Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Akord a jiskry

Audiokniha Akord a jiskry

Délka:

6 hod 26 min

Čte:

Jakub Saic

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jan Vojáček: Umění nemoci

Jan Vojáček: Umění nemoci

I lékaře někdy dostihne nemoc – v případě Jana Vojáčka šlo o banální virózu, přesto si kvůli ní začal opět klást různé otázky. Co pro naše tělo znamená nemoc a jaké poučení si z ní vzít? Pokud jste často nemocní, sužují vás chronické potíže nebo se jen „necítíte dobře“,

Obrázek podcastu Poslední na řadě

Poslední na řadě

Daleko od skotského pobřeží se nachází ostrov Mull, mezi jehož obyvateli stále koluje řada pověr. Clarkovi se sem vydávají hledat nový život, když však jejich dcera zmizí, narážejí jen na lhostejnost místních. Rodiče si tedy najmou kanadskou soukromou vyšetřovatelku Sad

Obrázek podcastu Stínadla se bouří

Stínadla se bouří

Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie. Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro vše

Obrázek podcastu To je gól..duchovni slovo

To je gól..duchovni slovo

To je gól...duchovní slovo v podání Jana Bobčíka. Autor v audioknize vypráví na základě svých osobních zkušeností o sportu a o víře v Boha. Pokud se říká, že Bůh je přítomen všude, tak proč by neměl mít své pevné místo i na fotbalovém hřišti? Mnoho fotbalových hvězd se

Obrázek podcastu Průvodce klimatickou úzkostí

Průvodce klimatickou úzkostí

Jak si udržet chladnou hlavu na zahřívající se planetě. Průvodce klimatickou úzkostí nabízí doporučení a praktické techniky, jak odolávat pocitům viny za stav naší planety. Cenný průvodce světem lidí citlivých vůči životnímu prostředí. Environmentální žal, ekologická v

Obrázek podcastu Vedli jsme si dobře, hochu

Vedli jsme si dobře, hochu

Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj

Obrázek podcastu Pořiďte si druhý mozek

Pořiďte si druhý mozek

>> „Pořiďte si druhý mozek je mnohem víc než jen další metoda pro zvýšení produktivity – je to návod na přežití, který vás naučí zvládat složitosti moderního života.“ — Chris Guillebeau, autor knihy Startup za pakatel<< # O audioknize Do hlavy se vám toho víc nevejde.

Obrázek podcastu Víc než žena

Víc než žena

Ve středním věku vám nejúžasnější ze všech lidí nevyhnutelně přijdou právě vrstevnice. Autorka bestselleru Jak být ženou se vrací. Starší, zkušenější — a ještě vtipnější! Caitlin Moranová před deseti lety předpokládala, že má všechny trable za sebou. Ve svém globálním

Obrázek podcastu Smetana, Schmid, Kořínek: Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí

Smetana, Schmid, Kořínek: Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí

Dvoudeskové album je záznamem představení populárního pražského divadla Studio Y. V úpravě a režii Jana Schmida a hudebním nastudování Miroslava Kořínka jde o kolektivní uchopení národní opery Prodaná nevěsta. V záznamu hraje celý soubor na nejrůznější hudební nástroje

Obrázek podcastu Žízeň

Žízeň

Harry Hole si chce užívat spokojený život s Ráchel a poklidně vyučovat na policejní akademii. Jenže v Oslu dojde k vraždám několika žen, které si daly schůzku přes Tinder. Vyšetřovacímu týmu v čele s Katrin Brattovou zůstává rozum stát nad tím, že obětem vždy zmizelo ur

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Noční dům

Noční dům

Čtrnáctiletému Richardovi, který se po tragických událostech přistěhoval k tetě a strýci do městečka Ballantyne, se smůla lepí na paty. Když přemluví spolužáka Toma, aby z telefonní budky někomu náhodně zavolal a vystřelil si z něj, vypadá to jako nevinná lumpárna. Jenž

Obrázek podcastu Sestřelen

Sestřelen

Nositel čtyř čs. válečných křížů a britského Distinguished Flying Cross, Rytíř francouzské čestné legie, nositel sovětského Řádu za vítězství a mnoha dalších vyznamenání generál František Fajtl nám zanechal úžasné literární svědectví. Ve své první knížce Sestřelen vylíč

Obrázek podcastu Óda na život

Óda na život

>> „Stále věřím v lidi. Kdysi to byla má největší slabost. Dnes je to zdroj mé síly.“<< ## O audioknize Když byla osmašedesátiletá Gisèle Pelicot předvolána na policii, netušila, že její dosavadní život právě končí. Manžela, s nímž strávila padesát let, přistihla ostra

Obrázek podcastu Ani slovo

Ani slovo

Pátý případ inspektorky Lottie Parkerové. Jedenáctiletý Mikey se vrací s kamarády domů. O dva dny později několik místních teenagerů objeví jeho tělo v záhoně květin. Pro inspektorku Lottie Parkerovou je tento případ osobní. Mikey byl kamarádem jejího syna Seana a ona c

Obrázek podcastu Psychiatr

Psychiatr

Čím dříve se dostanou do hlavy vraždícímu monstru, tím více zachrání životů… Ve vzpomínkách novináře Johna Moora ožívá děsivý kriminální případ, jehož dramatického vyšetřování se zúčastnil roku 1896 v New Yorku. Hrstka odvážných duší – mezi nimi i šéf newyorské policie

Obrázek podcastu Tajuplný ostrov

Tajuplný ostrov

Na mapě ho nenajdete. A přece ho všichni znají. Jeden z nejznámějších románů Julese Verna je plný napětí, dobrodružství a gentlemanství. Pro současné čtenáře jej převyprávěl Ondřej Neff. „Stoupáme, nebo klesáme?“ „Něco horšího, pane Smithi! Padáme!“ Slova, která zná

Obrázek podcastu Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem

Hra podle románu Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh známý z filmu režiséra Miloše Formana z roku 1975, ověnčeného pěti Oscary. Před šedesáti lety vyšel poprvé román Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh o zneužití moci, manipulaci s vědomím lidí, o strachu

Obrázek podcastu Katyně

Katyně

Černý román o škole pro popravčí odkrývá mechanismy moci v absurdní nadsázce. Andělsky krásná Lízinka Tachecí se nedostane na střední školu. Její pragmatická matka v honbě za maturitou objeví možnost studia na speciálním utajeném učilišti pro budoucí katy. Přestože Lízi

Obrázek podcastu Klbko zmijí

Klbko zmijí

Zatknúť a usvedčiť páchateľa trestného činu vraždy je ťažká práca aj pre odborníkov z oddelenia vrážd. Do cesty sa občas postaví nedostatok použiteľných stôp z miesta činu, neochota svedkov vypovedať, neochota svedčiť na súde, ďalšie nepredvídateľné okolnosti. Najhoršia

Obrázek podcastu Muž, který hledal svůj stín

Muž, který hledal svůj stín

„Vždycky jsem se tě chtěl zeptat na to dračí tetování…“ zmíní jednoho dne Holger Palmgren, který získal dokumenty vrhající nové světlo na bezpráví, jež Lisbeth Salanderová zažila v dětství. Dotazovaná si v té době odpykává kratší trest v ženské věznici Flodberga a směřu

Obrázek podcastu Já, Poutník

Já, Poutník

Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele. Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel. Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči. Ohořelé ostatky tří těl na horské

Obrázek podcastu Rok ušatého Majka

Rok ušatého Majka

Čus rámus, křiklouni! Víte, čemu zvukaři říkají klopák? Funguje v budově Českého rozhlasu páternoster? A proč má Majk tak veliké uši? Tenhle seriál vás provede světem zvuku, rámusu, hluku, randálu, hřmotu, brajglu, bugru, rambajzu, halasu, rachotu a rozruchu. Takže volu

Obrázek podcastu Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1972)

Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1972)

Do světa klasických pohádek vás zavede nahrávka z rozhlasového archivu o třech pomocnících mladého prince. První se umí prodlužovat, druhý se rozšiřuje a třetí dohlédne téměř až na samý konec světa.Pohádku s Jiřinou Šejbalovou, Karlem Beníškem, Vladimírem Šmeralem a mno

Obrázek podcastu Mimika

Mimika

Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa špecializuje na tajné signály ľudského tela. Ako policajná poradkyňa už pomohla usvedčiť mno