Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Aristokratka na koni

Audiokniha Aristokratka na koni

Délka:

3 hod 48 min

Čte:

Veronika Khek Kubařová

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Richard Konkolski. Být první

Richard Konkolski. Být první

Autorizovaná biografie nejslavnějšího českého mořeplavce. Nejslavnější český mořeplavec Richard Konkolski (* 6. 7. 1943, Bohumín) svou první plachetnici Niké začal stavět ve sklepě bohumínského paneláku. Z modřínu, který sám našel, pokácel a nařezal z něj prkna. Vítěz

Obrázek podcastu Podivuhodný pan Magnusek

Podivuhodný pan Magnusek

Další z pohádkových příběhů Jana Rysky nejen pro děti. Rozhlasová četba (delší než na později vydané LP) s Františkem Filipovským, který v roli jedinečného vypravěče seznamuje malé i velké posluchače s podivuhodným panem Magnuskem.

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Jako chlapce by mě zastřelili

Jako chlapce by mě zastřelili

V rozhlasovém cyklu Osudy se setkáme s paní Jaroslavou Skleničkovou, rozenou Suchánkovou, která byla v červnu 1942 jako čerstvě šestnáctiletá dívka z Lidic úředně uznána dospělou ženou a po likvidaci obce nacisty coby odplaty za smrt protektora Heydricha poslána se svou

Obrázek podcastu Dialogy nad životem

Dialogy nad životem

Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j

Obrázek podcastu Kabaret U dobré pohody (5)

Kabaret U dobré pohody (5)

V roce 1978 vyšlo LP album s prvním dílem Kabaretu U dobré pohody, miniserie, která navazovala na úspěšný televizní pořad. V následujících letech pak postupně vycházely další 4 díly. Ne všechny díly se nám ale zatím podařilo opatřit smlouvami, což je důvodem, proč nepos

Obrázek podcastu Hlava Medúsy

Hlava Medúsy

Dramatik František Pavlíček pro rozhlas převyprávěl bájný starořecký příběh. Hrdina Perseus se vydává zachránit svou matku z potupného žaláře. Přemůže obávanou Gorgonu, jejíž pohled mění vše živé v kámen?Osoby a obsazení: princ Perseus, syn Danae (Jiří Langmajer), Andro

Obrázek podcastu Moji milí básníci

Moji milí básníci

V Českém rozhlase natočila Gabriela Vránová dvacetidílný rozhlasový seriál s podtitulem Moji milí básníci, ve kterém autorka populární formou odhalovala posluchačům tajemství poezie, kterou má sama ráda. Ve vydavatelství Radioservis poté vyšlo CD Moji milí básníci s výb

Obrázek podcastu Balada o pilotovi

Balada o pilotovi

Autentický příběh z průběhu a závěru 2. světové války vznikl na základě archivních materiálů a rodinných vzpomínek. Obraz českého letce, který za druhé světové války působil u RAF, našel spisovatel Jiří Stránský ve vlastní rodině. Jeho žena byla totiž dcerou pilota Karl

Obrázek podcastu Zaměřte svou pozornost

Zaměřte svou pozornost

Každý z nás má k dispozici 168 hodin týdně, ale to nám nestačí, nebo ano? Práce pohlcuje téměř veškerý náš čas – lidé v mnoha profesích a ve vedoucích funkcích v ní tráví 70 i více hodin týdně. Přesto pochybujeme o své produktivitě. Zároveň přicházíme o drahocenný čas,

Obrázek podcastu Rakev

Rakev

Sklonek jednadvacátého století. Úkolem Nathaniela Reeda je těžit diamanty v drtivých hlubinách planety Uran. Jedinou jeho společností je tajemná Miranda, která se s ním spojuje z jiného těžebního modulu. Jednoho dne se však odmlčí. A zděšený Nathaniel se dozvídá, že nej

Obrázek podcastu Řečník 1

Řečník 1

Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau

Obrázek podcastu Divný kořeny

Divný kořeny

Herečka Hana Frejková se ve své knize věnuje hledání nejen svých vlastních rodinných kořenů, ale také - a možná zejména - klíče k osudům svých rodičů, kteří zasvětili život komunistickému hnutí, jež je následně nemilosrdně rozdrtilo. Především jejího otce Ludvíka Frejku

Obrázek podcastu Putování za Svatým Grálem

Putování za Svatým Grálem

Četba na pokračování Putování za Svatým Grálem vznikla ze čtvrté části rozsáhlého cyklu středověkých prozaických románů, vzniklých v letech 1215–1235. Knihu vydalo v roce 2006 v překladu Jiřího Pelána nakladatelství Triáda. Cyklus Svatého Grálu se dochoval v řadě rozdí

Obrázek podcastu Prodejem k Vítězství

Prodejem k Vítězství

Pokud si chcete začít budovat kariéru jako úspěšný prodejce nebo už profesionálním prodejcem jste a rádi byste zvýšili své prodejní a obchodní dovednosti, navýšili prodeje, audiokniha Prodejem k vítězství se vám jistě stane neocenitelnou příručkou. Nemůže vás sice nauči

Obrázek podcastu HOT

HOT

Ať už se zabýváte čímkoliv, pravděpodobně existují technologie a nástroje, které to zvládnou za vás. Nebo aspoň část práce. Rychleji, snadněji, levněji. A jejich zavedení do firemní komunikace, procesů, zpracování dat či inovací produktů je právě tím milníkem, který odd

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 50 - Petr Bláha 07.06.2014

100 statečných - Host č. 50 - Petr Bláha 07.06.2014

Hostem L. Výborné - P. Bláha (koreanista, překladatel)

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1985

Neumannovy Poděbrady 1985

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0671-74 v roce 1986 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Diagnóza (Paru

Obrázek podcastu Frankenstein

Frankenstein

Audiokniha Frankenstein namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. Victor Frankenstein is a young, ambitious scientist who wants to make a better world, but does not understand the consequences of his work. Victor makes great advances in th

Obrázek podcastu Voskovec a Werich: Vídeň 1971 - Montreal 1977

Voskovec a Werich: Vídeň 1971 - Montreal 1977

Archivy skrývají nečekaná překvapení, například tento zvukový záznam rozhovoru Jiřího Voskovce a Jana Wericha při jedné z jejich společných schůzek ve Vídni. Zatímco v Poslední forbíně šlo o setkání z roku 1974, toto je o 3 roky dříve. Pánové se potkali nad magnetofonem

Obrázek podcastu Rambo – První krev

Rambo – První krev

JMENOVAL SE RAMBO... Knižní předloha kultovního filmu se Sylvestrem Stallonem v titulní roli o navrátilci z Vietnamu a jeho konfliktu se systémem. Nebo systému s Rambem…? Přišel muž – mladý tulák s dlouhými vlasy ve zplihlém kabátu. Pak se z něj stala legenda: JOHN RAMB

Obrázek podcastu Maigret a jeho mrtvý

Maigret a jeho mrtvý

Nový případ, který vůbec poprvé vychází jako audiokniha! Jednoho únorového dopoledne vyruší komisaře na stanici podivný telefonát. „Odpusťte, prosím… Mé jméno by vám nic neříkalo. Neznáte mě, ale znal jste mou ženu Ninu… Haló! Musím vám to všechno říct strašně rychle, p

Obrázek podcastu Sapiens

Sapiens

Sapiens je vzrušujúcim zhrnutím našej neuveriteľnej histórie − od bezvýznamných opíc až k pánom sveta. Jej obsah je odvážny, obsiahly aj provokatívny. Spochybňuje všetko, čo sme o ľudstve zdanlivo vedeli: našu vieru, činy, moc... aj našu budúcnosť, a pritom sa zamýšľa a