Audiokniha Barák

Ja som tú poéziu žila
Výber kľúčových diel venovaný 100. výročiu narodenia autorky, od dievčenskej zbierky Dar až do chvíle poďakovania životu. Umelecký prednes Márie Schlosserovej je hlboko precítený.

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Vločky rozprávočky
Snehové vločky sú veľmi dôležité. Robia zimu zimou. Poletujú po krajine a kým padnú na zem, vypočujú si veľa príbehov. Tak raz pristala jedna vločka na nos pánovi kronikárovi, ktorý si do svojej veľkej knihy zapisoval rozprávočky zo studených krajín, aby sa na ne nezabu…

Werich, Kubín: Jan Werich vypráví pohádky a povídky
Z archivních pokladů Supraphonu se podařilo zpřístupnit nahrávky s Janem Werichem, které usvědčují z nepravdy mínění, že již bylo s Werichem vydáno vše! Překvapení se koná a z tohoto našeho výběru se tak může radovat celá plejáda Werichových obdivovatelůa sběratelů. Jan…

Skřítkové pod stříbrným městem
Pohádky ze stejnojmenné knížky vyprávějí Jan Přeučil a Eva Hrušková. Volné pokračování Pohádek ze stříbrného města zkušené autorské dvojice Petříčková-Vaněček vychází opět dílem ze starých kutnohorských pověstí a dílem se zakládá na fantazii autorů Pohádky o skřítcích, …

Šolleová: Jak Bzuk a Ťuk putovali za sluníčkem
Původní kreslený televizní večerníček z roku 1977, ožívá ve zvukové podobě. Dva čmeláčci, Bzuk a Ťuk touží po sluníčku. Chtějí je proto připevnit pevně na oblohu tak, aby bylo stále krásné počasí. Při cestě za sluncem je pronásleduje strašný sršeň, ale spousta obyvatel …

Lovec
Lov sa začína. Korisť nie je len jedna a nie len tak niekto. Z tieňa vystupuje Organizácia, ktorá už dlho zasahuje do Ajrišovho života. Objavuje sa nový nepriateľ. Spojenectvá sa premiešajú a vlastné záujmy musia ísť opäť bokom. Ajriš sa nechá naverbovať na záchrannú mi…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Rambo – První krev
JMENOVAL SE RAMBO... Knižní předloha kultovního filmu se Sylvestrem Stallonem v titulní roli o navrátilci z Vietnamu a jeho konfliktu se systémem. Nebo systému s Rambem…? Přišel muž – mladý tulák s dlouhými vlasy ve zplihlém kabátu. Pak se z něj stala legenda: JOHN RAMB…

Kozák: Lovcem v Tajze
Původní LP album 2 18 0425 "Jan Kozák Lovcem v tajze" vydal Supraphon v roce 1977 - nyní titul vychází poprvé digitálně. JAN KOZÁK (*25.3.1921 – †5.5.1995 ) vypráví ve své knize o svých cestách na Sibiř, o svých osamocených toulkách či o společných výpravách s přátelsk…

Jak zlomit dračí prokletí
V dalším díle svých pamětí se Škyťák Šelmovská Štika III. vydává se svojí novou kamarádkou Kamikazi na nejděsivější, nejstrašidelnější a nejpříšernější dobrodružství, jaké dosud zažil. Aby zlomil dračí prokletí a zachránil život svému na smrt nemocnému nejlepšímu přítel…

Matka
Slavné protiválečné drama Karla Čapka v rozhlasovém zpracování z roku 1953 s Otýlií Beníškovouv hlavní roli.

Havárie Drakkaru
Ondřej Neff: Havárie Drakkaru. Stelární fregata Drakkar, která míří do neprozkoumané centrální oblasti naší Galaxie, se srazí s hmotou neznámého původu. Na palubě ohroženého Drakkaru vzniká panika. Do ní vstupuje vysílání, jehož zdroj nelze identifikovat. Ukáže se, že j…

Poe: Havran
EDGAR ALLAN POE ( *19.11.1809 – †7.10.1849) autor Havrana, nejznámější básně všech dob a nejvýznamnějšího díla romantismu, byl americký básník, prozaik, literární teoretik a esejista. Lyricko-epická baladická báseň Havran (v orig. Raven = Krkavec) vypráví příběh nemocn…

Myslete na velké cíle
Autoři v audioknize odhalují tajemství jak myslet ve velkém, jednat podle toho a dosáhnout jedinečného úspěchu. Donald J. Trump je ikona a dokonalý příklad amerického úspěchu. Bill Zanker založil firmu The Learning Annex s pěti tisíci dolary. Postupně z ní vytvořil firm…

Towers, 9/11 Story
Anglická verze strhujícího a pravdivého příběhu česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k záchraně mnoha lidských životů a urychlení odstraňování trosek WTC. Nahlédněte spolu s ním do …

Lektorské dovednosti
Plná srozumitelných, konkrétních a osvědčených nápadů, tipů, triků a doporučení. Jak pracovat se skupinou i jednotlivcem, jak řešit obtížné a koplikované situace, metody učení a jejich použití. Hlavním záměrem bylo především popsat, co to znamená, jestliže v různých for…

Zvuky ve tmě
Třetí krok k temnotě s názvem Zvuky ve tmě opět začíná povídkou amerického mistra hrůzy Howarda Phillipse Lovecrafta. Tentokrát jde o Hudbu Ericha Zanna z roku 1921. Sám autor ji považoval za jedno ze svých nejlepších a děl a po právu je dodnes zařazována do nejrůznější…

Toulky českou minulostí 401-600
Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich proagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal aske…

Vítězství orla
"Se vstupem na britskou půdu roku 43 našeho letopočtu si centurion Macro uvědomí, že má před sebou jedno z nejobtížnějších tažení své vojenské kariéry, naplněné množstvím bitev. Během řady krvavých šarvátek musí Macro, jeho mladý podřízený Cato a římská armáda najít a z…

Goethův Faust
Známe ale Goethovo stěžejní dílo opravdu dobře? Jde o dílo skutečně mnohovrstevnaté... Významný literární vědec František Tomáš Bratránek faustovské téma vykládá ve svém díle Goethův Faust. Zvukovou adaptaci tohoto pozoruhodného díla vydalo AudioStory v koprodukci s MI9…

Bretaňský příboj
DALŠÍ DETEKTIVNÍ PŘÍPAD Z LETNÍ BRETANĚ OKOŘENĚNÝ HUMOREM, VENKOVSKÝM KOLORITEM A MÍSTNÍMI KULINÁŘSKÝMI SPECIALITAMI. Na jednom z ostrovů Glénan, vzdáleném deset námořních mil od bretaňského pobřeží, jsou objevena tři mrtvá těla, zjevně vyplavena přílivem po silné bouřc…

Případy soudce Ti: Smrt ve vrbové čtvrti
Vrbová čtvrť je ve staré Číně synonymem zábavních pavilonů, kam muži chodí do společnosti skvělých herců a muzikantů, ale především vybraných kurtizán. V městě Pujangu, kde sídlí podprefekt soudce Ti, vévodí těmto podnikům Zábavní pavilon Mistra Wanga. Jen jedinkrát zde…

Sherlock Holmes a Ztracená závěť
Na dveře bytu Sherlocka Holmese a Dr. Watsona na Baker Street zaklepe mladý muž jménem Peter Maugham. Maughamův strýc nedávno zemřel po nešťastném pádu ze schodů a jeho závěť se vytratila. Maugham se proto obává, že přijde o dědictví a v brzké době se ocitne zcela bez p…

Buď užitečný
Nejslavnější kulturista všech dob. Ikonická filmová hvězda. Lídr šesté největší ekonomiky světa. Tři na první pohled zcela odlišné osobnosti se snoubí v jednom skutečném člověku. Tohle je Arnold Schwarzenegger. A na vrchol se nedostal náhodou. Jeho úspěch je výsledkem j…