Audiokniha Ako ježko slnce budil

Zlá krev
O knize Jak mohla mladá dívka ošálit protřelé investory ze Silicon Valley, představitele americké armády i média, oslavující ji jako „Steva Jobse v sukních“? Proč nikdo nepoznal, že zázračný technologický startup s hodnotou deseti miliard dolarů je ve skutečnosti podvod…

Nikdy nedělej kompromis
Audiokniha Nikdy nedělej kompromis vás naučí vyjednávací taktiky používané agenty FBI, které se nejvíc osvědčily v kritických, ale i každodenních situacích. Její autor Chris Voss desítky let působil jako hlavní vyjednavač FBI s únosci. Dnes patří k nejvyhledávanějším le…

Proces aneb Zrádce národa
Na jaře roku 1914 se na stránkách Národních listů objevil materiál, který usvědčoval poslance Karla Švihu z placené spolupráce s pražskou policií. Švihovi, který list zažaloval, se obvinění nepodařilo vyvrátit ani u soudu. Po válce a po vzniku Československa, bylo proká…

Hudbu, kterou má ráda, vybírá prof. Zuzana Růžičková
Zuzana Růžičková vybírá a komentuje svá oblíbená díla z děl Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka, Bohuslava Martinů a Viktora Kalabise. Pořad byl natočen v roce 1993.Zuzana Růžičková (1927-2017), česká klavíristka, cembalistka a hudební pedagožka. V letech 1945 až 1947 stud…

Pouto přátelství
Najděte si své lidi ve světě plném chaosu a samoty. Epidemii osamělosti v našem světě jednoznačně podporuje kultura, která staví na první místo romantické vztahy na úkor těch platonických. Přitom nám věda dokazuje, že právě přátelství jsou klíčem (ne-li tím nejdůležitěj…

Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval
Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvš…

Ztracený prsten
Šakuntala - lyrické drama pravděpodobně z 5. století našeho letopočtu, napsané básníkem Kálidásou, vrcholné dílo staroindického dramatu. Král Hastinapury Dušjanta pronásleduje při lovu gazelu a dostane se na opuštěné místo, kde žije a medituje několik poustevníků. Spatř…

Sedmý hřích se trestá smrtí
Historický detektivní příběh zavede čtenáře do Anglie 12. století. Když se Rosamund, pocházející z urozené rodiny, setká s anglickým králem Henrym II., její půvab panovníka okamžitě okouzlí a romantické zamilování brzy přeroste ve vášnivý milostný vztah. Henryho manželk…

100 statečných - Host č. 68 - Veronika Kubařová 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Kubařová (herečka, Městská divadla pražská)

Vražedný chlad
Ve Three Pines se zase vraždí. A dokonce o Vánocích. Tentokrát se obětí stala zlá, sobecká, panovačná CC de Poitiers, která si v malebné kanadské vísce koupila „prokletý dům“. Zdá se, že její smrti nelituje vůbec nikdo včetně nejbližší rodiny a že důvod zabít ji měl tad…

Pride and Prejudice
Audiokniha Pride and Prejudice namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Mrs Bennet has five daughters and they are all unmarried. When rich, single Mr Bingley comes to live in the area, she is sure that he will be the perfect husb…

Neumannovy Poděbrady 1978
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0579-81 v roce 1979 vychází nyní poprvé digitálně. Obsah: I. cena v kategorii mladých profesionálních umělc…

Významné inscenace Vinohradského divadla
Komentář k původnímu LP 0 58 0404 z roku 1972: Předkládáme veřejnosti studiové nahrávky výňatků z inscenací pražského Divadla na Vinohradech z posledních let. Jsme přesvědčeni, že i tenhle ryze akustický záznam tvorby umělců Vinohradského divadla má svůj pozitivní smysl…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Ruština pre začiatočníkov A1-A2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Ruština pre začiatočníkov A1_A2. Kurz je určený pre úplných a falošných začiatočníkov, takže ak sa už nejaký čas ruštinu učíte a chcete si ju dôkladne zopakovať, je tento kurz určený práve pre vás. Kurz je založený na kontextovom učení, to …

Církev a válka
Proč nacházíme četné zobrazení zbraní v kostelech? Existuje vůbec něco, co bychom mohli nazvat spravedlivou, nebo dokonce svatou válkou? Teolog Martin Weis zdůrazňuje, že válka v žádném případě nikdy nebyla a není Božím záměrem, a to ve čtrnáctidílném cyklu, který nabíz…

Au revoir, Prague
Vyšehrad - the ancient seat of the Princes of Bohemia, dating from the first half of the 10th century. The cemetery with "Slavín" where outstanding Czech artists and scientists are laid to rest. (Smetana "Vyšehrad"). Wenceslas Squere (Václavské náměstí) - the main Pragu…

Šimek & Grossmann. Komplet 1966-1971
Za několik málo let společné existence na scéně divadla, televize a rozhlasu vytvořila dvojice herců, zpěváků, komiků a humoristů Miloslav Šimek a Jiří Grossmann řadu vystoupení, z nichž většina žije dosud nejenom ve vzpomínkách diváků, ale zůstala zachována v nahrávkác…

Autismus bez masky
>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Macbeth
Audiokniha Macbeth namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Scotland in the eleventh century. Macbeth is a brave general, loyal to King Duncan and to Scotland. Until, that is, he meets three evil witches after a battle against Kin…

Třetí hlas
Drsný severský thriller od autorů bestselleru Skočný příliv. Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu,…

Přednášejte jako na TEDu
Naučte se efektivně prezentovat své myšlenky a nápady - Máte-li přednášet, je vaším jediným opravdovým úkolem hovořit o něčem, co má hodnotu, a hovořit o tom autenticky vaším vlastním a jedinečným způsobem. Správně přednesený projev může posluchače uchvátit a změnit jej…

100 statečných - Host č. 100 - Jan Saudek 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Saudek (fotograf)

Soupeři
Richard Brinsley Sheridan se proslavil jako dramatik a i jeho vlastní život by mohl posloužit jako námět pro divadelní hru či výpravný film. Jako divadelní tvůrce se Sheridan představil veřejnosti v roce 1775, když uvedl v divadle Covent Garden Theatre premiéru své prvo…

Oldřich z Chlumu - Zločiny v Markrabství moravském
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Tato edice obsahuje: Prokletí brněnských řeholníků, Olomoucký bestiář, Duch znojemských katakomb a Právo první noci.