Obrázek podcastu Babička Is Not Dead

Audiokniha Babička Is Not Dead

Délka:

8 hod 11 min

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hra na vraždu

Hra na vraždu

„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Obrázek podcastu Carmen

Carmen

Literární příběh Carmen je prodchnut nezadržitelnou vášní a neúprosnou osudovostí. Základ příběhu si Mérimée podle vlastního doznání odnesl z vyprávění své přítelkyně hraběnky de Montijo, obsahujícího mj. skandální rodinnou aféru o milostném vzplanutí šlechtice k dělnic…

Obrázek podcastu Ukázky z čítanky pro odborná učiliště a učňovské školy

Ukázky z čítanky pro odborná učiliště a učňovské školy

Původní 2LP album 0 19 9894 "Ukázky z čítanky pro odborná učiliště a učňovské školy" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s ukázkami z děl českých i zahraničních autorů vychází poprvé digitálně. Výběr děl i autorů je samozřejmě poplatný době, ve které titul vznikl..…

Obrázek podcastu Jak zahnat stesk

Jak zahnat stesk

Poplach u zvířecího zásahového komanda lesních zvířátek, která jsou připravena pomoct každému dítěti z lesní školky, pokud má nějaké malé nebo velké trable. Jaké štěstí! Davídkovi se totiž do nové lesní školky nechce a hrozně se mu tam stýská. Dobře že mu Chrochtík, Mak…

Obrázek podcastu Les prízrakov

Les prízrakov

Juraj Červenák prináša už šiestu knihu z cyklu historických detektívok zasadených do čias protitureckých vojen na sklonku 16. storočia. Joachim Stein zimuje na hrade Strieborná skala. Pokojné Vianoce s rodinou však zatieni potýčka so zločineckým podsvetím v neďalekom me…

Obrázek podcastu Dalajlamova kočka a síla meditace

Dalajlamova kočka a síla meditace

Zaposlouchejte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace. „Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým těl…

Obrázek podcastu Velice dlouhé schody

Velice dlouhé schody

Ota Fink pátrá po zmizelých lidech. Sympatický chlapík, soustružník Ota Fink, je důvtipný a neohrožený sukničkář. V detektivce Jaroslava Velinského aka Kapitána Kida pátrá po zmizelých lidech a dostává se na stopu sériového vraha. Soustružník Ota Fink je sympatický chl…

Obrázek podcastu Léčebna

Léčebna

V přísně střeženém ústavu pro ty nejhorší zločince dojde k vraždě zdravotní sestry. A pohřešuje se i její novorozeně. Únosce žádá výkupné, čas neúprosně běží. Forenzní psycholožka Connie Woolwineová dokáže proniknout do mysli pachatele jako nikdo jiný, a tak se v utajen…

Obrázek podcastu Farma zvířat

Farma zvířat

Alegorická novela začíná vzpourou zvířat, která vyženou majitele farmy a začnou si vládnout sama. Zprvu ušlechtilé, idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a blahobytu záhy berou za své a jejich místo postupně zaujme propaganda, nesvoboda a totalitní diktatura. Vláda …

Obrázek podcastu Bretaňský příliv

Bretaňský příliv

Pátý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Zrovna v den keltského slunovratu stojí komisař Dupin až po kotníky v rybích odpadcích. V aukční hale v Douarnenezu leží mrtvé tělo mladé ry…

Obrázek podcastu Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě

Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je třeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, zároveň …

Obrázek podcastu Vánoce s Františkem Nepilem

Vánoce s Františkem Nepilem

Výběr povídek Františka Nepila s vánoční tematikou (od Adventu až po Silvestr) z knih Dobré a ještě lepší jitro, Dobrou a ještě lepší neděli, Dobrá a ještě lepší jitra a Hledání radosti. Výběr připravil a dramaturgicky sestavil sám autor, a poté se samozřejmě osobně d…

Obrázek podcastu Brána osudu

Brána osudu

Poslední román královny detektivek & Poslední případ detektivní dvojice Tommyho a Pentličky. Z kompletního seznamu díla královny detektivek Agathy Christie lze vyčíst, že příběhem amatérských detektivů Tommyho a Pentličky svou literární dráhu začínala a také končila. D…

Obrázek podcastu Malachitový květ

Malachitový květ

Dramatizace klasické pohádky z pera Františka Pavlíčka vypráví o lásce Kateřiny a Danila. Danila je brusič a je zaujat myšlenkou vytvořit malachitovou vázu, která by byla jako živá. Nemůže toho však dosáhnout. Proto touží po kamenném kvítku, který by jeho dílo oživil. N…

Obrázek podcastu Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (tretia séria)

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (tretia séria)

Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Obrázek podcastu Kukačka

Kukačka

Fjällbackou otřesou dvě hrozivé události, které spolu zdánlivě nesouvisí. Známý fotograf je nalezen zavražděný v galerii, kde měl zahájit svou výstavu, a v rodině Henninga Bauera, laureáta Nobelovy ceny za literaturu, dojde k brutální vraždě. Patrik Hedström a jeho kole…

Obrázek podcastu Já, Poutník

Já, Poutník

Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele. Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel. Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči. Ohořelé ostatky tří těl na horské…

Obrázek podcastu Zaparkuj a jeď - na západ a na jih

Zaparkuj a jeď - na západ a na jih

Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 68 - Veronika Kubařová 08.06.2014

100 statečných - Host č. 68 - Veronika Kubařová 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - V. Kubařová (herečka, Městská divadla pražská)

Obrázek podcastu Pavučina

Pavučina

Carmen Sanchezová je tvrdá a nekompromisní federální agentka, která důsledně ctí literu zákona. Když je však napadena její sestra Selina, běžné vyšetřovací postupy náhle nestačí. Útok totiž souvisí se sérií brutálních vražd, jež právě vyšetřuje. Dostává se do úzkých, a …

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Obrázek podcastu Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury

Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury

Když dějiny výtvarného umění připomínají komedii plnou omylů… Výtvarný kritik Jan H. Vitvar se nás rozhodl vzít na zábavnou a dobrodružnou exkurzi po dějinách vizuální kultury, která ukazuje, že cesta k pochopení umění bývá leckdy velmi dlouhá a plná nečekaných zákrut. …

Obrázek podcastu Conan z Cimmerie

Conan z Cimmerie

Nejslavnější postava moderní fantasy poprvé v audiu! Čtveřice povídek o legenárním válečníkovi v jedinečné interpretaci Jiřího Schwarze. Sbírka obsahuje povídky Věž slona, Dcera pána mrazu, Královna černého pobřeží a Rudé hřeby v překladu Jana Kantůrka, který pro český…