcastu Divadlo, divadlo, divadlo / Josef Kajetán Tyl

Divadlo, divadlo, divadlo / Josef Kajetán Tyl

Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. Josef Kajetán Tyl (4.2.1808 – 11.7.1856) byl český dramatik, režisér, herec, překladatel, divadelní kritik, spisovatel a novinář. Byl nejvýraznější

Obrázek podcastu Ostrov doktora Moreaua

Ostrov doktora Moreaua

Zvíře v člověku – člověk ve zvířeti. Jeden z prvních románů dnes už klasického žánru vědecko - fantastické literatury varuje před důsledky experimentů se zvířaty a před zneužitím vědy. Vědecko - fantastický román s prvky hororu nese významné morální a filozofické posels

Obrázek podcastu Tajemná postava

Tajemná postava

Kdo měl zájem na smrti kněze? Jiří Adam z Dobronína si neodpočine ani na dovolené. Sotva se ženou přijedou na letní byt, zavraždí ve zřícenině tamního kazatele. Jakou roli hraje postava tajemného mnicha? A proč musel zemřít další člověk? Jiří Adam z Dobronína proslul na

Obrázek podcastu Moc přítomného okamžiku

Moc přítomného okamžiku

Naše falešné já je produktem naší mysli a pokud se vzdáme našeho analytického myšlení, zjistíme, že my nejsme naší myslí a můžeme se zbavit naší duševní bolesti. Naše tělo, ticho a prostor kolem nás jsou jedním z klíčů pro dosažení vnitřního klidu. Jsou to brány, kterým

Obrázek podcastu Wabi Sabi

Wabi Sabi

Tady a teď! Naprosto nový pohled na náš život a svět kolem, inspirovaný starou japonskou moudrostí. Wabi sabi je japonské slovní spojení vyjadřující krásu prostého, nedokonalého a měnícího se v čase. Spojení wabi sabi je na Západě populární především jako estetika bytov

Obrázek podcastu Pavel: Jak jsem potkal ryby

Pavel: Jak jsem potkal ryby

Komentář k původnímu LP 1 18 1863 z roku 1976: Jednoho podzimního večera zaujatě vyprávěl Ota Pavel o své představě zaměstnání. Chtěl být převozníkem. Na břehu řeky by měl malý domek a loďkua nejvíce by ho zajímal fialový západ slunce, když je řeka klidná a potom nejrůz

Obrázek podcastu Asfalt I. Poslední tři týdny

Asfalt I. Poslední tři týdny

Audio vydavatelství Walker & Volf s.r.o. vydá 24. června 2014 nejbrutálnější dílo české fantastiky, pekelný horor Asfalt od mága české hororové a noir literární scény Štěpána Kopřivy. První díl kultovního brutálně-satirického hororu „ASFALT I. Poslední tři týdny“ se val

Obrázek podcastu Vymazlené vraždy 2

Vymazlené vraždy 2

Vyřeší policie dokonalou vraždu manželky vymyšlenou právními esy? Může složitý případ vraždy objasnit nečekaná nevěra? Byla hvězdou forenzní psychologie a silnou ženou. Opravdu spáchala sebevraždu? Po úspěchu knížky Vymazlené vraždy přichází nakladatelství Golden Dog s

Obrázek podcastu 12 esejů

12 esejů

Výběr dvanácti esejů George Orwella je průřezem vizionářskou tvorbou kultovního britského autora. Eseje s širokým tematickýcm záberem vybral a interpretuje novinář a dokumentarista Václav Müller, který se dílem George Orwella dlouhodobě zabývá. Součástí jsou oceňované t

Obrázek podcastu Quo vadis - Mistři slova

Quo vadis - Mistři slova

Ukřižování, roztrhání lvy nebo upálení, tak vypadala odplata za křesťanskou víru v jejích začátcích. Slavný historický román o moci a čistotě duše nás zavádí do starověkého Říma, kde právě vládne císař Nero. Pompézní a mocná říše se zmítá v ostrém kontrastu mezi prostop

Obrázek podcastu Carmen

Carmen

Literární příběh Carmen je prodchnut nezadržitelnou vášní a neúprosnou osudovostí. Základ příběhu si Mérimée podle vlastního doznání odnesl z vyprávění své přítelkyně hraběnky de Montijo, obsahujícího mj. skandální rodinnou aféru o milostném vzplanutí šlechtice k dělnic

Obrázek podcastu Work Life Balance

Work Life Balance

Žiť harmonický život je snom a cieľom mnohých ľudí, žijúcich v súčasnom uponáhľanom svete. Nájsť rovnováhu medzi osobným a pracovným životom je veľkým umením, ktoré sa nie každému podarí. Martin Prodaj vo svojej audio knihe ponúka jednoduché návody a myšlienky, ktoré vá

Obrázek podcastu Láska, vzdor a smrt

Láska, vzdor a smrt

Z komentáře Zuzany Kočové k původnímu LP albu 1 18 0773 "E.F.Burian Láska, vzdor a smrt" vydanému v roce 1970 v Supraphonu a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Burianova láska k životu, horoucí a rozezpívaná celým jeho dílem. Lyrik, říkají o něm někteří. A přece je ta

Obrázek podcastu To byli pánové Šimek a Grossmann

To byli pánové Šimek a Grossmann

Koláž sestavená z nejznámějších povídek a skečů obou protagonistů z doby jejich společného působení v pražském divadle SEMAFOR na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století s písněmi Jiřího Grossmanna v interpretaci autora i dalších zpěváků známých z jeviště