Audiokniha Amber 4 – Paže Oberonova

Dobrý člověk ještě žije (1991)
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Colas Breugnon, který miluje svou práci, dobré jídlo a pití, rád si zažertuje s pěknou ženou, zárove…

100 statečných - Host č. 9 - Radek Jaroš 06.06.2014
Host L. Výborné - R. Jaroš (horolezec)

Nejkrásnější pohádky - Červená Karkulka
Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Červená Karkulka v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.

100 statečných - Host č. 64 - Andrea Kalivodová 08.06.2014
Hostem L. Výborné - A. Kalivodová (operní diva)

Dumas: Tři mušketýři
Jeden za všechny, všichni za jednoho! Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrůa jejich mladého přítele d'Artagnana se dočkala několika filmových podob…

Carmen
Literární příběh Carmen je prodchnut nezadržitelnou vášní a neúprosnou osudovostí. Základ příběhu si Mérimée podle vlastního doznání odnesl z vyprávění své přítelkyně hraběnky de Montijo, obsahujícího mj. skandální rodinnou aféru o milostném vzplanutí šlechtice k dělnic…

Pohádky s pejsky, psy a hafany
Věřte nebo nevěřte, ale ani pohádky (zvláště ty moderní), se neobejdou bez našich čtyřnohých miláčků. Ať už jsou malí (Škubánek, Štaflík a Špagetka), střední, (tedy psi Jonatán a Žeryk, Hurvínkůvkamarád), velcí (Hektor a Sultán z Ladovy Chytré kmotry lišky) či dokonce m…

Někdy člověk nevypadá
Dramatický monolog ženy, která rekapituluje vlastní život a řeší problémy s dospívajícím synem. Vynikající rozhlasové herectví Jany Štěpánkové v citlivé režii Hany Kofránkové.

Reiner, Viewegh, Šrut: Tři tatínci a maminka
Půvabná kniha o tom, jak byla maminka malou holčičkou Janičkou, která posléze vyrostla a narodily se jí dvě děti Josífek a Maruška. Ti zažívají něco podobného, co jejich maminka, když byla dítětem. Mají totiž všichni tři stejného strýčka Antonína, moravského samorosta, …

100 statečných - Host č. 78 - Miloslav Dočekal 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Dočekal (emeritní policejní rada)

Řecký poklad - Mistři slova
Životopisný román, který líčí osudy Heinricha Schliemanna – objevitele Troje. Příběh malého chlapce, kterému učaroval příběh Ilias a Odyssea. Svůj dětský sen, podívat se do Troje, si uchoval až do dospělosti a podřídil tomu i celý svůj život. Vypracuje se až na sanfranc…

Jana Eyrová
Malá Jana vyrůstá bez rodičů ve škole pro dívky, kde vládnou neutěšené podmínky. Po ukončení školy osmnáctiletá Jana nastupuje jako vychovatelka k rodině Rochesterů. Přes počáteční odtažitost se Jana zamiluje do svého pána a ten ji požáda o ruku. Při svatbě však do kost…

Nadějné vyhlídky
Charles Dickens: Nadějné vyhlídky. Sirotek Pip, kterého vychovává jeho sestra se svým mužem kovářem, je jednoho dne postaven před osudovou náhodu. Setká se s uprchlým galejníkem, je mu nabídnuta možnost docházet do zámožného domu, který obývá pološílená slečna Havishamo…

Dýmka strýce Bonifáce
Začalo to všechno tehdy, když se rozvodnila Vltava. Tehdy se malý Frantík rozhodl, že zachrání milovanou dýmku svého strýčka, která zůstala v chatě na vltavském břehu. Sotva však vlezl oknem dovnitř, chata se divoce otřásla, poskočila a pak už se řítila jako splašená po…

Angličtina do ucha 3 - pokročilí
Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f…

Stručná história takmer všetkého
Neuveriteľná poznávacia jazda svetom vedy. Zem je náš jediný domov v celom vesmíre. Poznáte ju dobre? Určite ste sa o nej všeličo dozvedeli na hodinách geografie, biológie, fyziky či chémie, no jej skutočný príbeh je oveľa fascinujúcejší. Audiokniha Stručná história tak…

Balada pro banditu
Slavný muzikál Milana Uhdeho o velké lásce a ještě větší zradě, o mužích, ve kterých se zabydlel vztek a o ženách, který ten hrozný vztek umí z těch mužů vylíbat a vykousat a vyhladit..Jedním z posluchačů původní mono nahrávky byl i soudruh Alois Indra, který si vyžáda…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Humoristické povídky O.Henryho II
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Jejich autor byl mužem mnoha talentů a nepostrádal dobrodružnou povahu, která ho dokonce na čas přivedla až do vězení. Své vtipné příběhy však psal…

Môj Macík
Hračky malej Ely si lámu hlavu nad tým, čo sa asi stalo, že sa s nimi Ela prestala hrávať. Veď s nimi obyčajne trávila celé dni. A teraz? Hneď ráno odíde z detskej izby a vracia sa až po obede. Vari si našla nových, lepších kamarátov? Špekulujú nad tým, či sa nebodaj na…

Werich: Táto, povídej
V roce 1970 byly zachyceny na zvukový záznam rozhovory, které spolu vedli otec Jan Werich s dcerou Janou a pro budoucno tak zůstaly zachovány nesmírně zajímavé informace o počátcích Osvobozenéhodivadla, jak se tvořila Vest Pocket Revue a jaké bylo pozadí tvorby Voskovce…

Objavte v sebe dobrého rodiča
V audioknihe Objavte v sebe dobrého rodiča sa psychologička Beky Kennedy podelí s poslucháčmi o svoju výchovnú filozofiu a ponúkne im mnoho užitočných a praktických stratégií, ktorých cieľom je blaho rodiča a súčasne blaho dieťaťa. Autorka zároveň ponúka riešenia konkré…

Z dopisů Jiřího Voskovce a Jana Wericha
Čtyři části rozhlasové podoby korespondence V+W trvají celých šest hodin, což se na první pohled může jevit jako velmi rozlehlá plocha, ale když si uvědomíme, že tři svazky obsahují přibližně čtrnáct set stran, je zřejmé, že jsem musel hodně škrtat a některé části kores…

Housewives´ Gossips
Housewives´ Gossips - audiokniha obsahuje konverzační obraty v angličtině v interpretaci rodilých mluvčích. Autorky Mia Marlow a Elise Colle. Účinkují Nicole Palcho a Kathryn De Leon. 2 Housewives are sharing true stories about men, love, relationships, .... filled with…

Opřete se do toho
Ženy dlouhodobě převažují mezi absolventy vysokých škol v Evropské unii i ve Spojených státech, přesto na vedoucích pozicích v soukromém i veřejném sektoru sedí v drtivé většině muži. Ženy se tak nemohou plně podílet na rozhodnutích, která zásadně ovlivňují život nás vš…