Audiokniha Básně Vladimíra Holana

Karlík a velký skleněný výtah
Skleněný výtah se vznáší tisíc metrů nad zemí. A Karlík míří vzhůru, do té nejúžasnější továrny na čokoládu! Velký skleněný výtah se poklidně vznáší asi tisíc metrů nad zemí. Obloha je blankytně modrá. A všichni v kabině se tetelí vzrušením při představě, že budou žít …

Aristokratka pod palbou lásky
„Jsem v pozici obklíčené jednotky a čekám na útok...“ Z Marie je po návratu na Kostku mezinárodní celebrita. Nejenže svým šarmem oslnila Její Veličenstvo Beatrix i všechen nizozemský lid, ale dokonce naprosto okouzlila místní nejlepší partii „se šrajtoflí jenom o něco t…

Paddington se zabydluje
Paddington, medvídek z nejtemnějšího Peru, se spokojeně zabydluje u rodiny Fouskových v Londýně. Svými ztřeštěnými nápady mnohdy převrátí celý dům vzhůru nohama a Fouskovi se nestačí divit. Medvídek se totiž mimo jiné pustí do fotografování, vymaluje si pokoj, uspořádá …

Agent JFK – Chladná hra
Další adrenalinový příběh plný akce, ledu, mamutů – a kovářů. Do literární série Agent JFK vstupuje skvělý spisovatel, věhlasný šéfredaktor a nakladatel v jedné osobě – Tomáš Němec. Nechte se jím provést hodně – ale fakt hodně – zmrzlou Prahou. A bude vám zima, to vám z…

Priveľa podozrivých
Starostlivo naplánovaná vražda ukončí život úspešného bratislavského podnikateľa. Obeťou trestného činu sa stane aj jeho manželka. Vrchný komisár Ledecký so svojím tímom preberá pátranie. Možných motívov je však zrazu akosi priveľa. Novodobý finančný žralok si v podnika…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Temný úkryt
Když je na schodech kostela v luxusním svatebním resortu nalezeno křehké tělíčko dvanáctileté Holly Mitchellové s panenkou z borových šišek pevně přitisknutou k hrudi, spěchá na místo činu detektiv Josie Quinnová. Tu dívku zná: její matka nabídla Josii pomoc. Při prohlí…

O čom hovorím, keď hovorím o behaní
Táto kniha je nezvyčajným súborom esejí o behaní na dlhé trate a zároveň spisovateľovým denníkom každodennej štvormesačnej prípravy na Newyorský maratón. Haruki Murakami behá už dvadsaťpäť rokov, každý deň desať kilometrov. Hovorí tu o fyzickej i psychickej bolesti, o s…

Až najdu klíč
V každé rodině se najde černá ovce. Jen pro stromy nejdřív nevidíme les. A klíč k tomu všemu. Per Günter Mott je pracháč z vlivného dřevařského rodu, navíc kvartální alkoholik. Jednoho rána však stojí na prahu stockholmské kanceláře soukromé vyšetřovatelky Julie Starkov…

Tvůrčí akt
Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá …

Život v ráji
Ještě než Kovboj potkal Em, ještě než došel na konec svojí cesty a posadil se vedle Stephena Kinga, dorazil na místo, které na první pohled vypadalo jako dokonalý ráj na zemi. Může existovat ráj, když mrtví kráčí po zemi?

Anička a Velikonoce
Blíží se Velikonoce a Anička dostane báječný nápad -- pojede k babičce! Na vesnici chodila do druhé třídy a měla tam prima kamarádky a kamarády. Jak se asi mají? Prožijí společně zase nějaká dobrodružství? Anička se moc těší!

Keď prichádza tma
Gramofón, ktorý sám od seba prehlušuje mrazivé ticho prázdnych izbieb. Almara, z ktorej v noci vychádza prízrak, opakujúce sa desivé zvuky. Luster, ktorý svieti kedy sa mu zachce. Zvončeky, ktoré zvonia, akoby chceli čosi povedať a všadehroziace nebezpečentvo... To je s…

Kdo chytá v lese
Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček…

Cena krve
Gene Hawkins přichází do kontaktu se zločinem dnes a denně, strach ovšem nemá. Od chvíle, kdy ztratil milovanou ženu, pro něj život pozbyl smyslu a smrti se vyhýbá vlastně jen proto, aby dostál profesním povinnostem. Zčásti i proto, aby ho odvedl od sebedestruktivních m…

Proměna
Když se Gregor (Řehoř) Samsa jednou ráno probudil z nepokojných snů, shledal, že se v posteli proměnil v jakýsi nestvůrný hmyz. To není začátek pohádky ani sci-fi románu, ale slavné povídky Franze Kafky Proměna. Probudit se tíhou myšlenek, kdy přesně víme, co nás čeká, …

Letní návrh
Když Georgia souhlasí se schůzkou naslepo, moc toho neočekává. Jenže pak se objeví nebezpečně charismatický muž s odzbrojujícím úsměvem a neodolatelným sexy pohledem. Ti dva si hned od začátku padnou do noty a Georgia je příjemně překvapená. Nakonec se však ukáže, že te…

Největší z Pierotů
Román o životě a divadle inspirovaný osudy největšího mima 19. století, Jean-Baptista Gaspara Deburaua. Literární klasika přibližující životní pouť slavného mima, který se narodil v Kolíně, ale proslul v Paříži. Jeho náhrobek hlásá: „Zde leží ten, který všechno řekl, ač…

Čas lovu
Ostříleného lovce odměn čeká závod s časem, při němž půjde o život… Služby Coltera Shawa si vyžádá majitel firmy vyrábějící pokročilé technologie, jejíž bezpečnost je vážně narušena. A to ještě netuší, že brzy bude pohřešovat i svou klíčovou konstruktérku Allison Parker…

Jak zvířata přišla ke své pověsti
Černé kočky prý nosí smůlu a ropuchy zase bradavice. Že to není pravda? Ale jak tedy zvířátka přišla k takové pověsti? Příběhy sedmi zvířátek vyprávějí o tom, jak asi mohly vzniknout podivné mýty, kterým mnozí lidé věří dodnes.

JENNIFER – Důl Quake
Další skvělý příběh od Mistra české fantasy, Miroslava Žambocha! Jennifer je chytrá, rychlá a nelítostná a k tomu zatraceně sexy. Dosud úspěšně dokončila každou práci. V její branži nájemných lupičů to ani jinak nejde. Jenomže teď získá od nejmocnějšího kouzelnického kl…

Tetovaný
Moc démonů sílí, lidí ubývá. Démoni přicházejí noc co noc a rozsévají zkázu, smrt a utrpení. Jejich řádění se postaví tři mladí lidé, kteří musí odhalit tajemství minulosti. Jadrnci – démoni, co planou sžíravou nenávistí k lidstvu, přicházejí noc co noc v děsivé podobě …

Der Schatz im Silbersee
Audiokniha nabízí zkrácenou a upravenou verzi známého příběhu o dobrodružné cestě za starým indiánským pokladem, který je převyprávěn pro mírně až středně pokročilé studenty němčiny. Mezi hlavními postavami nechybí neporazitelný Old Shatterhand ani jeho rudý bratr Vinne…

Spis Vaterland
Berlín 1932 – ještě se vesele nasává, ale puč už je na dohled! Teče tudy snad Spréva, nebo jak se dostal utopenec do výtahu prvotřídního berlínského zábavního podniku Vaterland? A otrávený jedem jihoamerických indiánů? Jenže pokud jeho smrt opravdu souvisí s pančováním…

Maková válka
Všichni ji měli za nicku, ale stala se válečnicí, která rozmlouvá s bohy… Osiřelá dívka vyrůstající v zapadlé provincii nikdy nepoznala lásku ani opravdový domov, a když se dozví, že má být provdána za bohatého starce, upne všechny své naděje i síly k obávané zkoušce kc…