Obrázek podcastu Baskervillský pes

Audiokniha Baskervillský pes

Délka:

7 hod 20 min

Čte:

Vasil Fridrich

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Životní styl blázna

Životní styl blázna

Pokud tě neuspokojuje uspěchaný životní styl moderní společnosti, máš pocit, že ti problémy přerůstají přes „hlavu“, nechceš se honit za věcmi a zážitky, které, jak později zjistíš, jsi vlastně nepotřeboval (ale společnost ti je nabízí), a také už tě unavují neustále de…

Obrázek podcastu Pojídačka hříchů

Pojídačka hříchů

Ji nikdo proklít nemůže. To ona je prokletí! Prchlivý Jindřich VIII. prosazoval v Anglii reformovanou víru po zlém, a tak má za vlády jeho dcery – panenské královny Alžběty I. zvané lidmi Bethany – dál navrch prachsprostá pověrčivost. Na těle i v žaludku ji pocítí čtrná…

Obrázek podcastu Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse

Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse

Vyprávění o českém hrdinovi, který z okupované vlasti utekl do Francie, odkud se vydal do Velké Británie a nastoupil do královského letectva. Kniha vypráví o jeho mnohých odvážných a riskantních útěcích z německého zajetí. Ze vzpomínek pamětníků a jeho ženy je tak poskl…

Obrázek podcastu Přítelkyně z domu smutku

Přítelkyně z domu smutku

Příběh se odehrává na konci světa, ve světě zabsolutizovaného násilí, a já po napsání knihy zjistila, že snad žádné jiné prostředí není tak velkou autorskou příležitostí. Nikde jinde bych se nesetkala s lidmi tak rozdílnými, a současně tak otevřenými. Má hlavní autorská…

Obrázek podcastu Nízké karty

Nízké karty

Rozhlasová hra Alexe Koenigsmarka z kraje devadesátých let v režii Lídy Engelové a ve skvělém hereckém obsazení.Účinkují Jan Novotný, Jiří Schwarz, Jan Hrušínský, Miroslav Moravec, Miloš Kopecký, Vlasta Žehrová, Věra Galatíková, Jiří Ornest, Dana Syslová, Petr Pelzer, …

Obrázek podcastu Pouto přátelství

Pouto přátelství

Najděte si své lidi ve světě plném chaosu a samoty. Epidemii osamělosti v našem světě jednoznačně podporuje kultura, která staví na první místo romantické vztahy na úkor těch platonických. Přitom nám věda dokazuje, že právě přátelství jsou klíčem (ne-li tím nejdůležitěj…

Obrázek podcastu Krásně jsem si početl

Krásně jsem si početl

Pásmo z korespondence a vzpomínek spisovatelů Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Blíženectví Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Byli si navzájem ochránci i kritiky, shovívavými kolegy i věrnými druhy. Oba spolu pracovali v 50. letech v redakci Československého rozhlasu, s rodinami …

Obrázek podcastu Rychlík z Norimberka

Rychlík z Norimberka

Rozhlasová hra Rychlík z Norimberka byla natočena v roce 1975, na svou premiéru si ovšem počkala až do roku 1990. Dobrosrdečný taxikář v ní vypráví příběh svého zahraničního "rita", staré dámy, která přijela ze Západního Německa navštívit pražské příbuzné, ale jak se uk…

Obrázek podcastu Školák Kája Mařík 2

Školák Kája Mařík 2

Pokračování navazuje v líčení každodenních dobrodružství malého Káji, který si svou bezprostředností, smyslem pro spravedlnost a živou fantazií získal srdce několika generací čtenářů. Tentokrát se Kája ocitá v situacích, které prověří jeho charakter. Čekají ho školní vy…

Obrázek podcastu Pohádky s Naďou Konvalinkovou

Pohádky s Naďou Konvalinkovou

Nový kompilační titul pro děti tvoří výběr z pohádek Martínkova čítanka, Počítání oveček, Nezbedné pohádky, Velikonoční pohádkový kalendář a další pohádky. Jejich společným jmenovatelem je letošní jubilantka, usměvavá, hojně obsazováná herečka a hlavně skvělá vypravěčka…

Obrázek podcastu Řek Zorba

Řek Zorba

Velkolepá oslava života, přirozenosti a chuti žít. "Carpe diem." EDICE LEGENDY s příběhem oslavy života podle knižní předlohy oscarového snímku s Anthony Quinnem v titulní. Knižní předloha oscarového snímku s Anthony Quinnem v titulní roli člověka, který dokáže vychut…

Obrázek podcastu Dodatky

Dodatky

Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

Obrázek podcastu Ťahal dedko repku

Ťahal dedko repku

Možno to bolo vtedy, keď bol veľmi úrodný rok, alebo možno predtým a možno potom... jednoducho bolo raz tak, že dedkovi v záhrade vyrástla obrovitánska repa. Bola taká veľká, že ju sám nevládal vytiahnuť. Zavolal si teda na pomoc babku. Keď ani babka svojimi silami nepo…

Obrázek podcastu Geniální podnikatel Tomáš Baťa

Geniální podnikatel Tomáš Baťa

Jedná se o životopis Tomáše Bati, zakladatele firmy Baťa (1876 – 1932). Antonín Cekota, redaktor baťovských novin, byl blízkým spolupracovníkem Tomáše Bati. Kniha odhaluje mnohá tajemství ze života Tomáše Bati i klíčových okamžiků firmy Baťa. Sám autor byl mnoha příhodá…

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Nekonečné putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím. Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly s…

Obrázek podcastu Traja nezbedníci z neba

Traja nezbedníci z neba

Audiokniha obsahuje rozprávky, ktoré napísala Luba Vančíková

Obrázek podcastu Sandokan II: Tajemství černé džungle

Sandokan II: Tajemství černé džungle

Černá džungle nemá konce. Hlavní postavou druhého dílu Sandokanových dobrodružství je lovec hadů Tremal-Naik, rozhodnutý osvobodit bílou dívku vězněnou sektou přívrženců bohyně Kálí. Atmosféra temné džungle, kde na každém rohu číhá smrtelné nebezpečí. Sekta přívrženců …

Obrázek podcastu Zpověď farářky

Zpověď farářky

Faráři i farářky jsou neustále připraveni naslouchat ostatním. Co se ale děje v jejich duši? Martina Viktorie Kopecká dává v nebývale otevřené zpovědi nahlédnout do svého vnitřního světa. Co si myslí o celibátu a založení rodiny? Jak vnímá vážné nemoci a odcházení svých…

Obrázek podcastu Nesprávná sestra

Nesprávná sestra

Tasha žije ve stínu své starší sestry Alice – ta má bohatého manžela, kariéru a život jako z magazínu. Týdenní výměna rolí se zdá jako skvělý nápad: Alice a Kyle se postarají o děti v Bristolu, zatímco Tasha se svým mužem si odpočinou v benátském luxusu. Jenže idylka se…

Obrázek podcastu Magdalena Dobromila

Magdalena Dobromila

Původní rozhlasová hra Venduly Borůvkové byla napsána pro divu brněnských jevišť Simonu Pekovou. Přestože je z názvu patrné, že je hlavní postavou hry spisovatelka Magdalena Dobromila Rettigová, její kuchařské kariéře, se kterou je nejčastěji spojována, se hra věnuje ne…

Obrázek podcastu Návštěvy u pana Greena

Návštěvy u pana Greena

Jsou jedné víry. Jenže nejdřív se musejí domluvit jako lidé. Newyorský soud devětadvacetiletému manažerovi Gardinerovi určil, že je další půlrok povinen týden co týden vypomáhat v domácnosti židovského souvěrce pana Greena, kterého na ulici srazil autem. Šestaosmdesátil…

Obrázek podcastu Jen já a ty

Jen já a ty

Dvacet povídek o podobách lásky i nelásky. Autorka nás svými povídkami zasáhne na citlivé vrstvy našich hlubin jako řez ostrým skalpelem. Její strohý až obyčejný jazyk, jímž sděluje každodenní situace, v nichž se ustavičně snažíme přejít přes hranici já k ty, přináší zř…

Obrázek podcastu Remek: Pod námi planeta Země

Remek: Pod námi planeta Země

Komentář k původnímu LP albu vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...A stovky setkání s dělníky, zemědělci, vojáky, pohraničníky, vědci, pracovníky podniků, úřadů, s mládeží. Všichni budou chtít vědět a znát. Budou se ptát vcelku na to…

Obrázek podcastu Tomeček: Můj život v přírodě

Tomeček: Můj život v přírodě

Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl…

Obrázek podcastu Kód růže

Kód růže

Rok 1940. Zuří druhá světová válka a Británie se připravuje k boji s nacistickým Německem. V zámečku Bletchley Park je založeno speciální kryptografické pracoviště, kde se ty nejbystřejší hlavy učí dešifrovat tajné informace nepřátelských vojsk. Energická Osla, dívka z …