Audiokniha Angličtina pro středně pokročilé B2

Robur Dobyvatel
Co má větší budoucnost – řiditelné vzducholodě členů leteckého klubu ve Filadelfii, nebo vznášedla těžší než vzduch, jako je Albatros inženýra Robura? Robur Dobyvatel (1886, Robur le Conquérant) je román z cyklu Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires). Česky kn…

Dobrodružství veverky Zrzečky (Karel Höger)
Dnes už vpravdě legendární vyprávění pro děti o životě lesních zvířat v křivoklátských lesích. Pohádky pro nejmenší napsal Josef Zeman. Vypráví Karel Höger.

Muž z vysokého zámku
V pochmurné alternativní vizi roku 1962 si vítězné mocnosti Osy – Velkoněmecká říše a císařské Japonsko – rozdělily USA a začínají dobývat vesmír. Mezi porobenými Američany, kteří si v každodenním zmaru navykli svá rozhodnutí konzultovat s věštbami staročínské Knihy pro…

Z nového světa
Příběh vzniku nejslavnější symfonie Antonína Dvořáka. Podle známého Goethova principu "básně a pravdy" se autor skrze zásadní i zdánlivě náhodná setkání pokouší přiblížit skladatelovým myšlenkám a tvůrčím zdrojům. V režii Jiřího Horčičky účinkují mj.: Bedřich Prokoš, Da…

Pražský chodec
Historik umění a esejista Josef Kroutvor (nar. 1942) od roku 1969 publikoval, nejprve převážně časopisecky, množství studií, kritických a uměnovědných statí, literárních textů a esejů. Své práce uveřejňoval v oficiálních periodikách, v samizdatu i v časopisech exilových…

Vlčák Kazan
Nespoutaná divočina nebo věrnost lidem. Co zvítězí? Strhující příběh severského vlčáka, který získal jméno pro svou velikost a neohroženost, zaujme každého milovníka přírody a dobrodružných příběhů. Nádherný dobrodružný román z přírody kanadského severu vypráví o osu…

Jak vzpomínám
Třídílnou četbu na pokračování z pamětí spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové v autentickém autorčině přednesu v roce 1966 natočil režisér Jiří Roll.

Poslední paní Parrishová
Amber Pattersonovou už nebaví být tuctovou nulou. Sblíží se s Daphne Parrishovou, blonďatou bohyní, která společně se svým manželem Jacksonem patří k místní honoraci. Amber má však plán, jak sladký život své sokyně postupně nahlodat a zničit, aby mohla v závěru nastoupi…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Černý korál
Když začne floridská policejní potápěčka rozplétat dávno odložený případ obestřený tajemstvím, netuší, že tím vypudí z úkrytu mnohonásobného vraha… Sloan McPhersonová, vyšetřovatelka z Programu podvodního pátrání, objeví na dně kalného floridského jezírka starou dodávku…

Nohy z jílu
Do Ankh-Morporku, největšího města Zeměplochy, vtrhl sychravý Prvopodzim. Sir Samuel Elánius i jeho Městská hlídka jsou už zase v pohotovosti, neboť v mlhavých uličkách se vrší tajemství, která je záhodno rozluštit. Stihnou to strážníci s vrchním velitelem dřív, než to …

Nezapomeň psát
Nikdy nevěřte tomu, že ženy jsou slabší pohlaví! Na léto roku 1960 dvacetiletá Marilyn jen tak nezapomene. Jako by nestačilo, že o prázdninách volnomyšlenkářskou židovskou dívku doma dusí přísný otec, který ji na univerzitu poslal beztak jen proto, aby si tam našla dobr…

Ze vzpomínek ředitele kočovné divadelní společnosti
"Živěji než obyčejně bylo 1. září roku 1887 na západním nádraží na Smíchově; vždyť odjížděl do Písku nově sestavený divadelní ensemble. Mezi cestujícími pohybovaly se nenuceně četné markantní postavy herců, ponejvíce mladých, a pikantní zjevy hereček, ještě mladších. Oh…

Zaklínač III Krv elfov
Krv elfov je románovým pokračovaním poviedok o zaklínačovi a skutočným začiatkom fenomenálnej ságy o Geraltovi z Rivie. Geralt spolu s princeznou Ciri našli útočisko v tajomnom sídle zaklínačov. Učia ju tam narábať s mečom, no keď odhalia jej zvláštne schopnosti, zaklín…

Rodinná rada
Novela Rodinná rada je hořce humorným svědectvím o střetu dvou stárnoucích bratrů Marka a Ivana při péči o nemohoucí matku. Jejich odlišné osobnosti, rozdílný vztah k minulosti, jiné politické preference a různá hierarchie hodnot eskalují v sérii vygradovaných scén, do …

Vražda Rogera Ackroyda
{'cs': 'Hercule Poirot — vášnivý pěstitel dýní řeší vraždu se svou typickou rozvahou a důvtipem. \n\nChudák pan Ackroyd. Byl duší poklidného King’s Abbot. Našli jej sedět v křesle s tuniskou dýkou v zádech. Vražda tohoto přívětivého pána otřásla celým městečkem. Vyšetřo…

Démanty noci
Příliš rychlé dospívání v nelidských podmínkách. Jedna z nejpůsobivějších knih české literatury je dodnes znepokojivě aktuální. Realita židovských ghett, koncentračních táborů a transportů smrti je nahlížena očima dětí. „Démanty čistých srdcí v temnu noci všeobecné bezn…

Tyrano - Dobrodružství českého upíra
Na jednom zámečku v Čechách žije podivná rodinka. Upíří rodinka! Nejmladší ze tří bratrů Tyrano se ale jako upír moc nevyvedl. Má zrzavé vlasy a nenarostly mu ani upíří špičáky. Když už rodina neví, co s ním, vystěhuje ho do opuštěné chatky v lese, kde má žít a každý mě…

Smysluplná vražda
Slečna Marplová se nechá uprosit svou dávnou spolužačkou a přítelkyní Ruth a odjede na podivné viktoriánské sídlo Stonygates, kde kromě sedmi členů rodiny Serrocoldových, potenciálních dědiců majetku, žijí dvě stovky mladých delikventů. A jeden z obyvatel tohoto sídla j…

Helimadoe
Vynikající psychologický román Jaroslava Havlíčka (nejen) o dospívání, lásce a ztrátě. Helimadoe je akronymická zkratka složená z počátečních slabik jmen pěti dcer venkovského lékaře Hanzelína – Heleny, Lidmily, Marie, Dory a Emy. Do Starých Hradů se přestěhuje úřednick…

Sharko
Sharko vždycky přirovnával první dny vyšetřování k lovecké výpravě. Byli jako smečka psů poháněná zvukem loveckých rohů, která vyráží za kořistí. S tím rozdílem, že tentokrát jsou kořistí oni sami. Působivé a brutální, jako všechny thrillery s komisařem Sharkem! V tomto…

Inspektor Šmidra zasahuje I
Dvě unikátní dramatizace z archivu Českého rozhlasu z konce šedesátých let. Detektiv Jan Šmidra je trochu Sherlock Holmes, trochu Josef Švejk a trochu inspektor Clouseau. Svou intuicí řeší závažné zločiny tak suverénně, že na konci vrah pyšně odchází středem a želízka z…

Balík
Emma ako jediná vyviazla živá, no bojí sa, že ju "Holič", chorý vrah, ktorý svojim obetiam oholí hlavu a potom ich znásilní a zabije, bude hľadať, aby dokonal svoj krutý čin. Emmu páchateľ ušetril, no ona si to nevie vysvetliť. V hĺbke duše je presvedčená, že si po ňu p…

Zmizení Sáry Lindertové
Jednoho podzimního večera vešla bezproblémová studentka Sára Lindertová do metra a víckrát ji nikdo neviděl. Hlavní vyšetřovatel Richard Ehler spojuje Sářino zmizení se starým případem, který mu ani po letech nedá spát. Po dívce pátrá i její sestra Klaudie a Sářin příte…

Jak Kuba parohatou princeznu léčil
Hrušky ušatky a jablíčka, po nichž člověku vyrostou na hlavě parohy! To je ovoce, které hraje prim v rozhlasové pohádce.Ušatost se vyléčí polibkem věnovaným z upřímné lásky, ovšem shodit parohy znamená zbavit se pýchy a nadutosti. A právě tuhle metodu zvolí Kuba pro léč…