Audiokniha Angličtina nejen do auta

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Rapl z Bartolomějský
A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…

Cesta, které říkali TAO
Pásmo z textů starých čínských taoistů, filosofů a básníků.Autor scénáře Oldřich Král: "Jedním z těch důležitých pramenů je ta Cesta, které se říká Tao, ta Cesta, o níž k nám mluví Taoteťing, ta Kniha o cestě a síle. Vracet se s ní k těm kořenům, vracet se tam, odkud js…

Otrocká krása
Šestý díl série Sedmý smysl. Tentokrát se ocitne v ohrožení života nejen Hanka, ale i mnoho dalších kolem ní. A navíc má velký problém sehnat věrohodné informace. Proč nechce nikdo z pamětníků mluvit o tom, co se děje?

Pohádky z horkého léta
Původní pohádkový seriál pro nejmenší napsala Alena Riegerová. V režii Márie Křepelkové účinkují mj. Eduard Cupák, Ivan Trojan, Dagmar Veškrnová nebo Petr Nárožný. Obsah: 1. Jak si užovka odložila obleček. - 2. Skokani - 3. O jabloňce s letňátky. - 4. Pavučinka.

Dva na vraždu
Proč se Kott s Kutílkem vydali na smrtící jízdu, během níž připravili o život čtyři lidi? Bylo to dílo Satanovo? Kdo byl jedním z nejmladších vrahů československé historie a co provedl se svým společníkem? Z jakého důvodu mladiství fanatici do bojových sportů vyvraždili…

Faktor Omega
"Vatikán nikdy nezapomíná. Akční thriller balancující na ostří skutečné historie." Co skrývá Gentský oltář a proč byl tolikrát v historii ukraden či poničen? Tajemstvím opředená relikvie vstoupí i do života bývalého agenta FBI Nicka Leeho. Jeho bývalá snoubenka právě v …

Chytrá princezna
V královském zámku šťastně žijí princezna a její muž Jiřík. Radost vystřídá strach. Jiřík totiž kdysi upsal duši čertu. Princezna je chytrá, ale vyzraje i na pekelníky?Hrají: Sylva Sequensová, David Schneider, Luděk Munzar, Jana Hlaváčová a Josef Vinklář.Na motivy Božen…

Faustovské srdce Karla Högera
Vzpomínka na velkého českého herce. Listování životními osudy Karla Högera a stejnojmennou knihou společně s Jaroslavou Adamovou a Luďkem Munzarem a archivními zvukovými záznamy.

Charlieho malé tajomstvá
Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pr…

Pruhovaná truhlice
Hlavním hrdinou detektivního příběhu Parazit je racionálně založený vědec. Na večírku u přátel se setká se starší dámou nadanou mimořádnou schopností vnutit svou vůli druhým. Experiment, kterého je svědkem, ho zaujme tak, že zatouží schopnosti slečny Penclosové vědecky …

Hlubina
Protivník z jiného světa. Major StB přijíždí jedné mrazivé zimy roku 1963 do slovenských hor vyšetřovat zmizení dětí. Protivníkem je však fenomén z jiného světa. A StB není jediná, kdo se o něj zajímá. Zima 1963. Do města v liptovských horách přijíždí zkušený důstojník …

Na prahu neznáma
Z prózy spisovatele a žurnalisty Karla Poláčka, která s podtitulem Satirické romaneto vycházela v roce 1922 na pokračování v Lidových novinách.Připravil Jiří Vondráček. Režie Petr Mančal. Účinkuje Arnošt Goldflam.Natočeno 2012.

Hra o holčičku
Příběh Saši, bývalé novinářky, dnes profesorky na vysoké škole, a Roberta, německého lékaře se soukromou praxí, se odehrává střídavě v Čechách, Německu a Chorvatsku. Společnou láskou obou je Robertova dvanáctiletá dcera Kate, která žije se svou matkou v nové rodině. Sil…

Stín temné královny - Vrazi
V dalekých zemích se probouzí něco temného. Prastaré síly se připravují na konečnou konfrontaci, zatímco Temná královna vztyčuje svůj prapor a shromažďuje armády nepřekonatelné síly, složené z reptiliánských stvoření s magickou mocí. Stín její hrozby se vznáší nad celou…

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Existuje opravdu záhadný sirotčinec pro děti se zvláštními schopnostmi, o němž Jacob jako malý slýchával? Teď je mu šestnáct a po rodinné tragédii se vydává na cestu, která mu umožní pochopit, kým vlastně je. Nezodpovězené otázky jej zavedou na vzdálený ostrov u pobřeží…

Psycho
Mary Craneové připadá, že jí život utíká mezi prsty – než se jí v rukou ocitne značná finanční částka, s níž by mohla pomoci svému milému a začít znovu. Na útěku s penězi ji však dostihne bouřka i únava. Z bloudění ji vysvobodí osamělý motel, který vede stydlivý, na prv…

Koule
Hlavní hrdinkou komedie Koule je bývalá slavná atletka, která v rozhlasovém studiu rekapituluje svůj dosavadní život plný komických, trapných ale i bolestných protikladů. Uvedení inscenace v lednu 2011 vyvolalo nebývalý ohlas. O svých inspiračních zdrojích a motivacích …

Prokletá kniha
V pevnosti Košice záhadně zmizel císařský vyslanec. Stein a Barbarič vyšetřují. Plný dobrodružství a napětí je nový příběh notáře Barbariče a kapitána Steina. V Košicích pátrají po zmizelém astrologovi a vzácné knize, o kterou má císař eminentní zájem. Napětí a humor do…

Vrchlický: Noc na Karlštejně. Veselohra o 3 dějstvích
Karel Höger v roli Karla IV., Libuše Švormová v roli jeho ženy Alžběty, Eduard Cupák jako Arnošt z Pardubic, Jana Preissová jako Alena a plejáda dalších skvělých herců ve známé divadelní hře Jaroslava Vrchlického Noc na Karlštejně slibují skvělý zážitek i po letech, kdy…

Zachrání doktor Proktor Vánoce?
Víte, co potřebujete ke zničení Vánoc? Stačí k tomu jeden chamtivý obchodník, který k nim skoupí veškerá práva. A teď je nikdo nesmí slavit. Tedy pokud nejdřív neutratí slušnou sumičku v jeho obchodech. Líza, Bulík a doktor Proktor to tak nenechají. Před tím, než ale Vá…

Anička a cirkus
Cirkus přijel! Anička se hned domluví s kamarádkam ze třídyi, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s …

Zvon
Ve světě smrtek je všechno jinak. Citra a Rowan zmizeli. Plovoucí město Trvalka je pryč. Zdá se, že už nezbývá nic, co by mohlo smrtkovi Goddardovi zabránit, aby uchvátil absolutní moc. Když se teď Nimbus odmlčel, zůstává otázka: Může ho ještě někdo zastavit? Odpověď mo…

Obléhání Macindawu
Podaří se Willovi najít v rozvráceném severním lénu bojovníky, kteří mu pomohou zpátky dobýt hrad ovládaný sirem Kerenem a jeho tlupou zločinců a osvobodit Alyss ze zajetí? Navíc se za hranicemi shromažďují klany divokých Skotiů a chystají vpád do araluenského královstv…

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…