Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Agnes a ostrov Stínů

Audiokniha Agnes a ostrov Stínů

Délka:

12 hod 55 min

Čte:

Veronika Khek Kubařová

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Proč jsem tady doma

Proč jsem tady doma

Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v

Obrázek podcastu Musela jsem zemřít

Musela jsem zemřít

Když Anitě Moorjani diagnostikovali rakovinu, odmítla standardní léčbu. S nemocí bojovala čtyři roky, poté upadla do kómatu a lékaři jí nedávali naději. Ona se ale po třech dnech probrala a věděla, že se uzdravuje a že má sílu se vyléčit. Fascinující zážitek blízké smrt

Obrázek podcastu Tři zlaté vlasy děda Vševěda

Tři zlaté vlasy děda Vševěda

Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: princezna (Věra Hučínová), vypravěč (Luděk Munzar), Plaváček (Otakar Brousek ml.), král (František Němec), sluha (Ivan Gübel), královna (Růžena

Obrázek podcastu V hospodě

V hospodě

V hospodě je sbírkou 48 básní o hospodě a pivu jako českém bohatství, součástí naší tradice a kultury. Co vše lze u toho zažít je podáváno s mírnou dávkou humoru.

Obrázek podcastu Bedřich Smetana - Životopis

Bedřich Smetana - Životopis

Asi u nás nebude člověka, který by si letos, v jubilejním Roce české hudby, nepřipomínal hudebního skladatele Bedřicha Smetanu (1824–1884). Už děti ve škole se o něm učí, že položil základy české národní hudby. Složil Prodanou nevěstu, Mou vlast a Louisinu polku a potom

Obrázek podcastu Vyšší princip

Vyšší princip

Dramatizace povídky Jana Drdy vás zavede do období heydrichiády, během které jsou za schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora zatčeni tři studenti gymnázia. Jak se k jejich údajnému provinění postaví profesor latiny, přezdívaný pro své uplatňování morál

Obrázek podcastu Setkání v Canterbury

Setkání v Canterbury

Skvěle obsazená adaptace dvou Canterburských povídek. Autor dramatizace Jaromír Ptáček si z rozsáhlého souboru dvaceti šesti povídek vybral dvě - vyprávění ženy z Bathu o rytíři, který má za úkol zjistit, po čem ženy nejvíc touží, a lodníkův příběh o bohatém obchodníkov

Obrázek podcastu Miss Dior

Miss Dior

Šťastná hvězda Christiana Diora. Příběh výjimečného života Catherine Dior (1917–2008), jež byla múzou svého bratra Christiana i statečnou členkou francouzského odboje. Catherine Dior (1917–2008) byla múzou svého bratra Christiana i statečnou členkou francouzského odboje

Obrázek podcastu Obdivuhodný svět vín

Obdivuhodný svět vín

Právě se vám dostává k poslechu první část edice o tuzemském a evropském vinařství. Je určena všem obdivovatelům vín, pravidelným či příležitostným konzumentům z řad laické i odborné veřejnosti. Poslouží k snadné orientaci při nákupu vína ve vinotéce, v obchodní síti, k

Obrázek podcastu S vůní šminek a benzinu

S vůní šminek a benzinu

S vůní šminek a benzínu - audiokniha obsahuje vyprávění a vzpomínání herecké dvojice Jany Hlaváčové a Luďka Munzara na své osobní zážitky z prostředí automobilových závodů a hereckého zákulisí. Nahrávka byla pořízena živě při veřejných vystoupeních v roce 1998.

Obrázek podcastu Drda: Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert - 2x jinak- výběr

Drda: Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert - 2x jinak- výběr

V roce 1962 vydal Supraphon dramatizovanou pohádku Jana Drdy o Zapomenutém čertu pod kat. číslem DM 15146 Čerta Trepifajskla,na kterého peklo zapomnělo, hrál Stanislav Neumann a Plajznerku, kvůli které nakonec Trepifajskl zapomene na peklo, nechá si useknout ocas, sám s

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Kubula a Kuba Kubikula

Kubula a Kuba Kubikula

Známá pohádka Vladislava Vančury z časů ušatých čepic o povedeném medvědáři Kubovi, jeho svěřenci medvědu Kubulovi a vymyšleném strašidle Barbuchovi, kteří se po setkání s rychtářem dostanou až do vězení ve Vařečkách a Hrncích.Osoby a obsazení: Kubula (Ivan Trojan), Kub

Obrázek podcastu Začátečník na letišti

Začátečník na letišti

Jak se jednoduše anglicky domluvit na letišti a dalších místech. Říká se, žádný učený z nebe nespadl. Poslouchejte a zlepšete si vaší angličtinu. Konverzace pro věčné začátečníky a mírně pokročilé v 50 rozhovorech. Na letišti, v hotelu, ve městě, v restauraci a další. N

Obrázek podcastu Kafka, Collodi: Pinocchio

Kafka, Collodi: Pinocchio

Nahrávka pohádky, kterou napsal autor Jiří Kafka volně podle stejnojmenné knihy Carla Collodiho. Nejenom malí posluchači si mohou poslechnout dramatizaci příběhu o tom, jak z obyčejného polena vyřezalřezbář Geppetto dřevěného panáčka a pojmenoval ho Pinocchio. Poleno vš

Obrázek podcastu Francouzština pro mírně pokročilé B1 - část 2

Francouzština pro mírně pokročilé B1 - část 2

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzšina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky francouzšiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení,

Obrázek podcastu Petr a Lucie

Petr a Lucie

Dramatizovaný průřez kultovním dílem Romaina Rollanda s Janem Hartlem, Eduardem Cupákem a Martou Vančurovou. Křehký příběh dvou mladých lidí, který se rodí a zároveň zhasíná na pozadí dějinných událostí 1. světové války.

Obrázek podcastu Kozák: Podzim v kraji tygrů

Kozák: Podzim v kraji tygrů

Původní LP album 1218 0541 "Jan Kozák Podzim v kraji tygrů" vydal Supraphon v roce 1982 - výběr z tohoto "loveckého díla", milostného příběhu dvou geologů z prostředí sibiřské tajgy v interpretaci Pavla Haničince nyní vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 49 - Osamu Okamura 07.06.2014

100 statečných - Host č. 49 - Osamu Okamura 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - Ing. arch. O. Okamura (architekt)

Obrázek podcastu Vzpomínky Františka Kováříka

Vzpomínky Františka Kováříka

Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1846 Vzpomínky Františka Kováříka vydanému Supraphonem v roce 1976 a vycházejícímu nyní digitálně: Každý se občas octne v situaci a náladách, kdy touží mít vedle sebe moudrou, zkušenou a shovívavou bytost, která by ho povzbudila, dod

Obrázek podcastu Periferie

Periferie

Rozhlasová adaptace jedné z nejúspěšnějších her české meziválečné dramatiky. S Petrem Olivou, Růženou Merunkovou, Martinem Růžkem a Otakarem Brouskem v hlavních rolích.Periferie Františka Langera vypráví příběh propuštěného vězně Franciho, kterému náhoda přivede do cest

Obrázek podcastu Nad Českými zeměmi slunce nezapadá

Nad Českými zeměmi slunce nezapadá

České střemhlavé bombardéry proti carským bitevním lodím. V polovině 19. století postihla svět katastrofa. Celé části zemského povrchu byly vymazány, hladiny oceánů se zvedly. Zanikly celé státy, jiné vznikly. Jedním z nich bylo Česko-slovenské království. V polovině dv