Audiokniha Barvy mého Londýna

Další prima mýtus
Učedník Skeeve a démon Aahz se seznamují. Humorná fantasy pro všechny, kdo se nebojí vyrazit na nespoutanou jízdu napříč světy a zažít spoustu magie, démonů, ale především vtipné dialogy. Báječná, mýtická a vtipná fantasy, která bývá srovnávána s díly věhlasného Terry…

Rytíř
Jirka je milý kluk, má ukázkové rodiče a zrovna se seznámil s dívkou svého věku. Františka je skvělá kamarádka. Hezké, že? Akorát je všechno trochu jinak. Jirka má narozeniny. Místo oslavy ho však čeká podivný rituál. A Františka je už pár let mrtvá. Chlapec musí projít…

Hrdina zapadákova
John Millington Synge se řadí mezi velké irské autory 20. století, a ač ne tolik znám jako James Joyce či Samuel Beckett, je téhož rodu. Sarkastický humor a záliba v extrémních situacích zároveň poukazují na spřízněnost se současnou hvězdou irské a světové dramatiky Mar…

Karel IV. - Císař a císařovna
Jaký byl pro krále Karla IV. rok 1363? Sňatkem s Alžbětou vzal vítr z plachet pouze jednomu ze svých protivníků, ještě jich zůstává dost. Královští manželé se pokoušejí nalézt společnou řeč. Alžběta se snaží zapojit do politického dění a přispět svému muži, což neznamen…

Chrám Matky Boží v Paříži
Tragický příběh znetvořeného Quasimoda a krásné Esmeraldy z pera známého románu francouzského klasika Victora Huga. Četba na pokračovánív režii Hany Kofránkové. Čte Petr Kostka.

Dr. No
Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, …

Hypnotizér
Psychiatr Erik Maria Bark je uznávaný odborník na léčbu traumat pomocí hypnózy. Jedné prosincové noci ho probudí zvonění telefonu. Volá mu detektivní inspektor Joona Linna z nemocnice ve Stockholmu a prosí ho, aby okamžitě přijel k případu malého chlapce, který je v bez…

Zdrojový kód
Příběh o počátcích jednoho z nejvlivnějších byznysových lídrů, inovátorů a filantropů moderní doby První díl nejočekávanějších memoárů poslední dekády významem srovnatelný s přelomovou biografií Steve Jobs od Waltera Isaacsona Byznysové triumfy Billa Gatese jsou všeobec…

Pták Ohnivák a liška Ryška
Tři bratři měli stejný cíl, ale jen jeden z nich byl spravedlivý a měl dobré srdce. Z královské zahrady se začala ztrácet zlatá jablka. Kdo si troufnul je ukrást, to nikdo netuší. Po tři noci se pokusí princové hlídat zahradu. Objeví některý z nich zloděje? Klasický pří…

Příběh koně
V novele Příběh koně vypráví ruský romanopisec Lev Nikolajevič Tolstoj o údělu koně Cholstoměra, jehož životní peripetie se překvapivě podobají lidským. Osud koňského hrdiny je velkolepou metaforou osudů lidských - se vší krutostí, nespravedlností i vášní, kterou život …

Ďáblův jícen
V dramatizaci povídky Gilberta Keitha Chestertona Ďáblův jícen nevystupuje jeho známý amatérský detektiv otec Brown. Tentokrát po příčinách smrti brigádního generála Garnetta pátrají společně lékař Fischer a policejní komisař Denham. Ďáblův jícen napsal Jiří Strnad podl…

V ráji šumavském
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Miloš Hlavica, Roman H…

Rozina sebranec
Rozina v dětství nechápe, proč ji její rodiče nemají rádi. Pochopí to až později, když se dozví, že je sebranec, dítě odložené na schodech před kostelem. Jediným blízkým člověkem pro ni je její zachránce, páter Antonín z kláštera svaté Anežky. O mužích má špatné mínění.…

Ač zemřeli - ještě mluví 3.
Původní 2LP komplet 1018 3001 "Ač zemřeli - ještě mluví 3." vydal Supraphon v roce 1980 - nyní album se vzpomínkami Maryny Svobodové - Alšové na tatínka Mikokáše Alše, malíře Vincence Beneše, sochařů Jakuba Obrovského a Karla Lidického, skladatele Josefa Bohuslava Foers…

Španělština do ucha
Nová španělština do ucha je poslechová učebnice, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační fráze,…

Velká kočičí pohádka
V jednom malém království se strhne velké detektivní pátrání po černé kočce Jůře. Královská dceruška si narazila koleno, protože se už zase vozila po zábradlí. Král se na ni zlobí. Vždyť by se měla chovat jako princezna a ne jako neposlušná holka! Královskou roztržku př…

Ženich pro Marcelu
Absurdní groteska Ivana Klímy s názvem Ženich pro Marcelu rozehrává příběh muže, který je nejrůznějšími formami nátlaku nucen do nesmyslného sňatku. Pro rozhlas ji nastudoval v roce 1969 režisér Jiří Horčička a hlavních rolích účinkují Radoslav Brzobohatý a Karel Höger.…

Žáček: Aprílová škola
Navštívíme dneska spolu aprílovou školu. Kde žáci (s poškoláky v čele) zkoušejí pana učitele… Co se učí v aprílové škole? Lhaní, zlobení a ještě kdesi cosi: říkat v cizích řečech helevole, dělat na rodiče dlouhé nosy... Tak to ale chodí jenom na apríla, jenom na apríla,…

Případ Holečkovi
Zločin je vyřešený, vrah odsouzený, a přesto zůstává spousta nezodpovězených otázek... První hraná série o restorativní justici. Johana se už nevrátí. Zbyli tu po ní rodiče, sestra a taky on. Ten, který ji připravil o život. V čem může pozůstalým pomoct setkání s pach…

Emocionálna inteligencia
Je IQ osud? Ani zďaleka nie natoľko, ako si myslíme. Svetovo uznávaný bestseller Daniela Golemana prináša dôkazy, že náš pohľad na ľudskú inteligenciu je príliš zúžený, nevšímame si celý rad významných schopností, ktoré sú nesmierne dôležité pre životný úspech. Dnes je …

Radúz a Mahulena
Pohádkové zpracování klasického námětu.Radúz a Mahulena musí v cestě za láskou překonávat nejen nejrůznější nástrahy osudu, ale i kouzla a čáry královny Runy. Nenávist zakořeněná v temné minulosti ohrožuje jejich vztah i životy snad všemi možnými způsoby. Najdou ti dva …

Hodinář
Ota Dub po osvobození pracoval nejprve jako primář interního oddělení liberecké nemocnice, od roku 1953 tamtéž jako krajský internista; v letech 1955-1978 působil ve stejné funkci v Ústí nad Labem. Významněji se prosadil teprve v sedmdesátých letech, kdy publikoval řadu…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Time Management nejvyšší generace
Unikátní metoda SOUSTO - Stanovte – ovládněte – uvědomte si - sestavujte – tvořte – ošetřujte - od Davida Grubera, 1. českéhoho lektora a nejčtenější autora v České i Slovenské republice v oblasti Soft Skills. Dozvíte se to základní podstatné o dosavadních čtyřech gener…

Pohádky tisíce a jedné noci 31-40
Pohádky tisíce a jedné noci - čtvrtá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.