Audiokniha Aréna

Druhý život Marýny G.
S kronikou velké valašské rodiny projdete celé 20. století. To vše výhradně z pohledu čtyř žen: Valérie Zawadské, Kristýny Frejové, Drahomíry Hofmanové a Simony Pekové.Děj vás zavede do beskydských kopců, mezi ty, které tam žily a žijí. "Chtěla jsem psát o obyčejných že…

Vládcové ostatků II.
Martin ze Stvolna, pronásledovaný inkvizicí, se dostává zpět do služeb krále Karla IV. V jeho družině se pak vydává na půlroční pouť do Říma. Český rytíř Martin ze Stvolna se na útěku z avignonského vězení octne v potulné herecké tlupě. I zde je mu však v patách inkvi…

Cvrček u krbu
Dramatizace jedné z nejslavnějších povídek Charlese Dickense Cvrček u krbu. Setkáme se zde s typickým světem Dickensových hrdinů. Manželství dobráckého povozníka Johna ohrožuje zlá intrika, chudý výrobce hraček s vypětím všech sil pečuje o svou dceru, jeho bohatý zaměst…

Koruna hadího krále
Malovaná škatulička ukradená ježibabě, královská koruna uzmutá hadímu králi, poklady z podzemí, to všechno má pometlář alias baron z Koštěberku na svědomí, a přece ho má Anička ráda. Jen kvůli němu pátrá po zázraku, který by ho dokázal přesvědčit, že vše čeho se člověk …

Zdislava a ztracená relikvie
Prokurátor krále Přemysla II. Otakara Oldřich z Chlumu a zároveň správce hradu Bezdězu má v pravomoci i vyšetřování a trestání hrdelních zločinů v kraji. Tentokrát řeší krádež trnu z Kristovy koruny; vzácné relikvie, již získal Havel z Lemberka hodlá ji věnovat chrámu s…

Naučte se správně dýchat
Metoda dýchání založená na vědeckých poznatcích konečně dostupná všem! Nejen pro fanoušky metody Wima Hofa. Každý z nás si myslí, že dýchá správně, dýchání je přece jednou ze základních životních funkcí. Navzdory tomu, co si intuitivně myslíme, dýcháme většinou špatně. …

Paní Trumberryová si dává hádat
Výběr povídek získal název, který chce vzdát hold velkému kanadskému autorovi hovorovým výrazem naší mateřštiny. Nejde v něm o žádné nesmyslné vtipkování, ačkoliv Leacock si s gustem zahraje i se slovními vtípky, prostě s „ kanadou „. Je ovšem daleko víc než závazný špr…

Naučte se investovat
Audiokniha na motivy knihy Naučte se investovat - druhé rozšířené vydání od Daniela Gladiše. Chcete být finančně nezávislí? Naučte se investovat. Průvodcem vám bude tato audiokniha. Autor vás povede tak, že se naučíte rozlišovat mezi investicemi a spekulacemi, správně …

Příběh služebnice
Dystopická vize ukazuje blízkou budoucnost na půdě dnešních Spojených států amerických, které se proměnily v republiku Gileád a vlády se chopil klerofašistický režim, jenž militantně volá po návratu k tradičním hodnotám. Země se potýká s ekologickými katastrofami a ztrá…

Pohádky a příběhy
Dvacet šest příběhů, které svírají srdce. Příběhy velkého vypravěče, které ožívají v novém překladu Heleny Březinové, mluví o lásce, štěstí, strachu i smrti. Příběhy velkého vypravěče ožívají v novém překladu. Tak přirozeně se v nich mluví o lásce, štěstí, strachu i smr…

Lovecká halali
Lovecké příhody a napínavá vyprávění doplněná písničkami o lesíčku, stráních a myslivcích nejen pro myslivce.

Černý pavouk
O temnotě v jedné prosluněné horské vsi, o zlu, které nosíme v sobě. Otakar Brousek čte z románu předního švýcarského prozaika první půle 19. století. Jeremias Gotthelf (1797-1854), vlastním jménem Albert Bitzius, platí za nejvýznamnějšího švýcarského prozaika před Gott…

Kapitán Polární hvězdy
Také se domníváte, že Arthur Conan Doyle = příběhy Sherlocka Holmese, a nic víc? A přece Doyle napsal několik desítek knih - románů, povídkových sbírek, ba i básní. Kapitán Polární hvězdy - příběh velrybářské lodi uvězněné v ledu arktického moře, napovídá, že jde o pří…

Tatínek 002
Další kniha patnácti moderních pohádek Arnošta Goldflama o statečném tatínkovi si svým svérázným humorem a fantazií nijak nezadá se svou předchůdkyní. V navenek moderních pohádkách z každodenního života se posluchači mávnutím kouzelného proutku vydají z reality za dobro…

Italské trojhubky
Co ukrývá správná italská hospodyňka pod svou bělostnou zástěrou? Proč si horkokrevní Italové nekafrají vzájemně do práce? Jaká je nejdůležitější rada parádivých šťabajzen? S čím se italští frajeři rádi nimrají a co pyšně vytahují ze svých kapes? Co zaručeně pomáhá na z…

Čarodějná země Oz
Dosti zvláštní trojice kamarádů, kluk Tipet, Honza Dýně a dřevěná Koza, se vydávají do hlavního Smaragdového města čarodějné země Oz. Chtějí ho ochránit před nájezdem dívčí armády. Té sice velí rázná Bimbam, ale v pozadí všech zlostných snah se ukrývá mocichtivá čaroděj…

Shakespeare
12 převyprávěných her v historických souvislostech Průvodce dílem geniálního renesančního dramatika představuje dvanáct jeho divadelních her v chronologickém pořadí, ale přiblíží také jejich inspirační zdroje, kulturní pozadí a okolnosti jejich vzniku. Každá z her je do…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Stavovské rozdíly
Audiokniha Stavovské rozdíly obsahuje veselou povídku Jaroslava Haška. Populární dabér Gustav Bubník vás zve na její poslech. Režie: František Jílek Hudba: Jan Titlbach Natočeno v roce 2020 ve studiu S Pro Alfa v Praze

Richard Konkolski. Být první
Autorizovaná biografie nejslavnějšího českého mořeplavce. Nejslavnější český mořeplavec Richard Konkolski (* 6. 7. 1943, Bohumín) svou první plachetnici Niké začal stavět ve sklepě bohumínského paneláku. Z modřínu, který sám našel, pokácel a nařezal z něj prkna. Vítěz …

Lem: Astronauti
Remasterovaná nahrávka dramatizace slavného vědecko-fantastického románu. Poprvé na CD a v digitálním formátu. Dobrodružný příběh mezinárodní vesmírné výpravy na Venuši. Skupina vědců je vyslána ze Země, aby se pokusila navázat kontakt s obyvateli planety. Po přistání …

Andělí vejce
Román Petra Stančíka se odehrává v kulisách první poloviny 20. století. Hlavní hrdina Augustin Hnát se narodil zásluhou mořské panny. Jeho matka běhá po lese se srnami, otec mu vybral za kmotra obecního blázna. Místo hlavy má vejce, z něhož se líhnou andělé prapodivných…

Příručka Pověřence pro ochranu osobních údajů
Nové evropské nařízení o ochraně osobních údajů (General Data Protection Regulation, GDPR), které bude plně účinné od května 2018, řadě organizací ukládá zcela novou povinnost, vytvořit pozici pověřence pro ochranu osobních údajů a obsadit ji dostatečně kvalifikovanou o…

Miroslav Karas: A odkud bych asi tak byl
Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie. Přinášel reportáže z dění v Donbasu i na Krymu, informoval o soudu s pilotkou Savčenkovou, zblízka sledoval Vladimira Putina a z prvn…

Hlavně o mamince...
"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…